Zavod Kersnikova

Zavod Kersnikova

  KERSNIKOVA je posodobljen sinonim za dogajanje, ki ga poganjamo Klub K4, Galerija Kapelica z BioTehno in Rampa Lab.

  Kersnikova je ime za sodobno, progresivno urbano umetnost in kulturo, ki Ljubljano in okolico trese že več kot dvajset let. Dobri dve dekadi Štirke in nekaj let manj Kapelice in multimedijskega centra, ki zdaj nosi ime Rampa Lab, pomeni stotine nepozabnih dogodkov in doživetij, ki sodobnosti dajejo obliko in smisel. Različne umetniške in razvedrilne platforme se med seboj povezujejo tako, da vsaka na svoj način tematizira sodobnost in s tem ustvarja urbano življensko okolje, ki je primerljivo z okolji drugih večjih evropskih mest.

  V Klubu K4 redno odzvanjajo zvoki najpomembnejših glasbenikov svetovnega in domačega podzemlja in nadzemlja, v Galeriji Kapelica se vrstijo projekti, ki jih je mogoče razumeti le v kontekstu radikalnih pogojev velikih mest, v BioTehni z živimi sistemi skupaj eksperimentirajo umetniki in raziskovalci, v Rampa Labu pa se vzporedna realnost digitalnih strojev in mrež srečuje z gikicami in giki, ki jih zanimajo odprte kode, računalniki in druge thenologije. Atrakcij in vsebin je vsekakor dovolj, da preživite dan ali noč z nami na KERSNIKOVI.

  Na KERSNIKOVI pod vodstvom strokovnjakov, ki delujejo in ustvarjajo v Galeriji Kapelica, BioTehni in Rampa Labu, prirejamo tematske delavnice za obiskovalce različnih starosti. Več kot trideset delavnic smo v zadnjih dveh letih zaokrožili s PETKOVO AKADEMIJO, namenjeno otrokom in mladostnikom, ki se vsak petek seznanjajo z osnovami elektronike, mehanike in biotehnologije skozi oči umetnikov in umetnosti. Za počitniški čas pa smo za otroke (9-13 let) pripravili tedenske POČITNIŠKE AKADEMIJE. Več o Počitniških akademijah glej pod dogodki Kersnikove.

  Več.
  • 28 Ponedeljek
   Junij, 2021
  Poletna akademija na Kersnikovi: AnimaKip
  ob 8.30
  Izobraževanje za otroke
  Poletna akademija na Kersnikovi: AnimaKip
  Laboratorij Rampa, Likozarjeva 1, 4. nadstropje, Ljubljana