Dober dan

  • Kdaj: 8.12.19 ob 11.05
  • Kje: TV Maribor
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
Narodni svet koroških Slovencev je zaznamoval 70. obletnico ustanovitve. Zbrane je na slavnostni prireditvi v Kulturnem domu v Pliberku nagovoril tudi predsednik vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Čestitke je povezal z željo, da koroškim Slovencem nikoli ne bi zmanjkalo poguma in volje za delo ter da se nikoli ne bi počutili pozabljene od matične domovine.
Pisateljica Maja Haderlap je za svoj literarni opus prejela letošnjo avstrijsko državno nagrado. V kategoriji kulturne iniciative pa je strokovna žirija odlikovala Slovensko prosvetno društvo Rož iz Šentjakoba.
Mlajša gledališka skupina iz Bilčovsa je zaigrala plesno-pevsko predstavo z naslovom Zajci in volkovi, vmes trobenta, boben, bas. Tudi tokrat se je Slovensko prosvetno društvo Bilka spomnilo evropskega dneva gledališča, saj je bila predstava v K & K centru v Šentjanžu del sporeda gledališke noči.
Pred kratkim so v svečani dvorani stare graške univerze praznovali 20-letnico delovanja Avstrijsko-slovenske trgovinske zbornice z gosti iz obeh držav.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: