Razstava relikvij Majtrejevo srčno svetišče

Razstava relikvij Majtrejevo srčno svetišče

    Kot organizator večje svetovne razstave "Maitrejevo srčno svetišče" bomo v Portorožu omogočili ogled dragocenih budističnih relikvij.

    Svete budistične relikvije so zelo redke relikvije budističnih mojstrov, ki so bile stoletja skrite v templjih Daljnega Zahoda ali skrbno varovane pri budističnih učiteljih in njihovih učencih, na ogled bodo v Hotelu Riviera v Portorožu.

    Potujoča razstava je obiskala že 68 držav, relikvije pa si je do danes ogledalo kar 2.5 milijona obiskovalcev. Potujoča razstava relikvij je bila ustanovljena leta 2001, ko je Lama Zopa Rinpoče prispeval lastno zbirko relikvij. V razstavljeni zbirki je zbranih 3.000 relikvij vključno s tistimi, ki jih je razstavi daroval Njegova svetost Dalajlama. Nekatere izmed njih so starejše od 2.600 let, tudi zbirka iz relikvarija Sakja iz Tibeta in iz muzeja Meikatila iz Burme.

    Namen potujoče razstave je skupno druženje v prisotnosti svetih relikvij, občutenje ljubeče prijaznosti in odprtosti ter prispevanje k lokalni in globalni harmoniji.