Vila Podvin, restavracija in sobe

  • Zvrst kuhinje:

Vila Podvin se nahaja na posestvu Podvin, ki se omenja v dokumentih že v 14. stoletju.
 
Vilo Podvin, ki je bila konjušnica, so leta 1968 preuredili v restavracijo s sobami.
V Vili Podvin raziskujemo tradicijo (lokalne sestavine, lokalne proizvajalce sestavin, lokalne jedi, rokodelce in obrtnike, običaje).
Ponosni smo, da našo hišo krasijo vitraži umetnika Staneta Kregarja, da lokalne jedi, naš kuhar Uroš Štefelin z ekipo nadgrajuje v jedi nove slovenske kuhinje, da vsako 1. soboto v mesecu na našem vrtu gostimo Podvinsko tržnico in v živo predstavljamo naše partnerje, sestavine, avtohtone sorte, da smo v hiši uredili atelje keramike s starim lončarskim vretenom, kjer v živo prikazujemo izdelavo posode in na naših hišnih posodah oživljamo motive Lubenskih čpinarjev, da delimo svoje znanje v kuharski šoli Uroša Štefelina (za otroke, odrasle, profesionalce), da se povezujemo z Radolškimi gostilnami v Okuse Radolce…, da preko raziskovanja in kreiranja spoznavamo naše bistvo, ga delimo z našimi gosti in vsi skupaj postajamo bolj samozavestni in ponosni, da smo Slovenci. Ne nazadnje je bila na posestvu Podvin napisanaslovenska ustava.
 

Naša hiša je članica združenja Hiš s tradicijo.
 
Chef Uroš ohranja stik s tradicijo, opozarja na avtohtone sorte rastlin, tradicionalne jedi , ki izginjajo, saj jih pozabljamo.
Tepka je simbol povezave s tradicijo in postavili smo jo na častno mesto, kjer uteleša vse kar je najboljšega v Sloveniji.
Geslo: ni vrta brez tepke!