Dober dan, Koroška

  • Kdaj: 30.7.19 ob 9.00
  • Kje: RTV Slo 3
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
3. avgusta leta 1980 sta Zveza koroških partizanov in Slovensko prosvetno društvo Edinost v Pliberku organizirala prvi spominski pohod na Komelj v spomin na poboj Domnove čete pri Apovniku. Kakor je v brošuri za 40. pohod ugotovila podpredsednica Zveze koroških partizanov Mojca Koletnik, je pohod po poteh Domnove čete pogosto izzvenel kot množičen protest proti različnim nepravilnostim v avstrijski družbi in njenemu odnosu do koroških Slovencev
18. Kmečki praznik Skupnosti južnokoroških kmetic in kmetov: udeležila se ga je tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS Aleksandra Pivec. Spregovorila je o neomajni vztrajnosti ter čutenju lastne domovine in narodnostne pripadnosti, ki ju v sebi nosijo rojaki v sosednjih državah.
V mladinskem centru na Rebrci letos 40. leto poteka Teden mladih umetnikov. Jubilej praznujejo z geslom "Vse to je Rebrca". Kreativni teden poteka 22.-27.07. in 29.07.-03.08.2019.
Že 38-ič poteka letos na stičišču treh kultur v slikovitem kraju Sveče "slikarski teden", ki ga bodo tudi letos počastili umetniki in umetnice iz Avstrije, Slovenije in Italije. Prireditelj letnega večplastnega dogodka je Slovensko prosvetno društvo Kočna.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: