Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (98)
  • Prireditelji (1)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (0)
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Bosi. Obuti. Sezuti., osrednja razstava SEM
Že poteka - do sobota, 5.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Razstava, ki je posvečena sobivanju nog in obuval, njihovim spremenljivim oblikam in pomenom v prostoru in času ter njihovi vlogi pri organiziranju posameznikovega lastnega sveta, bo odstirala mnoge vidike obuval, ki so onkraj njihove materialne oblike, in mnoga vprašanja, ki presegajo navidezno samoumevnost naše vsakdanje izbire in rabe.
Irena Gajser, razstava Retro 2009-2019
Že poteka - do petek, 5.6.2020, Likovna razstava
Galerija DLUM, Židovska ulica 10, Maribor, GALERIJA DLUM: Irena Gajser razstava RETRO 2009-2019 12. 5. - 5. 6. 2020 galerija DLUM, Židovska 10, Maribor https://www.dlum.si/ razstava je odprta od torka do sobote med 11. in 13. uro. Od 26. 5. do 6.6. bo v galeriji DLUM v živo ustvarjala naša članica Slađana Matić Trstenjak. Vljudno vabljeni!
Razstava v galeriji Balassijevega inštituta
Že poteka - do petek, 11.9.2020, Fotografska razstava
Balassijev Inštitut, Barvarska steza 8., Ljubljana, Mónika in Mazsi - Fotografska razstava Janeza Marolta Razstavo slovenskega fotografskega umetnika, Janeza Marolta, ki je ovekovečil Móniko Lakatos in Mihálya 'Mazsija' Rostása, glasbenika, ki predstavljata odličnost sodobne madžarske romske glasbe, ki je bila izjemoma na ogled v izložbi Balassijevega inštituta in jo je 7.
Razstava kaktusov
Že poteka - do nedelja, 1.11.2020, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, ... Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Najstarejši primerek v rastlinjaku ima že petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, ...
Razstava: Plečnikove tržnice
sobota, 6.6.2020 do nedelja, 11.10.2020, Arhitekturna razstava
Plečnikova hiša, Karunova 4-6, Ljubljana, Plečnikova hiša se vrača z novo občasno razstavo o izjemnosti arhitekturnega načrtovanja ter mojstrstvu obrtniške izvedbe izgradnje Plečnikovih tržnic. Razstava, ki jo  avtorsko podpisuje Irena Vesel iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ponuja nekatere nove uvide v sicer skrite detajle arhitekture osrednje ljubljanske tržnice.
Lectarstvo je krajcarkšeft, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, ... Iz muzejske zakladnice na novi stalni postavitvi SEM odkriva edinstveno zbirko, avtentično svečarsko – medičarsko delavnico in trgovino iz ljubljanske Trubarjeve ulice. Razstava  razkriva pred dvaindvajsetimi leti pridobljeno obrtno delavnico in trgovino svečarskega in medičarskega mojstra Jakoba Krbavčiča.
Razstava Knjiga. Znanje. Razum.
Že poteka - do sobota, 31.10.2020, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Velika letna razstava dosežkov novega veka, na ogled bo od oktobra 2019, bo obravnavala kulturne in duhovne vrhunce v Ljubljani – mestu, ki je takrat začelo postajati središče Slovencev.
Razstava iz zbirk - Točke v času 1889 1991
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Likovna razstava
Moderna galerija, Cankarjeva 15, Ljubljana
Razstava ilustracij Razpotja
Že poteka - do petek, 12.6.2020, Tematska razstava
Galerija na Koroški 18, Maribor, ... S sopostavitvijo izvornega materiala in tiskane revije, v kateri so bili objavljeni, bodo imeli obiskovalci vsaj bežen vpogled v proces nastanka revijalne ilustracije. Razstava bo na ogled vsak delavnik med 14:00 in 18:00, delno pa je dostopna tudi v spletni galeriji. Ob obisku upoštevamo preventivne protivirusne ukrepe: - obisk z lastno masko, ...
Bojan Golčar - Posledice, fotografska razstava
Že poteka - do sreda, 24.6.2020, Fotografska razstava
Galerija Instituta Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana, ... Kakšne bodo dejanske posledice, bo pokazala prihodnost. Razstava bo na ogled v Galeriji Insitut Jozef Štefan v Ljubljani med 1. in 24. junijem 2020. Otvoritvenega dogodka zaradi ukrepov proti Covid-19 ne bo. Info: www.bojangolcar.
Razstava orhidej
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje
Razstava Skrbimo, da lepše živimo
četrtek, 11.6.2020 ob 9.00, Tematska razstava
Planet Tuš Celje, Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Celje
Razstava: Svobodno sonce
petek, 12.6.2020 do torek, 11.8.2020, Tematska razstava
Mestna galerija Ljubljana, Ljubljana, Po skupinskih razstavah Better Doggy Style Than No Style, 2016, z umetniki in Prrrrrrr, 2018, z umetnicami sta oba umetniška sestava, na prvi pogled neskladna v njunih dosedanjih ustvarjalnih praksah, združila moči v tokratnem projektu, ...
Razstava tropskih metuljev
sobota, 20.6.2020 do nedelja, 20.9.2020, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje
Cvetlična razstava
sobota, 29.8.2020 do nedelja, 13.9.2020, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, ... Umeščene v prelep ambient Arboretuma bodo jemale dih vsem obiskovalcem. Razstava cvetja v Arboretumu je poklon lepoti rastlin in cvetličarskemu poklicu. Cvetličarji nam pomagajo, da lahko s šopki obdarimo tiste, ki jih imamo radi, in z njimi slavimo poroke, obletnice, ...
RAZSTAVA VSEH DEL
petek, 17.7.2020 ob 11.30, Klasična glasba
Peklensko dvorišče, Križanke, Ljubljana
V tem domu luč prosvete sije!
Že poteka - do torek, 30.6.2020, Muzejska razstava
Slovenski šolski muzej, Plečnikov trg 1, Ljubljana, "V tem domu luč prosvete sije!" Razstava ob 100-letnici prve šole za slepe in slabovidne na Slovenskem Ob 100-letnici organizirane skrbi za izobrazbo slepih otrok smo pripravili razstavo, ki s pomočjo redkih tiflopedagoških predmetov, ...
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta je razstava o človeku in njegovem umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini − kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Iz družbene narave človeške vrste izhaja potreba po umeščanju – med ljudi, v prostor in v čas. Skozi razmerja med sabo in drugimi vsakdo išče odgovore na vprašanja in si oblikuje predstavo o svetu.
Izginjajoči svet: ohranimo naše morje
Že poteka - do nedelja, 21.6.2020, Fotografska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova ulica 1, Ljubljana,   RAZSTAVA PODMORSKIH FOTOGRAFIJ Podvodni svet Jadrana iz dneva v dan hitreje izginja. Fotografije Iveta Šoše , poklicnega potapljača, podvodnega fotografa in zaljubljenca v morje in življenje v njem, so svojevrstno pričevanje časa in prizorov, ki jih v Jadranu skoraj ne moremo več posneti, ker, kot pravi avtor, smo morje preprosto ubili.
Vdove in pankrt
Že poteka - do torek, 30.6.2020, Likovna razstava
Cankarjev dom, Prvo preddverje, Ljubljana, Razstava novega vala avtorjev vidnih sporočil Odprtje razstave  v ponedeljek, 9. marca 2020, ob 20. uri.
Mladi smo in živi
Že poteka - do petek, 31.7.2020, Likovna razstava
Cankarjev dom, Velika sprejemna dvorana, Ljubljana, 100 let šole za arhitekturo v Ljubljani Pregledna razstava o zgodovinskem razvoju fakultete Ustvarjalno okolje univerze je prostor sprememb, ki jih poganja vedoželjnost strokovnjakov,  nakopičeno znanje se bogati z njihovim dvomom.
Videnje 20/20: Skupnost
Že poteka - do nedelja, 4.10.2020, Fotografska razstava
Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana, Videnje 20/20 je del širše vizije Galerije Jakopič – učiti se in dajati možnosti za učenje. Učiti se o drugih – o njih, a skoznje in skozi fotografijo o sebi. Lanska razstava iraških fotografov je bila prva te vrste in že z njo smo poudarili različne načine pogleda na svet. Razstava "Na moje oči" je razkrila drugačen Irak, kot je tisti, ki ga opredeljuje vojna in zgolj vojna.
Zoran Mušič: Obsojeni na upanje - risbe iz Dachaua
Že poteka - do nedelja, 5.7.2020, Likovna razstava
Moderna galerija, Cankarjeva 15, Ljubljana, Razstava izbora dachauskih risb Zorana Mušiča iz leta 1945, in sicer v sklopu stalne razstave umetnosti 20. stoletja v Moderni galeriji. 23 risb so leta 2016 odkrili v arhivih Narodnega združenja italijanskih partizanov, eno pa v Pokrajinskem inštitutu za zgodovino osvobodilnega gibanja v Furlaniji – Julijski krajini.
Introspektiva: V.S.S.D. +- Alen Ožbolt
Že poteka - do nedelja, 30.8.2020, Likovna razstava
Moderna galerija, Cankarjeva 15, Ljubljana, Retrospektivna razstava dvojca Veš slikar svoj dolg (V.S.S.D.) , ki je bil aktiven med letoma 1985 - 1995, in Alena Ožbolta , ki je po razhodu V.S.S.D. nadaljeval samostojno umetniško pot, bo ponudila celovit vpogled v produkcijo tega posebnega fenomena umetnosti poznih osemdesetih in zgodnjih devetdesetih let pri nas.
Made In: Pripovedi obrti in oblikovanja
Že poteka - do nedelja, 20.9.2020, Muzejska razstava
Muzej za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine, Pot na Fužine 2, Ljubljana, MADE IN: PRIPOVEDI OBRTI IN OBLIKOVANJA raziskuje odnose med tradicionalnimi kulturami izdelovanja in sodobno oblikovalsko produkcijo.
Andrej Škufca: Črni trg
Že poteka - do nedelja, 16.8.2020, Likovna razstava
Mednarodni grafični likovni center, Pod turnom 3, Ljubljana, Andrej Škufca: Črni trg   Razstava je v Mednarodnem grafičnem likovnem centru na ogled od torka, 19. maja.  Črni trg Andreja Škufce je kiparska instalacija, ki temelji na modularnem ponavljanju.
Iztok Bobić in Miha Boljka: Refleksije okolja
Že poteka - do nedelja, 7.6.2020, Likovna razstava
Galerija DLUL, Breg 22, Ljubljana, REFLEKSIJE OKOLJA / Razstava predstavlja izbor novejših del Iztoka Bobića in Mihe Boljke, dveh slikarjev, ki sta v svoji dosedanji ustvarjalni karieri izoblikovala prepoznaven slikarski jezik, osnovan na spontanem, izrazito ekspresivnem likovnem izrazu. Nataša Kovšca Otvoritve ni.
Vpogled
Že poteka - do nedelja, 7.6.2020, Likovna razstava
Zgodovinski atrij, Mestna hiša, Mestni trg 1, Ljubljana, [V]POGLED / [IN]SIGHT 25. 5.-7. 6. 2020 Zgodovinski atrij Mestne hiše odprto vsak dan med 8. in 20. uro (maj) in med 8. in 22. uro (junij) Razstava prinaša vpogled v ustvarjalno prakso osmih štipendistk in štipendistov Mestne občine Ljubljana, ki so se odzvali povabilu, da se na razstavi predstavijo s svojimi deli.
20 let Parade ponosa v Ljubljani
petek, 5.6.2020 do nedelja, 21.6.2020, Tematska razstava
Desni atrij, Mestna hiša, Mestni trg 1, Ljubljana, LOKACIJA: Desni atrij Mestne hiše in Pritličje Vabljene_i na pregledno multimedijsko razstavo, ki obeležuje 20 let parade ponosa v Ljubljani. Razstava priča o trdem delu in pomenu ter predstavlja materialno in aktivistično dediščino boja za pravice LGBTIQ+ oseb. Gre za prikaz vse dosedanje parade ponosa, umeščene v družbeno-politični kontekst mesta Ljubljana.