Slika - Sivi dom

Sivi dom

  • Kdaj: 21.4.18 ob 19.55
  • Kje: Klasik TV
  • Originalni naslov: Sivi dom (3., 4. ep), dramska serija
Kultna serija iz 80-ih, Sivi dom, se vrača na male ekrane.
Serija Sivi dom, scenarista Gorana Mihića in režiserja Darka Bajića, spremlja življenje mladih varovancev "popravnega" doma za otroke in mladino, ki je za mnoge izmed njih edini dom, ki so ga kadarkoli videli. V 12 epizodah so prikazani kompleksni odnosi mladih na robu in preko roba kriminala, kot tudi njihovi odnosi z vzgojitelji, skozi katere se odkrivajo njihove življenjske zgodbe.
Serija je bila premierno prikazana leta 1986 in zbrala sijajne igralce: Branislav Lečić, Nikola Kojo, Mirjana Joković, Bata Živojinović, Miša Janketić, Dragan Nikolić, Bora Todorović, Žarko Radić in drugi. Posebej pomnljive vloge so odigrali Zoran Cvijanović kot psihopat Šojka in Žarko Laušević kot tihi Šiljo, ki po odhodu iz doma poskuša začeti normalno življenje.
Mračna atmosfera brezupa in brezperspektivnosti, eksplicitni prizori nasilja so obeležili serijo, ki je zaradi tega doživljala tudi določene kritike. No, generacija, ki je odrasla ob Sivem domu, si je zapomnila nepozabne citate in skladbo "Sve što želim u ovom trenutku", ki jo izvaja skupina Far.

Podobne oddaje: