Dobro jutro

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Zagotovo ste se že kdaj lotili pisanja vabila in se zaustavili pri datumu. Kako ga pravilno zapisati? Poznamo več načinov zapisovanja datumov - kakšen je pravilen zapis, vam danes pojasnimo v Jezikovnem kotičku. V naši kuhinji bo dišalo po domačem jabolčnem štrudlju! Sicer sodi med avstrijske nacionalne jedi, a Slovenci smo ga še kako vzeli za svojega. Najstarejši obstoječi recept za pripravo jabolčnega štrudlja je menda napisan na roke in sega v leto 1696. V goste prihajata aktualna zmagovalna "štrudeljmojstra", ki bosta izdala najboljši recept. Naša terenska ekipa se bo oglasila iz Črnomlja v Beli Krajini. Kraj med drugim slovi tudi po črni človeški ribici, edinstveni živalski vrsti, ki so jo doslej našli na treh lokacijah v okolici Črnomlja. Ta petek tudi nova lekcija naše Redoljubice. Tokrat se je posvetila zlaganju brisač in pokaže vam 3 načine, kako jih lahko zložite.
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Podobne oddaje: