Dober dan

  • Kdaj: 19.5.20 ob 10.55
  • Kje: TV Maribor
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
20 let spletne ponudbe ORF v jezikih narodnih skupnosti: 15. maja 2000 je avstrijska radiotelevizija uvedla spletni portal kot skupni projekt hrvaško-gradiščanskega uredništva, uredništva za tujce in zdomce na Dunaju ter slovenskega sporeda na Koroškem. Strani v slovenščini pokrivajo vsa področja družbenega življenja in so prirejene za gledanje na vseh platformah.
65 let po podpisu Avstrijske državne pogodbe ali Pogodbe o ponovni vzpostavitvi neodvisne in demokratične Avstrije je čas za sodobno interpretacijo člena 7 ADP.
Slovensko prosvetno društvo Rož je v cerkvi Šentpeter pri Šentjakobu odprlo razstavo GRENZDEBIL/OMEJENOST, ki jo je pripravila Barbara Ambrusch-Rapp. Umetnica v avdio, video in prostorskih instalacijah prikazuje osebna zaznavanja namernih in nenamernih mej ter njihovih nečloveških oblik. Razstava je del projekta CARINTHIja 2020.
Različni slovensko govoreči predstavniki gostinstva in turizma v Radgoni pripovedujejo, kako vladni ukrepi proti širjenju koronavirusa vplivajo na njihovo delo.
Pod geslom Skupno doma si bomo še tokrat ogledali vaše posnete videopozdrave.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: