Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (79)
  • Prireditelji (20)
  • Kino spored (4)
  • TV spored (825)
Paviljon Čebelji svet
Že poteka - do nedelja, 14.10.2018, Instalacija
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Vabljeni v interaktivni paviljon Čebelji svet, ki je na ogled v avli Slovenskega etnografskega muzeja med avgustom in oktobrom 2018 kot vzporedna atrakcija ob razstavi Kjer so čebele doma.
Andreja Čeligoj: Barvni svet oblik
Že poteka - do petek, 12.10.2018, Likovna razstava
Veselov vrt, Komenskega 8, Ljubljana, BARVNI SVET OBLIK Andreja Čeligoj Odprtje: 13. september ob 19.uri na Veselovem vrtu, Komenskega 8, Ljubljana Na odprtju bo sodeloval pianist in skladatelj Miha Gantar. Razstava bo na ogled do 12. oktobra  2018.
Gajin svet (za otroke 9+)
sobota, 6.10.2018 od 16.00 do 18.00, Kino
Kulturni dom Slovenj Gradec, Francetova cesta 5, Slovenj Gradec, Gajin svet Gajin svet, mladinska romantična komedija, Slovenija (2018), 89' Scenarij: Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak, Jure Karas; režija: Peter Bratuša; igrajo: Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič, Judita Zidar, Manca Dorrer, Katja Ogrin, Štefan Kušar, Jernej Tozon.
Gajin svet (za otroke 9+)
nedelja, 7.10.2018 od 17.00 do 19.00, Kino
Kulturni dom Slovenj Gradec, Francetova cesta 5, Slovenj Gradec, Gajin svet Gajin svet, mladinska romantična komedija, Slovenija (2018), 89' Scenarij: Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak, Jure Karas; režija: Peter Bratuša; igrajo: Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič, Judita Zidar, Manca Dorrer, Katja Ogrin, Štefan Kušar, Jernej Tozon.
Svet vmes
Že poteka - do nedelja, 7.10.2018, Likovna razstava
Cankarjev dom, Mala galerija, Ljubljana
Tropski svet - velika razstava eksotičnih živali
petek, 28.9.2018 do nedelja, 14.10.2018, Tematska razstava
Dvorana KS Ljubečna, Kocbekova cesta 45, 3202 Ljubečna, Razstava eksotičnih živali in rastlin   Kdaj: 28.9. – 14.10.2018 , od 10. do 18. ure Kje: Dvorana KS Ljubečna , Kocbekova cesta 45, 3202 Ljubečna "Stopi z nami v skrivnostni in čudoviti svet tropskega živeža, kjer se ti po roki sprehodi orjaški paličnjak in ti na nosu pristane pisani metulj.
V Iskanju Odnosa: Telo išče telo in Digitalni svet
sreda, 3.10.2018 ob 19.00, Osebnostna rast
Dogodki za Samske, Kristalna palača, Ljubljana, ... 09. 2018: STIK S TELESOM IN ASERTIVNOST 03. 10. 2018: TELO IŠČE TELO ALI KAKO PREŽIVETI V DIGITALNEM SVETU? 10. 10. 2018: KAJ PRIVLAČNOST POVE O MENI?  07. 11. 2018: DVORJENJE IN ZAPELJEVANJE 14. 11. 2018: INTIMA 05. 12.
Glasbeni svet Sherlocka Holmesa
nedelja, 21.10.2018 ob 20.00, Mešana glasba
Veliki oder, Ljubljana, ... Nuška Drašček, ena najbolj vsestranskih pevk v Sloveniji, in Igor Velše, napovedovalec in voditelj na Radiu Slovenija, bodo na nedeljskem koncertu rekonstruirali glasbeni svet slavnega detektiva. Opisi Holmesa kot violinista, poročila o obiskih koncertov in opernih predstav ter druge prigode so oblikovali repertoar drugega koncerta Drame Akustike 2018/19.
Svet je kot ringaraja
petek, 23.11.2018 ob 10.00, Predstava za otroke
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana, ... Ob izidu njene antologije Svet je kakor ringaraja je izšla istoimenska zgoščenka, ki jo je pripravil izvrstni slovenski večinštrumentalist Boštjan Gombač.
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta je razstava o človeku in njegovem umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini − kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Iz družbene narave človeške vrste izhaja potreba po umeščanju – med ljudi, v prostor in v čas. Skozi razmerja med sabo in drugimi vsakdo išče odgovore na vprašanja in si oblikuje predstavo o svetu.
Franz Liszt, mala evropska turneja
Že poteka - do sobota, 29.12.2018, Muzejska razstava
Pokrajinski muzej Maribor, mariborski grad, Maribor,   Vstopite v svet glasbe, enega največjih pianistov vseh časov, ki je na višku svoje ustvarjalne kariere izvedel koncert v mariborskem gradu. Razstava bo na ogled med junijem 2016 in decembrom 2018 Vljudno vabljeni.  
Znanje brez meja
Že poteka - do ponedeljek, 3.12.2018, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Na razstavi Znanje brez meja predstavljamo izbor uspešnih inovatorjev in znanstvenikov s področij znanosti in tehnike, ki so zaradi iskanja, razširjanja in soustvarjanja odšli v širni svet ali jih je pot zanesla k nam. Izpostavljeni bodo dosežki, na katere je vplival odhod na tuje in katerih rezultati so vidni še danes.
Pravljični junaki
Že poteka - do nedelja, 25.11.2018, Aktivnosti za otroke
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, Ker je čarobnost pravljic večna, bodo pravljični junaki tudi letos nagovarjali obiskovalce mlade po srcu. Spoznali boste domovanja Rdeče Kapice, Zlatolaske, Ostržka, Obutega mačka, Bikca Ferdinanda in drugih. Vabljeni v svet pravljic!
Ivan Cankar
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Tematska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Razstava Ivan Cankar sledi življenjski poti pisatelja Ivana Cankarja v osmih slikah. Vsako obdobje njegovega življenja zrcali svet, v katerem je Cankar živel in opredeljuje besedila, ki jih je ustvarjal. Ta so odsev njegovega doživljanja lastne vloge v sodobnem času in obenem tudi okolja s svojimi odločilnimi vplivi nanj.
Mateja Kavčič - razstava
Že poteka - do četrtek, 11.10.2018, Likovna razstava
Galerija Instituta Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana, Ustvarjalni svet Mateje Kavčič je že od nekdaj zelo tesno povezan z naravo. Razume jo ne le kot nekaj očem lepega ali ljudem koristnega, ampak tudi kot izvir življenjske sile in zrcalo toka časa. Kot nekaj nenehno spreminjajočega se, nekaj, ob čemer se zavemo pomena minljivosti trenutka. Vidi jo kot svet cikličnega odmiranja, razkrajanja, preraščanja in ponovnega rojevanja.
Alja Košar, Točka
Že poteka - do nedelja, 14.10.2018, Likovna razstava
Mednarodni grafični likovni center, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana, ... Z izrazito likovnima elementoma, točko in linijo, ustvarja samosvoj likovni svet in ga v novejših delih nadgrajuje z uporabo barve. Sprva je bila premišljena barvna paleta le v risbah, kasneje pa jo je prek točk in linij prenesla v grafiko.
Dramska šola za osnovnošolce- vpis
petek, 21.9.2018 od 1.00 do 0.00, Izobraževanje za otroke
Poljanska c. 4., Ljubljana, Učence prijazno vabimo v celoletno igralsko šolo , v kateri bodo pridobili osnove gledališke in filmske igre po sistemu Stanislavskega. V svet igralskega ustvarjanja jih bomo popeljali postopoma, korak za korakom - od najpreprostejših vaj preko improvizacij do kratkih igranih prizorov.
Dramska šola za osnovnošolce- vpis
Danes od 1.00 do 0.00, Izobraževanje za otroke
Poljanska c. 4., Ljubljana, Učence prijazno vabimo v celoletno igralsko šolo , v kateri bodo pridobili osnove gledališke in filmske igre po sistemu Stanislavskega. V svet igralskega ustvarjanja jih bomo popeljali postopoma, korak za korakom - od najpreprostejših vaj preko improvizacij do kratkih igranih prizorov.
Delavnica V ogledalu življenja
Danes od 9.00 do 18.00, Osebnostna rast
Osnovna Šola Križe, Tržič, Križe, Cesta Kokrškega odreda 18, ... 9. 2018 ob 9h in predvidoma do 18h, odvisno od udeležencev. Lepo vabljeni. Delavnica nam vsekakor spremeni pogled na svet/sebe in tudi izboljša celotni vidik našega bivanja tukaj in sedaj. Dobrodošli. Nekaj opisa: Spoznajmo pobližje svoje težave, od kje izvirajo in jim ponudimo rešitev.
Kolesarjenje po Ljubljanskem barju (13 EUR )
Danes od 9.30 do 13.00, Športna prireditev
Ljubljansko barje,, Ljubljansko barje,, Kolesarski Svet za vas pripravlja voden kolesarski izlet "Kolesarjenje po Ljubljanskem barju." Strokovno vodene kolesarske izlete po Ljubljanskem barju, v katerem biva paleta različnih živalskih in rastlinskih vrst in katero ponuja nešteto čudovitih prizorov, smo za vas pripravili tudi v prihodnje. Ljubljansko barje je vredno ogleda zato se nam pridružite.
Pravljica v Galeriji
Danes od 10.00 do 11.00, Prireditev za otroke
Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37, Škofja Loka, Loški muzej in Kulturno društvo Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta, vabimo, da skupaj pokukamo v svet pravljic.   Pravljično dopoldne je namenjeno otrokom, pa tudi vsem tistim odraslim, ki nikoli niso čisto zares odrasli in še vedno (pa četudi na skrivaj) verjamejo v čudežno.
Polhov doživljajski park
Danes od 10.00 do 20.00, Aktivnosti za otroke
Grad, Polhov Gradec, Polhov Gradec, Polhov doživljajski park je nova družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali Popotovanje po pravljično doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu bodo pomagali najti nov dom.
Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room Maribor
Danes od 10.00 do 22.00, Druženja in zmenki
Vetrinjska ulica 8, Maribor, Prvi Escape Room Enigmarium® v Mariboru! Vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev, ki je nastala po vzoru kultnih računalniških iger in obnorela svet je odprla vrata na Vetrinjski ulici 8 v centru Maribora.
Praznuj svoj Rojstni dan z Igro v glini
Danes od 14.00 do 19.00, Aktivnosti za otroke
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana, Ljubljana, Ob praznovanju rojstnega dne in drugih slavnostnih priložnostih vabimo slavljence in njihove prijatelje na ustvarjalen izlet v svet oblikovanja gline primeren za vse starosti in vse generacije. Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja boste raziskovali svoje domišljijske zmožnosti in odkrivali svoj ter glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu.
Virtualna resničnost v Virtualistu
Danes od 16.00 do 21.00, Druženja in zmenki
Virtualist, Gregočičeva ul. 13a, Ljubljana, Virtualist je prvi center v Sloveniji namenjen izključno Virtualni resničnosti. Obiskovalcem, ne glede na starost in izkušnje, na štirih VR postajah ponuja možnost odkriti nepozabni svet virtualne resničnosti. Na posamezni VR postaji igra ena oseba, lahko pa si več oseb očala menjava. Za večigralnost je treba najeti več postaj hkrati.
Kolesarjenje po Ljubljanskem barju (13 EUR )
nedelja, 23.9.2018 od 9.30 do 13.00, Strokovno izobraževanje
Ljubljansko barje, Ljubljana, Kolesarski Svet za vas pripravlja voden kolesarski izlet "Kolesarjenje po Ljubljanskem barju." Strokovno vodene kolesarske izlete po Ljubljanskem barju, v katerem biva paleta različnih živalskih in rastlinskih vrst in katero ponuja nešteto čudovitih prizorov, smo za vas pripravili tudi v prihodnje. Ljubljansko barje je vredno ogleda zato se nam pridružite.
Polhov doživljajski park
nedelja, 23.9.2018 od 10.00 do 20.00, Aktivnosti za otroke
Grad, Polhov Gradec, Polhov Gradec, Polhov doživljajski park je nova družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali Popotovanje po pravljično doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu bodo pomagali najti nov dom.
Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room Maribor
nedelja, 23.9.2018 od 10.00 do 22.00, Druženja in zmenki
Vetrinjska ulica 8, Maribor, Prvi Escape Room Enigmarium® v Mariboru! Vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev, ki je nastala po vzoru kultnih računalniških iger in obnorela svet je odprla vrata na Vetrinjski ulici 8 v centru Maribora.
Praznuj svoj Rojstni dan z Igro v glini
nedelja, 23.9.2018 od 14.00 do 19.00, Aktivnosti za otroke
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana, Ljubljana, Ob praznovanju rojstnega dne in drugih slavnostnih priložnostih vabimo slavljence in njihove prijatelje na ustvarjalen izlet v svet oblikovanja gline primeren za vse starosti in vse generacije. Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja boste raziskovali svoje domišljijske zmožnosti in odkrivali svoj ter glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu.
Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room Maribor
ponedeljek, 24.9.2018 od 10.00 do 22.00, Druženja in zmenki
Vetrinjska ulica 8, Maribor, Prvi Escape Room Enigmarium® v Mariboru! Vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev, ki je nastala po vzoru kultnih računalniških iger in obnorela svet je odprla vrata na Vetrinjski ulici 8 v centru Maribora.