Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (6)
  • Prireditelji (2)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (25)
V imenu matere
Danes ob 18.30, Drama
Veliki oder, Ljubljana, Kdo gradi zgodovino? Človek – ali pa je človek le zidak, s katerim čas gradi in hkrati tudi že ruši? S čim merimo čas? Z dnevi, mesci, leti, stoletji – ali z ljudmi, zlasti tistimi, ki jih ni več? Potem Francis Fukuyama ugotovi, da je zgodovine konec, torej tudi ni več vélikih zgodb, in kaj preostane literaturi – pesmi, romanu, drami? Da odstopi mesto pripovedovalcu, avtorju, čigar naloga je, ...
V imenu matere
četrtek, 24.10.2019 ob 20.30, Uprizoritev
SNG Maribor, Stara dvorana, Maribor, Avtor: Ivo Svetina Režija: Ivica Buljan
Zapiranje ljubezni
nedelja, 3.11.2019 ob 20.00, Drama
Mala scena, Zagreb, Gostovanje v Zagrebu- Planet Art- Mala scena Zagreb O predstavi Kaj se zgodi, ko zaljubljenost mine in ljubezen izgine? Kaj narediti, ko dve osebi nista več za skupaj? Ko ne moreta ali ne želita biti več v odnosu? Zapiranje ljubezni je konec zgodbe . Zgodbe o paru, ki poskuša končati in zapreti skupno zgodbo.
Pogovori o ljubezni
sreda, 6.11.2019 ob 19.00, Drama
Veliki oder, Ljubljana, Ljubezen je pravzaprav iskanje govorice. Nenehno, stalno iskanje. Večinoma so nesporazumi v govorici ljubezni. Ko govorimo govorico ljubezni, se nam samo zdi, da jo govorimo, ker skoraj zmeraj govorimo govorico sebe; iz sebe, o sebi in zase; drugi je samo zvočilo nas samih: da se bolje slišimo in da se naš užitek ob poslušanju govorice sebe še poveča. Zato redko govorimo govorico ljubezni.
Ljubezni Ivana Cankarja
sreda, 20.11.2019 ob 18.00, Drama
Mala drama, Ljubljana, Beseda. Narod. Jezik. Mati. Domovina. Vera. Ženske. Politika. Bog. Cerkev. Dunaj. Sarajevo. Ljubljana. Vrhnika. Pulj. Trst. Rožnik. Lepota. Erotika. Ustvarjanje. Umetnost. Ljubezen. Nezdružljivost. Samota. Osamljenost. Cankar. Ivan. Za prijatelje Janez.
Zapiranje ljubezni
nedelja, 1.12.2019 ob 20.00, Drama
Križevniška 1, Ljubljana, Predstava ob praznovanju 20 letnice Mini teatra. O predstavi Kaj se zgodi, ko zaljubljenost mine in ljubezen izgine? Kaj narediti, ko dve osebi nista več za skupaj? Ko ne moreta ali ne želita biti več v odnosu? Zapiranje ljubezni je konec zgodbe . Zgodbe o paru, ki poskuša končati in zapreti skupno zgodbo.