Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (105)
  • Prireditelji (1)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (2)
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Bosi. Obuti. Sezuti., osrednja razstava SEM
Že poteka - do sobota, 5.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Razstava, ki je posvečena sobivanju nog in obuval, njihovim spremenljivim oblikam in pomenom v prostoru in času ter njihovi vlogi pri organiziranju posameznikovega lastnega sveta, bo odstirala mnoge vidike obuval, ki so onkraj njihove materialne oblike, in mnoga vprašanja, ki presegajo navidezno samoumevnost naše vsakdanje izbire in rabe.
Razstava kaktusov
Že poteka - do nedelja, 1.11.2020, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, ... Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Najstarejši primerek v rastlinjaku ima že petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, ...
SPEKULA: Razstava Prevodi vizionarstva ali iluzija
Že poteka - do petek, 30.10.2020, Likovna razstava
Galerija Meduza, Koper, � 11. september 2020 ob 18.00 v Galeriji Meduza, Koper Razstava Prevodi vizionarstva ali iluzija / Translations of visionary or illusions (Nemanja Cvijanovič, Polonca Lovšin, Dragana Sapanjoš, Jiri Kočica, kustos Tilen Žbona) Prijava udeležbe: https://bit.
Lidija Ariana Bahovec: Živim za lepoto, razstava
Že poteka - do nedelja, 22.11.2020, Tematska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Vabljeni na ogled osebne razstave Živim za lepoto, ki jo je v sodelovanju z Mojco Račič (SEM) pripravila Lidija Ariana Bahovec. Razstava bo na ogled do 22. novembra. Razstava sodi v cikel razstavnih pripovedi Moje življenje, moj svet, katerih nosilke in nosilci se na njim edinstveni način spogledujejo s temami stalne razstave SEM Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta. Dipl. ing. arh.
Bojan Golčar - Posledice, fotografska razstava
Že poteka - do sreda, 6.1.2021, Fotografska razstava
Knjižnica Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Ljubljana, Fotografska razstava bo na ogled v knjižnici in pasaži Urbanističnega inštituta Republike Slovenije Trnovski pristan 2 v Ljubljani med 6. oktobrom 2020 in 6. januarjem 2021 Bojan Golčar se s serijo fotografij Posledice dotika podnebnih sprememb ter našega neodgovornega ravnanja z okoljem, živimi bitji in planetom Zemlja.
Razstava: Povezovanje doživetij
Že poteka - do petek, 20.11.2020, Likovna razstava
Atrij, Cankarjeva 5, UP PEF, Razstava Povezovanje doživetij Besedne, glasbene in likovne umetnosti atrij UP PEF do 20. 11. 2020 � Izhodišče povezovanja treh umetniških zvrsti je doživljanje umetniških del slikarja Viktorja Aleksandroviča Hartmanna, Koča na kurjih nogah, ruske pravljice Jaga Baba in glasbe Modesta Musorgskega, Koča Jage Babe. � Študenti 2.
Lectarstvo je krajcarkšeft, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, ... Iz muzejske zakladnice na novi stalni postavitvi SEM odkriva edinstveno zbirko, avtentično svečarsko – medičarsko delavnico in trgovino iz ljubljanske Trubarjeve ulice. Razstava  razkriva pred dvaindvajsetimi leti pridobljeno obrtno delavnico in trgovino svečarskega in medičarskega mojstra Jakoba Krbavčiča.
Razstava Knjiga. Znanje. Razum.
Že poteka - do sobota, 31.10.2020, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Velika letna razstava dosežkov novega veka, na ogled bo od oktobra 2019, bo obravnavala kulturne in duhovne vrhunce v Ljubljani – mestu, ki je takrat začelo postajati središče Slovencev.
Razstava iz zbirk - Točke v času 1889 1991
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Likovna razstava
Moderna galerija, Cankarjeva 15, Ljubljana
Razstava orhidej
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje
Občasna razstava Robot.si
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki
Razstava 'V ognju rojeni'
Že poteka - do petek, 13.11.2020, Kiparska razstava
Madžarski kulturni inštitut, Barvarska steza 8, Ljubljana, ... V obdobju med letoma 2005 in 2019 je na koloniji sodelovalo 54 umetnikov, ki so ustvarili več kot 120 malih bronastih skulptur. Ta so stalno razstavljena v podstrešni galeriji lendavskega gradu. Razstava z naslovom 'V ognju rojeni' prikazuje izbor umetniških del iz te stalne zbirke bronastih skulptur in je nastala ob 15. obletnici simpozija odlivanja v bron.
Razstava: Odgovor je pogovor
Že poteka - do nedelja, 4.7.2021, Muzejska razstava
Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec, Polhov Gradec, ... TOM telefon je namreč začel delovati v času, ko veliko ljudi doma ni imelo telefonskega priključka in so bile telefonske govorilnice nekaj vsakdanjega. Razstava pa je predvsem zahvala in poklon vsem prostovoljcem , ki nesebično pomagajo in omogočajo, da TOM telefon deluje že 30 let. Na ogled v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu od 4.
Razstava klekljanih čipk OŠ dr. Vita Kraigherja
Že poteka - do ponedeljek, 9.11.2020, Tematska razstava
MKL, Knjižnica Škofljica, Škofljica
Razstava Mire Ličen: V soju ljubezni Boga
Že poteka - do sobota, 21.11.2020, Likovna razstava
Galerija Družina, Krekov trg 1, Ljubljana
Fotografska razstava članov FKH
Že poteka - do ponedeljek, 9.11.2020, Fotografska razstava
Galerija delavskega doma Hrastnik, Log, Hrastnik
Mednarodna skupinska razstava Bienala neodvisnih 2020
sreda, 4.11.2020 do nedelja, 6.12.2020, Likovna razstava
Cankarjev dom, Mala galerija, Ljubljana, ... Z razstavo želimo zanetiti iskro zanimanja tako pri domači publiki, kot tuji, ki jo kontinuirano gradimo skozi aktivnosti. Razstava digitalnih printov petdesetih (++) avtorjev iz Slovenije, Srbije, Hrvaške ..., se predstavlja tudi skozi intervjuje izbranih posameznikov in njihovih misli, predstav, ...
Dragica Čadež, samostojna razstava
četrtek, 19.11.2020 do nedelja, 10.1.2021, Kiparska razstava
Mestna galerija Ljubljana, Ljubljana
V tem domu luč prosvete sije!
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski šolski muzej, Plečnikov trg 1, Ljubljana, "V tem domu luč prosvete sije!" Razstava ob 100-letnici prve šole za slepe in slabovidne na Slovenskem Ob 100-letnici organizirane skrbi za izobrazbo slepih otrok smo pripravili razstavo, ki s pomočjo redkih tiflopedagoških predmetov, ...
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta je razstava o človeku in njegovem umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini − kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Iz družbene narave človeške vrste izhaja potreba po umeščanju – med ljudi, v prostor in v čas. Skozi razmerja med sabo in drugimi vsakdo išče odgovore na vprašanja in si oblikuje predstavo o svetu.
Videnje 20/20: Skupnost
Že poteka - do sobota, 31.10.2020, Fotografska razstava
Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana, Videnje 20/20 je del širše vizije Galerije Jakopič – učiti se in dajati možnosti za učenje. Učiti se o drugih – o njih, a skoznje in skozi fotografijo o sebi. Lanska razstava iraških fotografov je bila prva te vrste in že z njo smo poudarili različne načine pogleda na svet. Razstava "Na moje oči" je razkrila drugačen Irak, kot je tisti, ki ga opredeljuje vojna in zgolj vojna.
Tristo zajcev
Že poteka - do nedelja, 29.11.2020, Tematska razstava
Peterokotni stolp, Ljubljanski grad, Ljubljana, Razstava Tristo zajcev je odmev istoimenske knjige slovenskih ljudskih pravljic, ki je lani izšla pri založbi Mladinska knjiga ob stoti obletnici rojstva dr. Milka Matičetovega, najpomembnejšega zbiralca in raziskovalca ustnega ljudskega izročila na Slovenskem. Pravljice je iz njegovega bogatega gradiva poiskala, prepoznala in preoblekla pripovedovalka Anja Štefan.
Čarobni botanični vrt
Že poteka - do sobota, 31.10.2020, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova ulica 1, Ljubljana, Čarobni botanični vrt Tretji del projekta Keramični laboratorij Gostujoča razstava umetniške keramike Hrvaškega združenja likovnih umetnikov uporabnih umetnosti ‒ ULUPUH, Sekcije za keramiko, porcelan in steklo Razstava Čarobni botanični vrt tematizira človekov odnos do narave in razmerje med ljudmi ter njihovo urbano krajino.
Jasmina Cibic: Fundus prizadevanja
Že poteka - do nedelja, 29.11.2020, Likovna razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, Muzej sodobne umetnosti Metelkova predstavlja Fundus prizadevanja, samostojno predstavitev novega projekta Jasmine Cibic. Razstava izhaja iz umetničinega že dlje časa trajajočega raziskovanja ideje političnega obdarovanja s kulturo ter vloge tovrstnih darov v nacionalnih in političnih strukturah v trenutkih evropske krize v dvajsetem stoletju.
Pilonovi negativi fotografij
Že poteka - do nedelja, 15.11.2020, Fotografska razstava
Pilonova galerija Ajdovščina, , PILONOVI NEGATIVI FOTOGRAFIJ IZ FONDA DR. ENGELBERTA BESEDNJAKA IN ROZALIJE VUK (Ob 50. obletnici smrti Vena Pilona) V sodelovanju s Pokrajinskim arhivom v Novi Gorici. Razstava Pilonovi negativi fotografij iz fonda dr. Engelberta Besednjaka in Rozalije Vuk je posvečena obeležitvi 50. obletnice smrti Vena Pilona.
Henri Cartier-Bresson: Iz oči v oči (Tete a tete)
Že poteka - do nedelja, 31.1.2021, Fotografska razstava
Cankarjev dom, Galerija CD, Ljubljana, Obvestilo: Za nekaj tednov bomo zaprli naše dvorane in razstavne prostore, razen Galerije CD. Razstava Henrija Cartier-Bressona: Iz oči v oči (Tête à tête) bo odprta v običajnem delovnem času, vstop na razstavo je s Prešernove ceste.     Portret je sled neposrednega življenja, v njem je nekaj čarobnega.
Bučne igrarije
Že poteka - do sobota, 31.10.2020, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, Jesenska razstava buč vas bo popeljala v pravljični otroški svet skozi več prizorišč. Številni junaki vas bodo spomnili na dni, ko so vas zgodbe popeljale v domišljijski svet brezskrbnosti in razigranosti.
Marko Kociper: Jazbec in tretji svet.
Že poteka - do petek, 6.11.2020, Likovna razstava
Galerija K18, Maribor, Marko Kociper: Jazbec in tretji svet. Vsi združeni, vsi okuženi. Ni predaje.   Pod nadvse aktualnim naslovom se skriva pregledna razstava o stripovskem liku Jazbecu izredno samosvojega stripovskega avtorja Marka Kocipra, ki se v Mariboru v sklopu festivala Tinta predstavlja z jagodnim izborom dosedanjega dela na področju stripa oziroma ilustracije.
Ta ljudske v stripu in ena Schmidtova
Že poteka - do petek, 13.11.2020, Likovna razstava
Galerija Vodnikova domačija Šiška, Vodnikova cesta 65, Ljubljana, Skupinska razstava v sklopu ljubljanskega festivala TINTA se posveča sodobni slovenski stripovski produkciji večinoma namenjeni otroški publiki, ki črpa iz bogate zakladnice ljudskega slovstva.