Metronom, glasbeno ustvarjanje, izobraževanje,Tomaž Ban s.p.

Metronom, glasbeno ustvarjanje, izobraževanje,Tomaž Ban s.p.

  Kdo sem?

  Z glasbo se ukvarjam že od mladih let, saj sem s sedmimi leti začel z učenjem klavirja v lokalni glasbeni šoli, ki sem ga opustil in zamenjal z učenjem kitare, kateri sem zvest še danes. Poleg igranja na bas kitaro v pop skupinah, sem se kasneje v celoti posvetil kitari, predvsem akustični in nadgradnji znanja, ki sem ga pridobil v nižji glasbeni šoli.

  Poleg duetov z ženskimi vokalom, mi pomeni pomembna točka v mojem razvoju sodelovanje z Vladimirjem Babinom, znanim hrvaškim pianistom in glasbenim pedagogom, s katerim sem sodeloval kratko obdobje, a sem se kljub temu od njega naučil veliko koristnega za nadaljnjo glasbeno pot. Sledilo je sodelovanje v duetu s prečno flavto z Iztokom Felicjanom, prav tako izkušenim flavtistom in nekdanjim dirigentom pihalnega orkestra Divača, ter v duetu s Cvetom Vidovičem s panovimi piščalmi, ki so zvenu kitare dale posebno eksotiko.

  Sodeloval sem v različnih kulturnih programih in imel kar nekaj samostojnih koncertov, kot komorna akustična zasedba v obliki duetov ali manjših zasedb.

  Trenutno delujem kot kantavtor kitarist-vokalist pri čemer ostajam zvest jazz harmonijam in latino ritmom predvsem bossa novi, sambi, rumbi ter etno, irsko-keltski glasbi, šansonu, akustičnemu bluesu in slovenski ljudski pesmi.

  Veliko časa in energije vlagam v dodatna izobraževanja in izpopolnjevanja na Andragoškem centru RS v Ljubljani. Imam certifikat za predavatelja in licenco za mentorja. Trenutno nadaljujem izobraževanje na neuro-lingvističnem programiranju na mojstrski stopnji, s specializacijo na področju glasbenega izobraževanja.
  Stalno se dodatno izobražujem na seminarjih za mentorje in predavatelje, saj se zavedam, da bom le tako lahko kvalitetno podajal znanje svojim učencem.

  Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca.

  William Sheakespeare