Mućke (7B), humoristična serija 71'11" (8/10) Only Fools And Horses Christmas 2001: If They Could See Us Now

  • Kdaj: 17.5.18 ob 22.45
  • Kje: HTV 2
  • Igrajo: David Jason (Del), Nicholas Lyndhurst (Rodney), Buster Merryfield (stric Albert), Roger Lloyd Pack (Brzi), John Challis (Boycie), Tessa Peake-Jones (Raquel), Gwyneth Strong (Cassandra)
Scenarij: John Sullivan
Režija: Tony Dow
Prije tri godine ostvario se san Dereka Trottera. Antikni sat prodan je na dražbi za 6,2 milijuna funta, Trotterovi su postali milijunaši i odonda žive luksuznim životom. No, za Dela, koji je uvijek u potrazi za dobrim poslom, kolo sreće opet se okrenulo. Sve dionice Trotterove tvrtke nalaze se u Južnoj Americi, a tamošnja je burza nedavno skrahirala. Del, njegova bolja polovica Raquel, Damien (koji sad ima 11 godina), Rodney i Cassandra nalaze se u Monte Carlu i ne mogu platiti hotelski račun. Jasno, kreativni biznismen Del brzo smisli rješenje njihove dileme - bijeg. No, Trotterovi ne mogu umaći Unutarnjim državnim prihodima koji ih tuže zbog dugovanja. Budući da su Delovi glavni svjedoci o njegovom karakteru Boycie, Marlene, Trigger, Denzil i privremeni menadžer Kobilje glave Sid (Mike je u zatvoru jer je pokušao spasiti svoj gubitak u Južnoj Americi založivši pivnicu), nije iznenađenje kad sud ne presudi u Delovu korist. Trotterovi imaju godinu dana da vrate 48.754 funta plus kamate ili im prijeti deložacija iz stana. Baš kad se čini da gore ne može biti, umre stric Albert. U posljednje ga vrijeme nisu često viđali jer je živio na obali s Elsie Partridge. Starcu prirede lijep pogreb, no i ondje Del i Rodney dožive šok. Stričev nadimak u ratnom zrakoplovstvu bio je Zeko. Uz to, uvijek je tvrdio da je mornar!
U Peckhamu Rodney i Cassandra požele začiniti svoj ljubavni život seksualnim igricama, a Del pokušava ući natrag u posao. On ne može više službeno upravljati tvrtkom, ali Rodney može. On je isplanirao kako će povratiti obiteljsko bogatstvo. Mora samo osvojiti 100.000 funta na televizijskom kvizu Zlatna groznica. Zašto ne? U ovo doba iduće godine mogli bi ponovno biti milijunaši.