Napovednik: Pravila in pogoji uporabe


 1. Za uporabo sistema Napovednik.com se mora uporabnik strinjati s temi pravili in pogoji uporabe. Sprejem teh pravil je pogoj za uporabo sistema Napovednik.com. Ta pravila so občasno posodobljena in spremenjena.
 2. Uporabnik se strinja, da je vsebina, ki jo vnese v Napovednik, javno dostopna in da jo Napovednik d.o.o. lahko, vključno s slikami in morebitnim drugim materialom, posreduje tretjim osebam za nadaljnjo objavo v drugih medijih. Napovednik drugim medijem ne bo nikoli posredoval osebnih podatkov uporabnika, temveč le vsebino in po potrebi povezave na stran Napovednik.com. Uporabnik se strinja, da lahko Napovednik za potrebe navedbe vira uporabi naslednji formulaciji: "Vir: Napovednik.com" ali "Vir: Napovednik.com, Naziv uporabnika".
 3. Uporabnik zagotavlja, da ima vse potrebne pravice in dovoljenja za vsebine in fotografije, ki jih vnaša v Napovednik in da Napovednik d.o.o. in njegove poslovne partnerje odvezuje vsakršne odgovornosti za morebitne kršitve avtorskih pravic ter da v celoti prevzema odgovornost za morebitno škodo, ki bi zaradi tega nastala.
 4. Spletne povezave (linkanje) iz strani Napovednik.com: Povezave na strani, ki propagirajo razne produkte ali storitve, niso dovoljene. Povezave na strani, konkurenčne sistemu Napovednik.com, niso dovoljene. Upravljavec strani si pridržuje pravico, da sam presodi, ali kakšno povezavo dovoli ali ne.
 5. Napovednik si pridržuje pravico, da uporabniku onemogoči možnost objavljanja, če presodi, da bi njegove objave lahko škodovale ugledu Napovednika ali upravitelju sistema, oziroma, če presodi, da vsebinsko in tematsko vsebina ne sodi na Napovednik. Upravljavec sistema si pridržuje pravico do izbrisa oziroma neobjave vsebine, če meni, da bi objava škodovala sistemu - presojo o tem si upravljavec v celoti pridržuje. Upravljavci strani Napovednik.com si tudi pridržujejo pravico nemudoma črtati s seznama uporabnikov tiste, ki bi kršili ta pravila ali kako drugače škodovali sistemu Napovednik.com, njenim upravljavcem oziroma lastnikom.
 6. Uporabnik je dolžan skrbeti za varnost svojega uporabniškega gesla in ga občasno zamenjati. Napovednik d.o.o. ne odgovarja za primere zlorabe uporabniškega gesla, bo pa nemudoma po obvestilu uporabnika o domnevni zlorabi ustrezno ukrepal.
 7. Uporabniki, ki se registrirajo kot vpisovalci, se strinjajo, da dobivajo občasna email obvestila, ki se tičejo delovanja sistema.
 8. Kopiranje in uporaba kateregakoli dela strani Napovednik.com vključno z vsemi podatki in vsebinami, ki jih priskrbijo uporabniki, niso dovoljeni brez vnaprejšnjega pisnega dovoljenja upravljavca strani, podjetja Napovednik d.o.o.
 9. Napovednik d.o.o., njegovi lastniki in upravljavci strani Napovednik ne odgovarjajo za resničnost in točnost vsebine, ki jo v sistem Napovednik vpišejo prireditelji/uporabniki. Za vsebino, vključno s slikami, povezavami in besedili, je izključno odgovorna oseba oziroma organizacija, ki to vsebino doda v sistem. Uporabnik se strinja, da je sam polno odgovoren za vsebino, ki jo kot prireditelj objavlja na Napovedniku, in izrecno prevzema morebitno odškodninsko odgovornost za objavljeno vsebino.
 10. Upravljavec strani Napovednik.com in njegovi lastniki ne odgovarjajo za kakršnokoli posredno ali neposredno škodo, vključno z morebitnim izgubljenim dobičkom, ki bi nastala zaradi prekinitve dostopa, neobjave oziroma izbrisa vsebine ali napak v delovanju spletne strani, kot tudi ne jamčijo za uspešnost uporabe teh spletnih strani. Vsebina in funkcionalnost teh spletnih strani sta ponujeni 'takšni, kot sta', brez kakršnihkoli drugih jamstev. V nobenem primeru Napovednik.com, njegov upravljavec in lastniki ne bodo odgovorni za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz uporabe oziroma nezmožnosti uporabe teh spletnih strani, vključno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube dobrega imena, izgube poslov, izgube podatkov, računalniške napake ali napačnega delovanja oziroma drugih škodnih dogodkov.
 11. Upravljavec strani Napovednik.com si pridržuje pravico, da bo spreminjal funkcionalnost strani in uporabniške izkušnje, kar lahko povzroči premik vsebine oziroma to, kako jo drugi uporabniki najdejo. Priporočljivo je, da uporabnik sam pri sebi shrani vsebino in slike, če jih bo želel kasneje uporabiti v kakšnem drugačnem kontekstu.
 12. Upravljavec strani Napovednik.com si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ta Pravila in pogoje uporabe, brez vnaprejšnje najave. Vsaka uporaba sistema po spremembi teh Pravil pomeni soglasje s spremembami.

Napovednik PRO


 1. Napovednik PRO je orodje za profesionalno organizacijo dogodkov.
 2. Z vključitvijo servisa Napovednik PRO naročniki dobijo dodatne funkcionalnosti in koristi, ki jim pomagajo pri organizaciji in promociji dogodkov.
 3. Cenik:
  Napovednik PRO: 10 EUR na objavo posameznega dogodka.
  Če napoveste več kot 5 dogodkov na mesec, zaračunamo zgolj prvih pet.
  Prvi vklop opcije je brezplačen. Če bi opcijo vklapljali in izklapljali, pa je vsak vnovični vklop opcije 20 EUR.
  V navedenih cenah je že vključen DDV.
 4. Možnost izklopa
  Uporabnik lahko servis Napovednik PRO kadarkoli izklopi tako, da to sporoči preko kontaktnega obrazca ali pokliče na 01 23 22 617 in zahteva izklop storitve. Delovni čas: pon-pet 9.00 do 16.00.
 5. Storitev je opravljena z objavo dogodka.
 6. V okviru naročila na servis Napovednik PRO bosta na vstopni strani pod rdečo črto istočasno prikazana največ dva dogodka prireditelja na dan.
 7. V okviru naročila na servis Napovednik PRO bosta v email informator Tedenski izbor dogodkov vključena največ dva dogodka prireditelja na teden.

O piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani se obiskovalcem lahko prilagodi prikaz vsebine glede na pretekle obiske
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, se uporabnika lahko ohrani prijavljenega
 • za prepoznavanje naprav (računalnik, tablica, mobitel), kar omogoča prilagajanje prikaza vsebine napravi
 • za spremljanje obiskanosti, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja…)

Onemogočenje piškotkov

Uporabnik odloči ali bo dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke se lahko nadzira in spreminja v spletnem brskalniku.
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če želite izbrisati vse piškotke, ki vam jih je nastavila naša spletna stran, kliknite tukaj.