Likovni atelje Zajec Ustvarjalec

  Slikaj, kipari, eksperimentiraj in... rasti.

  Zajec Ustvarjalec je čisto nova in čisto posebna likovna šola s samosvojim pristopom. Dela bodo povedala več kot tisoč besed, zato pristop težko ubesedimo pa vendarle ...

  Pristop, ki razvija ustvarjalno svobodo in samozavest

  V Zajcu Ustvarjalcu razumemo, da je za neoviran razvoj ustvarjalnosti najpomembnejše raziskovanje in da se učenci pri tem ne bojijo napak. V ateljeju jih opogumimo, da eksperimentirajo, razmišljajo po svoje in s tem prihajajo do nepričakovanih rezultatov.
  Učimo v majhnih skupinah, da se med učenci hitro stkejo vezi in postanemo mala ustvarjalna skupnost, ki si pri napredku pomaga z mnenji in razpravljanjem.
  Vizuelno izražajo svoje ideje na njim do zdaj neznane načine in to jih polni z zadovoljstvom. In prav to zadovoljstvo je vzrok bujenja nove vrste samozavesti, ki jim bo v življenju koristila, tudi če se z umetnostjo ne bodo ukvarjali. Rastejo in ustvarjajo, ustvarjajo in rastejo.
  Vera Stanković,
  vodja ateljeja in mentorica

   

  O mami Zajca Ustvarjalca

  Vera Stanković je mag. umetnosti, akademska slikarka, in dipl. ing. računalništva in informatike ter je samozaposlena v kulturi. Njen pedagoški pristop je plod edinstvene mešanice izkušenj: dvajsetletnega umetniškega delovanja, pedagoških izkušenj in let preživetih v kreativni industriji kot kreativna direktorica. Če želite izvedeti malo več o njej obiščite verastankovic.com.