Dober dan, Koroška

Konec maja prejme pesnik in slikar Gustav Januš literarno nagrado, poimenovano po Humbertu Finku: že pred več kot 30 leti je novinar in publicist Fink izrazil občudovanje za Januševo umetniško delo.
Razstava "sestra.brat.roža.žival" na Dunaju je posebna. Na njej razstavlja priznani slikar in umetnik Valentin Oman skupno z umetniki s posebnimi potrebami iz koroškega ateljeja de La Tour.
Čebelarji po vsem svetu bodo letos prvič obeležili svetovni dan čebel 20. maja. V tem sklopu potekajo različni dogodki. Osrednja slovesnost bo v rojstnem kraju Antona Janše v Breznici, Slovenija pa bo ob tej priložnosti gostila tudi mednarodno ministrsko konferenco. V čebelarskem muzeju v Radovljici so predstavili knjigo "Veliki ljudje slovenskega čebelarstva". V njej pride do izraza, da imajo za razvoj čebelarstva velike zasluge tudi slovenski čebelarji na Koroškem. Med njimi je župnik Janez Sumper iz Skočidola ali Peter Močnik iz Strpne vasi.
Na vigredni koncert je vabilo društvo SPD Zila. Organizatorji ustaljenega koncerta "Bivaži pr' Zili", so tudi tokrat povabili zanimive skupine iz Zile, Koroške in iz Slovenije.
Multisenzorično doživetje je nudila prireditev Melodija vina kot zaključek vsakoletnih Globaških kulturnih dni
http://slovenci.orf.at

Podobne oddaje: