Dobro jutro

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
V Jezikovnem kotičku se tokrat posvetimo sklanjatvam oziroma pregibanju. Z nami bo doktorica Tanja Mirtič z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša. S pepelnično sredo se je začel 40-dnevni post. Pomena posta so se zavedali že stari narodi - na prve sledove postenja naletimo pri starih Egipčanih. Nekaj receptov brez mesa bo z nami podelil Boštjan Palčič. Ker v Sloveniji (še) nimamo potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom, nošenje zaščitnih mask pri nas ni potrebno. Pa vendar so vse zaloge mask pošle. Zakaj in predvsem kdaj naj bi nosili zaščitne maske, pa bomo govorili z direktorico Direktorata za javno zdravje.
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Podobne oddaje: