Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (11)
  • Prireditelji (1)
  • Kino spored (1)
  • TV spored (200)
Ivan Cankar
Že poteka - do nedelja, 7.4.2019, Tematska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Cankarja vsi poznamo. Pa je to res? Vemo tudi, kako je živel in kakšen je bil v resnici njegov čas? Na srečo nam je sledi svojih življenjskih poti od rojstva do smrti Ivan Cankar zapustil v svojem obsežnem literarnem opusu.
Pravljična ura z ustvarjalnico
Danes od 10.00 do 12.00, Prireditev za otroke
Lackova cesta 43b, 2000 Maribor, V soboto bo naš dopoldan pravljično in ustvarjalno obarvan. Brali bomo zgodbo izpod peresa Svetlane Makarovič: POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM. Po pravljici pa sledi ustvarjalnica. Pričetek je ob 10:00 uri in traja do 12:00 ure. Zaradi lažje organizacije je prijava obvezna do petka 18.1.2018. Prijava na: lilijinsvet@gmail.com. Prispevek: 5€. Se že veselimo druženja.
Stolpova pripovedovalnica
Danes od 17.00 do 18.00, Kulturna prireditev
Otroški stolp Pungert, Trubarjev trg, Kranj, SAME ČRTASTE, PIKASTE IN ŠE KAJ, Urška Furlan Urska se je s svojimi kamišibaji lotila pikastih, črtastih in še drugih pesmic. Zabavne in prijetne pesmi Anje Štefan bo pričarala iz svoje lesene škatlice. Pravljici sledi še delavnica.  
Shakti yoga - joga za ženske
sreda, 23.1.2019 od 19.00 do 20.00, Osebnostna rast
Forsterjeva 40, Ljubljana, Shakti yoga – tečaj za ženske 23. januar – 27. marec Prebudi, obudi in prepusti se ženski kreativni energiji, intuiciji in ji sledi s strastjo, fleksibilnostjo in energijo arhetipa boginje. Prebudi modrost Atene, čutnost Venere ali kreiraj obilje Lakshmi. ..Tečaj je holističen, celovit, tako bomo spoznavali žensko telo v celoti. Na energetski, čustveni, telesni, umski in duhovni plati.
Stolpova pripovedovalnica
sobota, 26.1.2019 od 17.00 do 18.00, Kulturna prireditev
Otroški stolp Pungert, Trubarjev trg, Kranj, ŠEPETANJE, Jadranka Završnik Zgodbica pripoveduje o deklici, ki je našla svojo najljubšo knjigo. Ta knjiga je nekaj prav posebnega. Zakaj je posebna, boste spoznali sami. Pravljici sledi še delavnica.  
Delavnica rezbarstva
sobota, 9.3.2019 od 9.30 do 12.30, Umetnostna delavnica
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Na delavnici se bomo učili ročno obdelati les. Pričeli bomo z risanjem motiva, sledi zarezovanje po osnovnih oblikah z dletom ali nožki ter na koncu še glajenje, voskanje ali premaz z lanenim oljem. Delavnica poteka tri ure in jo vodi g. France Klemenc. Cena delavnice je 15,00 €/osebo. Delavnica je primerna tudi za najstnike od 13. leta dalje.
Gozdne ustvarjalnice: prisluhnimo pticam v gozdu
nedelja, 19.5.2019 od 14.00 do 16.00, Prireditev za otroke
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Vabimo vas, da se nam pridružite na gozdnih ustvarjalnicah za otroke, kjer bomo tokrat prisluhnili pticam v gozdu. V uvodnem pozdravu se bomo predstavili s pomočjo različnih zvočil, sledi predstavitev značilnih vrst ptic. Prepoznavali bomo oglašanje ptic ter se igrali igri: "Poišči in prepoznaj ptice" ter "Lačni ptički".
Gozdne ustvarjalnice: ustvarjajmo z naravo
nedelja, 21.7.2019 od 14.00 do 16.00, Prireditev za otroke
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Vabimo vas, da se nam pridružite na gozdnih ustvarjalnicah za otroke, kjer bomo tokrat ustvarjali z naravo. V uvodnem pozdravu se bomo predstavili z gozdnimi inštrumenti. Sledi poučna zgodba iz narave. Nato bomo lik iz zgodbe pobarvali z naravnimi barvili. Vse pobarvane slike bomo razstavili na vrvico med dvema drevesoma.
Gozdne ustvarjalnice: svet žuželk
nedelja, 25.8.2019 od 14.00 do 16.00, Prireditev za otroke
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Vabimo vas, da se nam pridružite na gozdnih ustvarjalnicah za otroke, kjer se bomo tokrat posvetili svetu žuželk. V uvodnem pozdravu se bomo predstavili z igro: "Čebele in čmrlji", nato pa sledi predstavitev žuželk. Z lupami bomo iskali žuželke v naravi in jih prepoznavali. Igrali se bomo igro: "Pot žuželk". Ustvarjali bomo zapestnice z motivom žuželk.
Delavnica rezbarstva
sobota, 7.9.2019 od 9.30 do 12.30, Umetnostna delavnica
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Na delavnici se bomo učili ročno obdelati les. Pričeli bomo z risanjem motiva, sledi zarezovanje po osnovnih oblikah z dletom ali nožki ter na koncu še glajenje, voskanje ali premaz z lanenim oljem. Delavnica poteka tri ure in jo vodi g. France Klemenc. Cena delavnice je 15,00 €/osebo. Delavnica je primerna tudi za najstnike od 13. leta dalje.
Gozdne ustvarjalnice: gozdne živali
nedelja, 22.9.2019 od 14.00 do 16.00, Prireditev za otroke
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Vabimo vas, da se nam pridružite na gozdnih ustvarjalnicah, kjer bomo tokrat začutili gozd z gozdnimi živalmi. V uvodnem pozdravu se bomo predstavili z gibom gozdnih živali. Sledi predstavitev gozdnih živali in njihovega oglašanja. Igrali se bomo različne igre kot so: "Ugani katera žival sem?", "Veverice iščejo lešnike" in pustolovsko igro "Plenilci zasledujejo plen".