Dober dan

  • Kdaj: 7.10.19 ob 21.00
  • Kje: TV Maribor
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
Avstrija je volila. Jasna zmagovalka volitev je Ljudska stranka Sebastiana Kurza, na velika vrata pa so se v državni zbor vrnili tudi Zeleni. V novem sklicu zveznega parlamenta bo tudi koroška Slovenka Olga Voglauer, ki želi biti močan glas slovenske narodne skupnosti.
Letošnjo Rizzijevo nagrado bo za pobude v prid medkulturnemu sodelovanju prejela znanstvenica, avtorica, publicistka, prevajalka, pedagoginja in aktivistka ter priča časa Katja Sturm-Schnabl.
V Železni Kapli so uradno odprli prenovljen občinski otroški vrtec Ante Pante. Financiranje objekta je v zadnjih tednih in mesecih burilo duhove, ob odprtju pa sta pri navzočih prevladovala veselje in ponos.
Na Slovenski gimnaziji v Celovcu bodo tudi letos izvedli jesensko dobrodelno akcijo. Profesor verouka salezijanec Jože Andolšek bo znova nagovarjal mlade, naj delček svojega prostega časa namenijo zbiranju sredstev za pomoči potrebne v Etiopiji. Ob obisku klinike na jugu te afriške države je nastal 10-minutni film o požrtvovalnem delu misijonskih sester z naslovom Junakinje iz vasi Buccama.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: