Dober dan, Koroška

Svete birme letos zaradi pandemije koronavirusne bolezni potekajo v manjši obliki, zato pa v več farah. Pred nedavnim so zakrament prejeli fantje in dekleta v Selah.
Trenutno je v Pavlovi hiši v Potrni na ogled čezmejna skupinska razstava, ki ponuja večplastne perspektive na temo Vse je v toku.
Še do 4. oktobra 2020 bo gledališče Iskra v sodelovanju z gledališčem KuKuKK na različnih koroških lokacijah predstavljalo nemško-slovenski gledališki performans Dies irae. Po zasnovi režiserke Nike Sommeregger se umetnice in umetniki različnih umetnostnih smeri ukvarjajo z begom in pregnanstvom ob usodah žensk in ustvarjajo dramaturški lok od antike do današnjega časa.
Štajerski Slovenec Franz Pschait se je ob južnoštajerski vinski cesti z vinotočem in kulinaričnimi specialitetami uveljavil kot kralj bučnih semen.
Poslanstvo čezmejnega povezovanja v koledarju Kmečke izobraževalne skupnosti izpolnjuje Hudobnikova kmetija Tatjane Ladinek na Breznici nad Prevaljami. Na kmetiji diši po zeliščih in naravi, zato tudi vodilo Občutek narave – kmetija Hudobnik.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: