Dober dan, Koroška

  • Kdaj: 25.12.18 ob 8.30
  • Kje: RTV Slo 3
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
Na četrto avdentno nedeljo bo strokovnjak za liturgijo in Sveto pismo Klaus Einspieler približal skrivnosti posebne božične ikone, ki jo je prinesel v cerkev pri Gospe Sveti.
Po dobrih dveh mesecih celostne obnovitve je Zadruga Market v Železni Kapli spet odprla svoja vrata. Za okrog 2 milijona evrov je nastala sodobno urejena trgovina, ki bo lahko šla v korak s časom.
"Pred - Vor" je slovenski umetnik Dušan Kirbiš poimenoval svojo aktualno razstavo v Galeriji II (dve) v Šentandražu v Labotski dolini.
Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva Maribor je pred kratkim vabilo v cerkev v Špilje na slavje dvestote obletnice božične pesmi Sveta noč, ki jo je po besedilu duhovnika Josepha Mohra uglasbil avstrijski skladatelj Franz Xaver Gruber.
Pred dvajsetimi leti se je pri prosvetnem društvu "Lipa" v Velikovcu rodila otroška skupina "Lipov cvet". Obletnico so proslavili s posebnim koncertom, na katerem je zbor, ki je med tem prerasel tudi v mladinsko skupino, predstavili svoje delovanje in očarali publiko z zanimivim sporedom.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: