Narodni muzej Slovenije Metelkova

  Narodni muzej Slovenije – Metelkova stoji v novem kulturnem središču Ljubljane, na muzejski ploščadi Metelkova. V dveh nadstropjih nove muzejske stavbe so prvič v tako velikem obsegu dobile svoj prostor Zgodovinske in umetnostne zbirke predmetov od 14. stoletja do danes.

  V prvem nadstropju se lahko seznanite z razvojem sedežnega in shrambnega pohištva ter ur in svetil, s pivskim posodjem in drugimi muzealijami iz stekla, keramike in porcelana, z nabožnimi predmeti in zapuščino sabljača Rudolfa Cvetka.

  V drugem nadstropju so na ogled zbirke starega orožja in kovine, sakralnega tekstila, igrač, zapuščina telovadca Borisa Gregorke ter slikarska zbirka, dopolnjena z izbranimi glasbenimi instrumenti.

  Skupaj je razstavljenih več kot 2500 muzejskih predmetov, ki so nastali in bili v rabi na naših tleh ter pripovedujejo o načinih življenja in dela na Slovenskem skozi zadnjih pet stoletij.

  Opredmetena ustvarjalnost in spretnost naših prednikov, kot pomemben del skupne evropske in specifično slovenske kulturne dediščine, so neizčrpen vir navdiha in globljega razumevanja sveta.

  • 11 Nedelja
   April, 2021
  Še traja:
  Zgodovinske in umetnostne zbirke
  od 10.00 do 18.00
  Muzejska razstava
  Zgodovinske in umetnostne zbirke
  Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana