Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani in ART CUPS

  Slavnostna otvoritev Ruskega centra znanosti in kulture (RCZK) v Ljubljani je potekala 21. aprila 2011. Na njej sta sodelovala tudi minister za zunanje zadeve Ruske federacije Sergej Lavrov in minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Samuel Žbogar.

  Dejavnosti RCZK se izvajajo v tesnem sodelovanju z Veleposlaništvom Ruske federacije v Sloveniji in so namenjene:  

  - razvitju celovitih prijateljskih odnosov med Rusijo in Slovenijo, kulturnih in poslovnih stikov med narodi v državah, spoznavanju slovenske javnosti z zgodovino in kulturo ruskih narodov, rusko notranjo in zunanjo politiko, znanstvenim in gospodarskim potencialom;

  - podpori učenja ruskega jezika v Sloveniji, sodelovanju s kulturnimi, znanstvenimi in izobraževalnimi ustanovami, kreativnimi ekipami,  sodelavci v znanstvenih, kulturnih in izobraževalnih ustanovah pri popularizaciji Rusije in ruske kulture;

  - sodelovanju z združenji rojakov, ki živijo v Sloveniji, pri organizaciji dogodkov, namenjenih ohranjanju nacionalne in kulturne identitete in ohranjanju maternega jezika.

  ART CUPS. O nas. 

  Smo mlado podjetje, ki je začelo svojo pot na evropski trg v lepi Sloveniji.

  Smo uradni predstavniki proizvajalca izdelkov iz porcelana "Imperial Porcelain Manufactory" za Slovenijo, Italijo, Hrvaško in Madžarsko.

  "Imperial Porcelain Manufactory" je bila ustanovljena leta 1744 v Sankt-Peterburgu za cesarico Elisabeto, hčerko cesarja Petra I. Tovarna proizvede okoli 4000 vrst izdelkov širokega izbora. To so okrasne figurice, servisi in jedilne garniture iz vrhunskega finega in trpežnega porcelana. Izdelki so popolnih barv in oblik. Navdihnili vas bodo prefinjeni oblikovalski kosi tako klasičnih kot sodobnih oblik. Ljubitelje lepega bo do osvojile tudi izjemne barve in žlahtna dekoracija. 

  Strankam želimo ponuditi izključno visoko kakovostne izdelke z bogato zgodovino, ki bodo zadovoljile še tako zahteven okus.