TAIJIQUAN in QIGONG zveza Slovenije

  TRADICIJA - KAKOVOST - IZVIRNOST

  Po poti starih Kitajcev do trdnega zdravja in dobrega počutja!

  Slovensko združenje TAIJIQUAN hram CSN Taijiquan (tai chi) in Zdravilni qigong (chi kung) združenje Slovenije šola letos obeležuje 28-obletnico delovanja v Sloveniji in se ponaša z dolgo tradicijo v Sloveniji.

  Program vadbe:

  (Tradicionalni) Chen taiji - (Tradicionalni) Yang taiji - Wudang taiji - Zdravilni Qigong - Taiji quan - jian (meč) - shan (pahljača) - Qigong - Jingluo anmo (samomasaža meridianov) - Vse informacije o naših aktivnostih lahko najdete na.

  Taijiquan & qigong – kitajski ključ do trdnega zdravja in mirnosti


  Zdravje in dobro počutje sta zaradi hitrega in stresnega tempa življenja čedalje bolj cenjeni vrednoti. Taijiquan in qigong sta starodavni kitajski veščini primerni za vsakogar, ki želi narediti nekaj dobrega zase. V današnjem času polnem stresa, nam taijiquan in qigong omogočata, da zavestno sprostimo telo in um.


  Taijiquan in qigong sta tradicionalni kitajski umetnosti negovanja telesa in duha. Na Kitajskem ju vsakodnevno izvaja na milijone ljudi.

  V taijiquanu se prepletajo elementi borilnih veščin, starodavna daoistična tehnika dihanja ter teorija tradicionalne kitajske medicine. Taijiquan ni samo učinkovita borilna veščina, obnese se tudi pri zdravljenju in preventivi organskih in psihičnih bolezni kot so povišan krvni pritisk, revmatizem, astma, želodčni katar, nespečnost, migrena, depresija, nervoza itd.

  Posebna vrednost taijiquana je tudi v tem, da ga lahko dela kdorkoli, saj veščina zagotavlja blago sestavo vaj, ki pospešujejo zdravje in vitalnost.

  Učinki vadbe niso samo fizični; meditacijski vidik taijiquana in njegov poudarek na sproščenih gibih prispevajo k jasnosti razuma in izostrujejo misli. Je celostna vadba, ki uri tudi um, da se osredotoči. Hkrati razširja zaznavanje in zmožnost čutenja. Ljudje, ki ga vadijo, postanejo bolj budni, živahni in dovzetni. In če je taijiquan plamen svetilke, potem je qigong olje, ki mu daje življenje. Je samostojna disciplina, še širša in bolj kompleksna od taijiquana, ker se ukvarja predvsem z globokimi vidiki dihanja in uma.

  Qigong vaje izboljšujejo in poglabljajo dihanje, ki revitalizira telo in možgane. Pri qigongu ni potreben velik prostor in telesni gibi so veliko bolj enostavni in lahki v primerjavi s taijiquanom. 

  Prisrčno vabljeni v našo družbo!

  Chen Shining z ekipo

  041 446-488 info@taiji.si