Urbana Vrana / Ptich Slovenia

    Ptich je kulturno-turistični projekt zavoda Urbana Vrana, ki temelji na izvedbi izjemno zanimivih butičnih glasbenih izletov in tematskih ogledov za majhne skupine. 

    Ptich se po eni strani priklanja antični, srednjeveški, avstro-ogrski in socialistični zgodovini Slovenije, po drugi strani pa se osredotoča na današnje družbene in kulturne značilnosti mlade države.

    Na naših izletih in ogledih gostje poleg klasičnih znamenitosti spoznajo tudi različne alternativne prostore, za nameček pa še številne glasbene zvrsti, subkulture, alternativne življenjske stile, grafitarsko in ulično umetnost, feminizem, urbano vrtnarjenje, kulinarične tradicije, slovenska vina, kraft piva itd.

    Člani in članice ekipe Ptich se počutimo doma v odprti Sloveniji. V Sloveniji, ki podpira tako zgodovinsko kot sodobno ustvarjalnost. V Sloveniji, ki podpira sodobni kulturni turizem, utemeljen tako na dediščini in tradiciji kot na aktualni sociološki in kulturološki znanosti. V Sloveniji, ki se zavzema za progresivne vrednote in razume potrebe vseh svojih prebivalcev.

    Če strnemo, lahko rečemo, da Ptich družbene vidike lokalnih skupnosti raziskuje z akademsko vnemo, njihove kreativne femomene pa promovira z butičnimi urbanimi sprehodi, kolesarskimi turami in glasbenimi izleti.