Moja Ljubljanica

  Vrhnika ima dolgo in pomembno zgodovino, velik del le-te pa je navezan na reko sedmerih imen, Ljubljanico. Spoznajte zgodbo kraja, kjer je bilo najdeno najstarejše ohranjeno leseno kolo na svetu, staro kar 5.200 let. Kjer so v Ljubljanici našli deblak iz rimskih časov, enega najdaljših v Evropi. Z občudovanjem boste strmeli v mozaično steno, kjer je razstavljen pomemben del znamenite Zbirke družine Potočnik, ki sicer obsega več tisoč predmetov. 

  Z vsakim korakom skozi razstavo boste bližje sedanjosti in letom, ki se jih bodo/boste marsikateri obiskovalci lahko spominjali z nostalgijo. Potujte vse do današnjega dne, ko je Vrhnika ena najbolj ''zelenih'' občin v državi (prva slovenska Zero waste občina, Zelena občina 2011), ki obiskovalce in turiste vabi s številnimi možnostmi za odkrivanje narave in kulture na stiku Barja in Krasa. 

  Razstava je zastavljena na sodoben in interaktiven način, ki bo zadovoljil različne okuse. Starejše in mlajše obiskovalce. Tako širšo tudi tudi strokovno javnost. Naj vas navdušijo vrhniške zgodbe preteklosti in sedanjosti, pred ali po ogledu pa si privoščite še izvrstno Cankarjevo skodelico kave v lokalu Kulturnega centra Vrhnika.

  Vljudno vabljeni!

   

  Vstopnina:
  5,00 EUR odrasli
  10,00 EUR družine
  2,50 EUR otroci, dijaki, študenti, upokojenci
  BREZPLAČNO invalidi, brezposelni, predšolski
  otroci, člani ICOM, SMD, PRESS
  10 % POPUST skupina nad 10 obiskovalcev

   

  Foto: Jaka Babnik, Moja Ljubljanica