Zavod Azum

  Največ dejavnosti zavoda Azum se navezuje na gledališko in dramsko področje, kar pa vnašamo v vsakodnevno življenje in delo tako z otroki kot z odraslimi. V večini Azumovih dejavnosti so prisotni elementi pomoči z umetnostjo.

  OTROCI
  V Trzinu in  Ljubljani potekajo urice pod skupnim imenom Mini dramska šola, ki je namenjena predvsem otrokom in mladostnikom.

  Nadalje preko razpisov iščemo načine, kako mladim približati umetnost in kulturo ter hkrati vključiti tudi socialni vidik.

  ODRASLI
  Za odrasle pripravljamo izkustvene delavnice, kjer udeleženci v varnem okolju razvijajo in vadijo t isto, kar v teoriji že poznajo, vendar pa v praksi v "resničnem" življenju nikakor ne gre. Običajno gre za niz delavnic, tekom katerih udeleženci delavnic, ki so prešli celoten proces, lahko zgradijo trdno samopodobo in se v življenju bolj zabavajo in igrajo, premagajo strah pred navezovanjem stika z novimi ljudmi, premagajo strah pred tem, da bi izstopali oziroma da bi imeli zavezane jezike v družabnih situacijah ter premagajo sramežljivost, rezerviranost in omejitve, ki jih izkusijo introvertirani ljudje, kar lahko vpliva na vsa področja življenja (tudi na karierno).