Mestni kino Ptuj

  Mestni kino Ptuj se že od začetka, kot eden izmed pobudnikov in gonilnih členov, aktivno vključuje v nastajanje Art kino mrežo Slovenije.
  Gre za združenje slovenskih prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma, ki si prizadeva olajšati in izboljšati delovanje malih mestnih kinematografov v svetu, v katerem prevladujejo komercialni multipleksi.

  Ponosni smo na to, da je leta 2011 Mestni kino Ptuj postal tudi član ugledne mednarodne mreže Europa Cinemas. Ta trenutno združuje 1.036 kinematografov v 588 mestih 60 držav sveta.

  S tem se je Mestni kino Ptuj zavezal, da ga bodo vodila naslednja načela:

  - spoštovanje filmske umetnosti in promoviranje filmske kulture,
  - prikazovanje višjega deleža kakovostnega filmskega programa (t.i. art kino),
  - prikazovanje višjega deleža evropskih filmov in filmov iz tretjih držav,
  - prikazovanje višjega deleža neodvisnih filmov,
  - organiziranje zanimivih spremljevalnih aktivnosti za različne ciljne skupine (t.i. event cinema),
  - namenjanje posebne pozornosti filmski vzgoji otrok in mladostnikov,
  - skrb za filmsko izobraževanje in vzgojo vseh starostnih skupin občinstva.

  Mestno kinodvorano si v bližnji prihodnosti predstavljamo predvsem kot žlahten prostor kulture, ekvivalenten gledališču, ki občinstvu ponuja raznolik program vrhunske kakovosti. Prikazovati želimo filme in organizirati dogodke, ki gledalce spodbujajo k refleksiji sveta okrog nas in avtorefleksiji ter nam nudijo estetske užitke.

  Čeprav popularne uspešnice ostajajo del programa ptujskega kina, se lahko pri nas na lastne oči prepričate, da odličnih filmov ne snemajo samo v Hollywoodu (oziroma še bolje:
  tistih najboljših sploh ne).