Dober dan

  • Kdaj: 25.11.19 ob 21.00
  • Kje: TV Maribor
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
Einspielerjevo nagrado je letos prejel kulturni geograf in kartograf Peter Jordan za svoja prizadevanja za priznavanje in ohranjanje geografskih imen etničnih manjšin.
Z odkritjem in blagoslovitvijo obnovljenega partizanskega spomenika na pokopališču v Vrbi sta se Zveza koroških partizanov in občina Vrba poklonili šestim borcem za svobodo, ki so jih nacisti pobili pred 75 leti v Žopračah. Spominska obeležja, ki opozarjajo na grozote nacionalsocializma in obenem spominjajo na upor proti nacističnemu režimu, so nepogrešljivi pomniki politične kulture, je na slovesnosti poudaril župan trške občine Vrba Ferdinand Vouk.
Določene so skupine za Europeado 2020. Uradno žrebanje za četrto evropsko nogometno prvenstvo avtohtonih narodnih skupnosti, ki ga prihodnje leto gosti Koroška, je potekalo v Škocjanu.
Lutkovna skupina Danica iz Šentprimoža se v novi avtorski predstavi posveča pravljicam in zgodbam o odraščanju. Mladi lutkarji pripovedujejo o večnem boju dobrega in zla ter prevzemanju odgovornosti in iskanju lastne vloge v svetu.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: