ZOO Ljubljana

    Edini večji živalski vrt v Sloveniji je bil ustanovljen leta 1949. ZOO Ljubljana na 20 hektarih površin uravnoteženo združuje naravovarstveno, izobraževalno, turistično, rekreacijsko, kulturno in znanstveno-raziskovalno vlogo.

    V objemu čudovitega naravnega gozda na južnem pobočju Rožnika se razvijamo kot sodoben živalski vrt z več kot 500 domačimi in eksotičnimi živalmi z različnih kontinentov. Po razgibanih poteh se med njimi vsako leto sprehodi več kot 300.000 obiskovalcev, ki lahko opazujejo vedenje živali, njihova vsakodnevna hranjenja in treninge, ki jih izvajajo oskrbniki. Za veliko veselja poskrbijo tudi inovativna igrišča, na katerih lahko svoje spretnosti preizkuša vsa družina, številni mirni kotički pod drevesnimi krošnjami pa so kot nalašč za prijeten oddih in druženje. Posebnost ljubljanskega živalskega vrta je gotovo tudi, da so v njem dobrodošli lepo vzgojeni psi na povodcih. Lakoto in žejo lahko gostje potešijo v ZOO restavraciji Safari, s spominki in kvalitetnimi igračami pa je dobro založena ZOO trgovina Medvedji rob. Za obiskovalce, ki želijo še bolj poglobljeno izkušnjo obiska živalskega sveta, so na voljo tudi posebni programi. Postanete lahko oskrbnik za en dan, srečate svojo najljubšo žival, uživate v vodenem ogledu ali pa v gozdu med živalmi celo taborite!


    Živalski vrt Ljubljana lahko obiščete vse dni v letu. Obiskovalcem je na voljo brezplačno parkirišče, na ogled živali pa se lahko odpravite tudi z javnim prevozom LPP (Ljubljana city bus) 18, 18L, kolesom (tudi Bicikelj) ali se do nas preprosto sprehodite.