Dober dan, Koroška

  • Kdaj: 4.9.18 ob 11.00
  • Kje: TV Maribor
  • Žanr: oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
Vstop v živo s 625. Pliberškega jormaka, najstarejšega ljudskega slavja na južnem Koroškem. Oglasili se bomo iz slovenskega šotora, kjer že 41. let skrbi za zadovoljne obiskovalcev Slovensko prosvetno društvo Edinost-Pliberk.
"25 let jezikovne pustolovščine": V času, ko so ljudje širom po Evropi dobili občutek brezmejne odprtosti in svobode, meje pa so čez noč postale prepustne, je zaživela "Poletna šola" v Bovcu. Na začetku 25."Poletne šole" so v Bovcu v prijateljskem ozračju pripravili slovesnost z glasbo, nastopi študentk in študentov alpsko- jadranskih univerz o temi "5 jezikov, 25 let".
Dolga noč plesa v Pliberku: po julijski prireditvi v Gmündu je avgusta tudi Pliberk postal prizorišče slogovno raznovrstnih manifestacij sodobnega plesa. V Slovenj Gradcu pa bo 21. septembra še zadnja možnost za spremljanje dolge noči plesa.
Festival "Dnevi poezije in vina" je največja pésniška prireditev v Sloveniji. V zádnjih letih se je festivál uveljávil kot stalnica polétnega kultúrnega utripa Ptuja. V sklôpu prèdvečerov je mednarodna prireditev tudi letos gostovála pri štajerskih Slovencih v Pavlovi hiši.
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: