Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (25)
  • Prireditelji (8)
  • Kino spored (5)
  • TV spored (313)
Vsi proti vsem, film
nedelja, 26.1.2020 od 18.00 do 21.00, Kino
Dom kulture Kamnik, Fužine 10, Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Mestni kino Domžale in KD Priden možic. Andrej Košak: Vsi proti vsem celovečerni igrani film "Vsi proti vsem" je politična drama z elementi trilerja, ki govori o slovenski politiki, volilinih prevarah in padcu moralnih vrednosti, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi alpami.
Film presenečenja po izboru Nadine Štefančič
petek, 14.2.2020 ob 21.30, Kino
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana, ... Gre za filme kultnega, a pogosto dvomljivega slovesa, in da bodo (sko)mine, pričakovanje in posledično presenečenje še večji, smo se odločili, da vam naslova predvajanega filma ne razkrijemo do trenutka, ...
Polsestra
Danes ob 21.15, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, zgodba Odtujeni polsestri iz Izole sta zaradi okoliščin prisiljeni živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.   Film Damjana Kozoleta ( Nočno življenje ) je prejel vesno za najboljšo žensko vlogo v Portorožu, svetovno premiero pa je doživel v uradnem tekmovalnem programu festivala v Karlovih Varih. iz prve roke »Film govori o ljudeh, ki si ne znajo pokazati čustva naklonjenosti.
Obtožujem!
sreda, 22.1.2020 ob 17.45, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, iz prve roke »Ko sem bil še zelo mlad, sem videl ameriški film Življenje Emila Zolaja . Pretresel me je prizor, v katerem častnika Dreyfusa javno ponižajo. Že takrat sem si rekel, da bom o tej strašni zgodbi nekega dne morda posnel film. /.../ V tem škandalu svetovnih razsežnosti, verjetno največjem poznega 19. stoletja, se prepletajo sodne napake, kršitve pravic in antisemitizem.
Filmsko popoldne
petek, 24.1.2020 od 13.00 do 17.00, Druženja in zmenki
Mladi zmaji črnuče, Dunajska 367, Ljubljana, Turobne januarske petkove popoldneve bomo preživljali ob vonju sveže pečenih kokic, v dobri družbi in z debato ob gledanju svetovnih filmov po izboru naših mladih obiskovalcev.
Na vodi
nedelja, 26.1.2020 ob 17.00, Kino
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana, Goran Dević, Hrvaška, 2018, DCP, 1.78, barvni, 79’, svp Dokumentarni film preko zgodb različnih protagonistov portretira Devićev rojstni kraj Sisak, nekdaj pomemben industrijski center, ki stoji na treh rekah. Reke danes predstavljajo razvedrilo in sprostitev, a v srečanjih z ljudmi na površino priplavajo družbeni spori tranzicije in nedavne vojne.
Joker
nedelja, 26.1.2020 ob 19.00, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, Mračna značajska študija je režiserju Toddu Phillipsu prinesla zlatega leva za najboljši film v Benetkah, zlati globus za najboljšega igralca v kategoriji drama in izvirno glasbo ter kar enajst nominacij za oskarja.
Razbijalka sistema
torek, 28.1.2020 ob 17.00, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, Film, ki smo si ga lahko ogledali v sekciji Perspektive na zadnjem Liffu, je osvojil berlinskega srebrnega medveda (nagrado Alfreda Bauerja) in bil izbran za nemškega kandidata za oskarja. iz prve roke »Neuradni termin 'razbijalka sistema' sem prvič slišala med snemanjem svojega dokumentarca o zavetišču za ženske. Najmlajša prebivalka je imela samo štirinajst let.
V MATERNICI (In Utero)
torek, 28.1.2020 ob 18.00, Kino
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana, Dokumentarec »V Maternici« (In Utero)” raziskuje in odpira nov pogled na eno najpomembnejših tematik našega časa – naše življenje v maternici. Film odkriva kako to obdobje vpliva na naše celotno življenje.
Polsestra
sreda, 29.1.2020 ob 16.30, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, zgodba Odtujeni polsestri iz Izole sta zaradi okoliščin prisiljeni živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.   Film Damjana Kozoleta ( Nočno življenje ) je prejel vesno za najboljšo žensko vlogo v Portorožu, svetovno premiero pa je doživel v uradnem tekmovalnem programu festivala v Karlovih Varih. iz prve roke »Film govori o ljudeh, ki si ne znajo pokazati čustva naklonjenosti.
Filmsko popoldne
petek, 31.1.2020 od 13.00 do 17.00, Druženja in zmenki
Mladi zmaji črnuče, Dunajska 367, Ljubljana, Turobne januarske petkove popoldneve bomo preživljali ob vonju sveže pečenih kokic, v dobri družbi in z debato ob gledanju svetovnih filmov po izboru naših mladih obiskovalcev.
Sinonimi
torek, 4.2.2020 ob 17.00, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, ... V priljubljenem tedenskem časopisu sem objavljal članke o športu in se lotil pisanja kratkih zgodb. Film me v tistem času ni posebej zanimal. Življenje je bilo lepo. A nekega dne – kot bi zaslišal neki glas, kot kakšna Devica Orleanska ali Abraham – sem spoznal, da moram zapustiti Izrael.
Lara
sreda, 5.2.2020 ob 19.00, Kino
Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, Ljubljana, Režija: Jan Ole Gerster V Karlovih Varih nagrajeni film o zapletenem odnosu med materjo in sinom, posnet po scenariju Blaža Kutina. Lara praznuje 60. rojstni dan in tokrat ima res dober razlog za slavje. Nocoj njen sin Viktor nastopi na najpomembnejšem koncertu svoje uspešne poti. Lara je bila tista, ki ga je v glasbenem udejstvovanju vseskozi podpirala in mu utrla pot.
Stand-up Show - Renato Volker Inventura
petek, 7.2.2020 od 20.00 do 22.00, Stand-up / impro
10KA klub smeha, Mala ulica 5, Očarljivo, histerično in poučno. Družinska tragi komedija, triler, grozljivka, anime in pornič v enem. Renejeva življenjska zgodba je kot Almodovarjev film. Udaren in čuten. Če še niste peljali svojega fanta in njegovega moža k bivši ženi na obisk je predstava kot nalašč za vas. KOMENTARJI OBISKOVALCEV: ''Včeraj. V KGB, Renato Volker: začel je s šampanjcem, ker je prav, da nazdravljamo.
Naši kratki 16
ponedeljek, 10.2.2020 ob 21.00, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, Bik Slovenija, 2019, igrani, 13' režija in scenarij Bojan Labović fotografija Jure Černec montaža Uja Irgolič produkcija Makus film (Bojan Labović) koprodukcija Staragara, Studio Legen in RTV Slovenija igrajo Jure Ivanušič, Minca Lorenci, Jurij Drevenšek Milan je štiridesetletni brezposelni likovni pedagog. Premlad, da bi se postaral, in prestar, da bi začel znova.
Impulz (Impulso)
ponedeljek, 17.2.2020 ob 19.30, Kino
Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, Ljubljana, Dokumentarni film Režija: Emilio Belmonte; 2017 Glavna zvezda prvega Bi flamenko festivala, Rocío Molina, se vrača! Ne v živo, pač pa s filmskim portretom, ki eno najprodornejših ustvarjalk aktualne in sodobne flamenko scene predstavi v fazi, ki je očem gledalcev največkrat skrita.
Svoboda
torek, 18.2.2020 ob 17.00, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, Albert Serra, enfant terrible katalonskega filma, je Svobodo priredil po svojem kontroverznem odrskem prvencu, uprizorjenem v berlinskem gledališču Volksbühne. Film mu je prinesel posebno nagrado žirije v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu, ogledali pa smo si ga lahko tudi v Liffovi sekciji Kralji in kraljice.
Dirka z motorjem + Piko Jurnjava za motorom + Piko
torek, 18.2.2020 ob 19.00, Kino
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana, Dirka z motorjem (Jurnjava za motorom) Branko Majer, Hrvaška (Jugoslavija), 1959, 35mm, 1.37, čb, 36’, svp Film spremlja radovednega dečka, ki se znajde v težavah, ko med obiskom sorodnikov na vasi sede na motocikel, ki se nenadoma prižge. Piko Srećko Weyngand, Hrvaška (Jugoslavija), 1959, 35mm, 1.
Ne pozabi dihati
torek, 18.2.2020 ob 20.00, Kino
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana, Celovečerni igrani film Režiser in scenarist: Martin Turk Petnajstletni Klemen odrašča s starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju.
Druščina Pera Kvržice Družba Pere Kvržice
četrtek, 20.2.2020 ob 17.00, Kino
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana, Vladimir Tadej, Hrvaška (Jugoslavija), 1970, DCP (posneto na 35mm), 1.66, barvni, 84’, svp Film, ki je nastal po romanu Mata Lovraka, umeščen pa je med obe svetovni vojni, spremlja dogodivščine dečka Pera, imenovanega Kvržica, in njegovih prijateljev, ko se odločijo popraviti zadružni mlin, ki propada zaradi prepirov in nesloge odraslih.
Volk samotar Vuk samotnjak
petek, 21.2.2020 ob 17.00, Kino
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana, Obrad Gluščević, Hrvaška (Jugoslavija), 1972, DCP (posneto na 35mm), 1.37, barvni, 84’, svp Film se odvija kmalu po koncu druge svetovne vojne v planinskem kraju, kjer se deček Ranko spoprijatelji s psom, ki ga po napisu na ovratnici kliče Hund. Ne vedoč, da gre za zloglasnega nemškega ovčarja, ga Ranko poskuša rešiti, vaščani pa, misleč, da gre za volka, organizirajo pregon.
Lara
torek, 25.2.2020 ob 17.00, Kino
Kinodvor, Dvorana, Ljubljana, Nemški film, posnet po scenariju slovenskega scenarista in režiserja Blaža Kutina, je na festivalu v Karlovih Varih osvojil posebno nagrado žirije in lovoriko za najboljšo igralko, posebno omembo pa mu je namenila tudi žirija na zadnjem Liffu. iz prve roke »Blaža Kutina sem srečal leta 2016, ko sem iskal soscenarista za neki moj projekt.
Resnica (La verite)
sreda, 4.3.2020 ob 19.00, Kino
Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, Ljubljana, Režija in scenarij: Hirokazu Kore-eda Prvi film Hirokazu Kore-ede, posnet zunaj rodnega Japonskega in s prepoznavno igralsko zasedbo, se sprašuje, ali so laži za osebno srečo ravno tako pomembne kot resnica. Fabienne je zvezda francoskega filma, vedno obkrožena z ljudmi, ki jo ljubijo in obožujejo.
Zverjasec in Zverjašček
nedelja, 5.4.2020 ob 15.00, Aktivnosti za otroke
Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, Ljubljana, Darilo abonentom Mojega prvega abonmaja Film po knjižni uspešnici Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja   ZVERJASEC The Gruffalo Kaj storiti, če si drobna miška, gozd pa je poln živali, ki se jim zdiš primeren obrok? Uporabiti moraš pamet in iznajdljivost.
Zverjasec in Zverjašček
nedelja, 5.4.2020 ob 17.00, Aktivnosti za otroke
Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, Ljubljana, Darilo abonentom Mojega prvega abonmaja Film po knjižni uspešnici Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja   ZVERJASEC The Gruffalo Kaj storiti, če si drobna miška, gozd pa je poln živali, ki se jim zdiš primeren obrok? Uporabiti moraš pamet in iznajdljivost.