Dobro jutro

V oddaji Dobro jutro bomo skupaj prelistali dnevno časopisje in z Zvezo potrošnikov Slovenije opozorili, da je večina predpakiranih in najmočneje reklamiranih prehranskih izdelkov neprimernih za prehrano naših otrok.
V rubriki "Iz arhiva" si bomo ponovno pogledali posnetke drznega smučanja Dava Karničarja z najvišje gore sveta, Mount Everesta.
V svetovalni rubriki bomo skupaj s prim. dr. Neno Kupčavar Guček pripravili potovalno lekarno, da si malo zmanjšamo stres pri pakiranju dopustniškega kovčka. V "Domači lekarni" bomo govorili, kako lahko z začimbami, ki jih imamo doma, skrbimo za ustno higieno. Svetovala bo Marija Kočevar, ki bo z nami delila tudi recept za ustno vodico. Ne bomo šli niti mimo Svetovnega prvenstva v nogometu, v studiu se nam bo pridružil kolega iz športnega uredništva, Miha Mišič, za vas pa imamo tudi stavnico. V rubriki "Te čudovite rastline" bomo svetovali o bromelijevkah - ananasovkah. S čisto svežim znanjem, ki ga je v minulih dneh nabrala na Nizozemskem, v naš studio prihaja dr. Sabina Šegula. 3. ura oddaje:
V rubriki Svetujemo bo doktorica Flisova razložila, kako si lahko s pomočjo akupresure kdaj pomagamo kar sami; govorili bomo o triletnem EU projektu "Utrinki z mej", v katerem bodo strokovnjaki in predstavniki nevladnih organizacij razpravljali o vzrokih in posledicah begunstva v sodobnem svetu; opozorili bomo na Festival Lent, ki bo v Mariboru zaživel ta petek in še polepšal življenje v mestu; predstavili bomo eko delavnice Zveze prijateljev mladine Maribor in opozorili tudi na poletne dni v Celju, kjer bo prvič letos tudi festival Celjski grad.

Podobne oddaje: