Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (178)
  • Prireditelji (1)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (0)
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Virtualna razstava, 150 let Dramatičnega društva
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Muzejska razstava
Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana, VIRTUALNA RAZSTAVA Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja ob 150. obletnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani O POTEH K "NAJLEPŠI IZNAJDBI ČLOVEŠKEGA DUHA"* NA SLOVENSKEM   Po razstavi, ki je bila ob 150-letnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani od 23. marca 2017 do 10.
Virtualna razstava, 150 let Dramatičnega društva
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Tematska razstava
Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana, VIRTUALNA RAZSTAVA Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja ob 150. obletnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani O POTEH K "NAJLEPŠI IZNAJDBI ČLOVEŠKEGA DUHA"* NA SLOVENSKEM   Po razstavi, ki je bila ob 150-letnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani od 23. marca 2017 do 10.
Razstava kaktusov
Že poteka - do nedelja, 4.11.2018, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, ... Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Najstarejši primerek v rastlinjaku ima že petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, ...
Razstava UP PEF 15 + 44
Že poteka - do ponedeljek, 1.10.2018, Tematska razstava
Pedagoška fakulteta Koper - UP PEF, Koper, Letošnji Teden UP PEF je 15. po vrsti in se bo 14. aprila 2018 pričel z odprtjem razstave UP PEF 15 + 44. Razstava bo prikazovala ključne prelomnice razvoja in dosežke v 44. letih obstoja pedagoške v Kopru, ki so jih zbrali strokovni delavci fakultete. Teden se bo zaključil 25.
Razstava Vivarij Bioexo
Že poteka - do sreda, 17.10.2018, Razstava za otroke
Vivarij Bioexo, Čevljarska 8, Koper, V Vivariju Bioexo, ki bo čez poletje kot razstava potekala v Kopru na Čevljarski 8, želimo predstaviti čimveč eksotičnih živali, med katerimi bo pa največ tropskih žab. Na ogled bodo poleg žab še kače, kuščarji, ptičji pajki, žuželke in druge zanimive eksotične živali. V okviru razstave bodo potekale tudi različne otroške delavnice, poučna predavanja in delavnice odpravljanja predsodkov.
So-delo-vanje - razstava študentk_ov ALUO
Že poteka - do ponedeljek, 2.7.2018, Likovna razstava
Galerija Alkatraz, Metelkova, Ljubljana, Vabljene_i na otvoritev razstave študentk_ov ALUO "So-delo-vanje", v sredo, 20. junija, ob 20.00 uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Razstava je na ogled do 2. julija. Sodelujoče_i umetnice_ki: Lea Culetto, Doroteja Erhatič, Tisa Neža Herlec, Dalea Kovačec, Lene Lekše, Urša Prek, Rebecca Reja, Hana Šebalj, Monika Slemc, Nejc Trampuž & Luka Prijatelj & rouge-ah.
Trajna kiparska razstava Življenje po življenju
nedelja, 24.6.2018 od 19.00 do 20.00, Kiparska razstava
Ambruški park kulture, Ambrus, 1303 Zagradec, Življenje po življenju   Je trajna razstava na prostem oblikovalke in kiparke Marjete Baša. Sporočilo razstave je ponovna uporaba zavrženih materialov in predmetov iz lesa, kamna, železa ter keramike. Naravni materiali v kreacijah naravno propadajo in ustvarjajo občutek minljivosti, na katero večkrat pozabimo.
Razstava: Intelektualna lastnina za vsakdanjo rabo
sreda, 11.7.2018 ob 8.00, Tematska razstava
Ljubljana, Krakovski nasip, Ljubljana, Razstava Tehniškega muzeja Slovenija in Urada RS za intelektualno lastnino v okviru projekta "Če slučajno še ne veš": Kdo je bil prvi lastnik avtomobila na Kranjskem? Je bil res Slovenec predlagatelj prve poštne znamke? Kateri slovenski izdelek je bil najbolj kopiran? Je bil Michael Jackson lastnik patenta? Kako se sliši zvočna znamka?  Tematska razstava na temo intelektualne lastnine bo na ...
Razstava Veronike Tišler OBLIKE V KAMNU kamniti
ponedeljek, 30.7.2018 ob 9.00, Tematska razstava
Knjižnica Medvode, Medvode, Razstava Veronike Tišler OBLIKE V KAMNU – kamniti ročni izdelki (brez otvoritve) Na razstavi si boste lahko ogledali ročno oblikovane kamnite izdelke, ki so nastali z uporabo tradicionalnih in sodobnih načinov obdelave kamna.
Jože Babič - gledališki človek, virtualna razstava
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Tematska razstava
Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana, ... Virtualna razstava Jože Babič - gledališki človek je na ogled na portalu slovenskega gledališča Sigledal (med digitalnimi razstavami).
Razstava orhidej
Že poteka - do nedelja, 4.11.2018, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje
Linhartov Matiček - razstava študentov ALUO
Že poteka - do petek, 29.6.2018, Likovna razstava
SNG Drama Ljubljana, Ljubljana, 23. aprila 2018 se v foyerju Male drame odpira razstava del študentov ilustracije Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) z naslovom Linhartov Matiček , ki bo pospremila novo uprizoritev Linhartove komedije v SNG Drami. Dodiplomski študenti 2.
Razstava tropskih metuljev
Že poteka - do nedelja, 23.9.2018, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje
Fotografska razstava Ore Hasenfratz
Že poteka - do petek, 7.9.2018, Fotografska razstava
Balassijev Inštitut, Barvarska steza 8., Ljubljana
Skupinska razstava LDK: Linija kot nosilec podobe
Že poteka - do petek, 27.7.2018, Likovna razstava
Galerija ZDSLU, Komenskega 8, Ljubljana
Razstava Francesca Cataldi:De Senectute
Že poteka - do sreda, 27.6.2018, Likovna razstava
Galerija DLUM, Židovska ulica 10, Maribor, ... Diplomirala je na tamkajšnji Akademiji za likovno umetnost, že od leta 1964 pa predstavlja svoja dela na številnih samostojnih in skupinskih razstavah tako doma kot po svetu. Od leta 1979 se ukvarja z likovnim ustvarjanjem v različnih materialih, kot so železo, cement, steklena smola, steklo, ročno izdelan papir, celuloza, katran ipd.
Sozvočje - Likovna razstava KUD Pošta
ponedeljek, 25.6.2018 od 18.00 do 20.00, Likovna razstava
Gosposka 11, Maribor, ... V galeriji na prostem, pod krošnjami dreves, bodo predstavili svoja likovna dela, ki so nastajala v času barvite jeseni, mrzle zime in prebujajoče pomladi. Razstava Sozvočje nas pelje v svet imaginarnega in realnega, stremi po podobah želenega in stvarnega ter razkriva harmonijo povezovanja.
Miro Starič - razstava
torek, 26.6.2018 do sreda, 18.7.2018, Likovna razstava
Galerija Instituta Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana
PRRRRRRR, skupinska razstava
četrtek, 28.6.2018 do nedelja, 9.9.2018, Tematska razstava
Mestna galerija Ljubljana, Ljubljana
Slikarska razstava Valentine Simončič Obrazi sveta
sreda, 4.7.2018 ob 9.00, Likovna razstava
Knjižnica Medvode, Medvode
AAMI razstava/ Umetniška razstava na temo Intuici
ponedeljek, 27.8.2018 od 18.00 do 20.00, Likovna razstava
BTC dvorana A, Ljubljana
Razstava Čar lesa
sobota, 14.3.2020 ob 8.00, Tematska razstava
Cankarjev dom, Ljubljana, ... Razstavni eksponati so rezultat visokega oblikovalskega pristopa v lesu realiziranih sodobnih form in posamezne rešitve idej so zelo različne.  Razstava 'Čar lesa  zato obiskovalcu predstavlja vse prednosti rabe lesa v našem vsakdanjiku. Poleg njegove raznolike uporabe spodbuja zanimanje in cenjenje dobrine, ...
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta je razstava o človeku in njegovem umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini − kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Iz družbene narave človeške vrste izhaja potreba po umeščanju – med ljudi, v prostor in v čas. Skozi razmerja med sabo in drugimi vsakdo išče odgovore na vprašanja in si oblikuje predstavo o svetu.
Slast - Erogeno telo med estetiko in manifestacijo
Že poteka - do torek, 31.7.2204, Likovna razstava
Galerija Loža, Koper, Razstava risb je vpogled v ustvarjanje erotičnih upodobitev človeškega telesa na Slovenskem v zadnjih treh desetletjih. Razen nekaterih ikoničnih del, kakršni sta My boy has red socks Metke Krašovec in Meje kontrole št. 4 Dušana Mandića, je večina gradiva tokrat prvič javno predstavljena.
Franz Liszt, mala evropska turneja
Že poteka - do sobota, 29.12.2018, Muzejska razstava
Pokrajinski muzej Maribor, mariborski grad, Maribor,   Vstopite v svet glasbe, enega največjih pianistov vseh časov, ki je na višku svoje ustvarjalne kariere izvedel koncert v mariborskem gradu. Razstava bo na ogled med junijem 2016 in decembrom 2018 Vljudno vabljeni.  
Kruha in iger - Bread and Circuses
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Muzejska razstava
Pokrajinski muzej Maribor, mariborski grad, Maribor, Gostujoča razstava o rimski kuhinji s katero se Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož pridružuje razstavi Debata o kuhinji - Kitchen debate 15.6.2017 - 31.12.2018 ​Rimska kuhinja  Rimska kulinarika je vplivala na vse kuhinje zahodnega sveta, tudi na našo. Ima bogato zgodovino, saj se je razvijala stoletja. Prevzela je marsikaj dobrega in značilnega iz kuhinj stare Grčije pa tudi iz Orienta.
David Lynch: Ogenj na odru
Že poteka - do nedelja, 29.7.2018, Likovna razstava
Mednarodni grafični likovni center, Pod turnom 3, Ljubljana,   Razstava Ogenj na odru se osredotoča na likovno ustvarjanje Davida Lyncha s poudarkom na seriji litografij in izborom njegovih slik iz poznih osemdesetih let in zgodnjih devetdesetih let.
Zmaj vseh zmajev
Že poteka - do nedelja, 18.11.2018, Muzejska razstava
Kazemate, Ljubljanski grad, Ljubljana, RAZSTAVA O LJUBLJANSKEM ZMAJU, ZMAJIH NA SLOVENSKEM IN ZMAJIH SVETA Zmaji so zvesti spremljevalci človeške civilizacije. Nobeno zgodovinsko obdobje ni minilo brez njih. Tudi zdaj so med nami in sledili nam bodo vse do zadnjega diha človeštva.
Kostarika, vroča točka biodiverzitete
Že poteka - do petek, 31.8.2018, Fotografska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, V Galeriji Janeza Boljke bo od 8. maja do konca avgusta na ogled razstava "Kostarika, vroča točka biodiverzitete". Njen avtor je dr. Tom Turk, redni profesor na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot raziskovalec in naravoslovni fotograf je večkrat obiskal Kostariko. Za razstavo je dr. Tom Turk izbral trideset fotografij.