Prva-K klinika za male živali

Prva-K klinika za male živali

  KIRURGIJA

  Opravljamo rutinske operacije, kot so sterilizacije samic in kastarcije samcev. Poleg teh opravljamo tudi operacije mehkih tkiv zaradi mehaničnih poškodb, diagnostične laparatomije trebušnih in organov prsne votline, operacije na vratu in glavi, operacije novotvorb in drugih patoloških procesov na organih.

  - laparoskopska kirurgija

  Laparoskopija je kirurški poseg pod nadzorom kamere. Z minimalno invazivno kirurgijo lahko opravimo vrsto posegov; Ovariektomijo (odstranitev jajčnikov), operacijo kriptorhidov (zaostalih testesov) v primeru, da so moda v trebušni votlini, gastropeksijo (pritrditev želodca na trebušno steno) pri pasmah, ki so nagnjene h zasuku želodca), biopsije jeter, pankreasa, črevesja, ledvic, punkcijo žolčnika, odstranitev žolčnika, odstranjevanje tumorjev nadledvične žleze, odstranitev kamnov iz sečnega mehurja, operacije v prsnem košu.

  Laparoskopski posegi potekajo v splošni anesteziji ob monitoringu pacienta

  INTERNA MEDICINA

  Zajema široko področje bolezni notranjih organov. Ugotavljamo, zdravimo in preprečujemo

  bolezni prebavil, jeter in trebušne slinavke
  nevrološke bolezni
  bolezni sečil in reproduktivnih organov
  endokrine bolezni
  bolezni srca in dihal
  bolezni imunskega sistema in hematološke bolezni
  infekcijske bolezni
  novotvorbe ...
  NEVROLOGIJA

  Pri nevrološkem pregledu je zelo pomembno opraviti temeljit nevrološki pregled, s katerim lokaliziramo lezijo in postavimo najverjetnejše diferencialne diagnoze.

  Opravljamo diagnostične preiskave nevrološkega sistema z nativno in kontrastno rentgenološko preiskavo. Pacienta lahko referiramo na MRI ali CT preiskavo.

  ORTOPEDIJA

  Poškodbe skeleta in obolenja sklepov so zelo pogoste težave pri mačkah in psih. Opravljamo ortopedske preglede, osteosinteze pri zlomih , operacije strganih kolenskih vezi, izpaha pogačice in kirurške terapije degenerativnih obolenj sklepov. Določene ortopedske posege opravljamo s t.i. artroskopijo.

  STOMATOLOGIJA

  Obolenja zob in ustne votline predstavljajo zelo pogost problem pri psih in mačkah. Na kliniki opravljamo različne stomatološke posege in svetujemo glede preventivnih ukrepov ustne higiene.

  OFTAMOLOGIJA

  Opravljamo operacije sive mrene s t.i. Faco emulzifikatorjem. Gre za tehniko, ki je neprimerno manj agresivna in mnogo uspešnejša od klasične metode ekstrakcije očesne leče.

  PREVENTIVA

  Zelo pomemben del zdravstvene oskrbe hišnih ljubljenčkov so preventivni pregledi, kontrola zajedalcev in cepljenja proti nalezljivim boleznim.
  Prvi pregled priporočamo takoj, ko se odločite za mladiča, oziroma ob prvem cepljenju. S pregledom ugotovimo morebitne dedne hibe ali bolezni, ki bi motile ustvarjanje odpornosti.

  DIAGNOSTIKA

  - endoskopija

  Endoskopska preiskava omogoča neinvazivno diagnostiko prebavnih in dihalnih poti, sečil, rodil ter trebušne, prsne in sklepne votline. Poleg pregledov, odvzema vzorcev tkiv in odstranjevanju morebitnih tujkov, opravljamo z njo tudi različne kirurške posege na navedenih mestih.

  - rentgen

  - ultrazvok

  - laoratorijske preiskave v internem laboratoriju

  hematološke preiskave krvi

  biokemijske preiskave krvi

  analiza urina- urinogram

  Hitri testi: FeLV/FIV, Dirofilaria, Anaplasma phagocytophilum, Borrelia burgdorferi, Erlichia canis, FIP, Parvo virus, Giardia, pasja pankreasna lipaza

  Za druge preiskave pa pošiljamo vzorce v specializirane laboratorije doma in v tujino.

  V trgovini za male živali ponujamo dietno in komercialno hrano za domače ljubljence, dodatke in pripomočke.

  DEŽURSTVO: 

  izven delovnega časa je organizirano dežurstvo. Dežurni veterinar je dosegljiv na telefonski številki 041 241 241.

  NAROČANJE: 

  Prosimo vas, da se pred obiskom naročite. Naročeni pacienti imajo prednost. Za informacije o hospitaliziranih pacientih smo dosegljivi od 12-16 ure.