Dober dan

  • Kdaj: 11.2.20 ob 11.30
  • Kje: TV Maribor
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
Jože Marketz je 66. krški škof. S posvečenjem je prejel škofovske insignije: knjigo evangelijev, škofovski prstan, mitro in škofovsko palico. V nagovorih ob posvečenju je prišlo na poseben način do izraza, kar je zapisano že v dokumentu škofijske sinode o "sožitju Nemcev in Slovencev v koroški Cerkvi".
Slovenski kulturni praznik: osrednja prireditev Društva slovenskih pisateljev v Avstriji (DSPA) skupaj z osrednjima kulturnima organizacijama in generalnim konzulatom RS v Celovcu je letos v znamenju 70. obletnice smrti Prežihovega Voranca. Usode ljudi sredi družbenih sprememb je opisal v romanu Požganica.
Razstava: Franc Rasinger – Slikar opomina. Še do vključno 14. februarja je v K & K centru v Šentjanžu v Rožu na ogled razstava Slikar opomina, ki je bila odprta ob 70-letnici Franca Rasingerja.
Maturantski ples – The golden 20's. Pod geslom The golden 20's je potekal letošnji maturantski ples Zvezne in Zvezne realne gimnazije za Slovence v Celovcu. Dijakinje in dijaki so pri tem postavili v ospredje zlata dvajseta leta prejšnjega in tega stoletja.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: