Orkester Mandolina Ljubljana

    Orkester Mandolina Ljubljana (OML) je eden redkih, vsekakor pa najbolj prepoznaven orkester v Sloveniji, ki je za svoj vodilni instrument sprejel mandolino. V našem prostoru se mandolina šele zadnja leta pogosteje vključuje v najrazličnejše zvrsti glasbe, od klasične do pop. Tako si štejemo v čast in dolžnost, da domači publiki približamo to nežno strunsko glasbilo ter izvirno mandolinsko glasbo.

    Na našem repertoarju so številne tudi skladbe klasičnih skladateljev, priredbe ljudskih napevov, etno glasba, filmska in pop-rock glasba in zimzelene melodije. Po štiridesetih letih delovanja imamo za sabo številne uspešne nastope doma in v tujini, o dobri orientaciji na naši glasbeni poti pa pričajo pohvale raznih kritikov in predvsem zadovoljna in vedno bolj številčna publika.

    Več informacij o nas lahko najdete na naši spletni strani , na našem profilu na Facebook-u ali naše ime le vtipkate v Youtube, ter se sprehodite čez številne posnetke. informacije o dirigentu najdete tudi na spletni strani