Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (86)
  • Prireditelji (1)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (1)
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Bosi. Obuti. Sezuti., razstava SEM
Že poteka - do nedelja, 1.8.2021, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Razstava, ki je posvečena sobivanju nog in obuval, njihovim spremenljivim oblikam in pomenom v prostoru in času ter njihovi vlogi pri organiziranju posameznikovega lastnega sveta, bo odstirala mnoge vidike obuval, ki so onkraj njihove materialne oblike, in mnoga vprašanja, ki presegajo navidezno samoumevnost naše vsakdanje izbire in rabe.
Občasna razstava Tehnika za šport
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Razstava Tehnika za šport, ki je na ogled v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri, predstavlja p resek slovenskih športnih proizvajalcev za aktivnosti na kopnem, v zraku in vodi.
Razstava vitražev in mozaikov Mikse Rotha
Že poteka - do petek, 23.4.2021, Kiparska razstava
Madžarski kulturni inštitut, Barvarska steza 8, Ljubljana, "Sončna svetloba v barvah" - razstava vitražev in mozaikov Mikse Rótha Miksa Róth je bil  ustanovitelj in vodja ene najbolj prepoznavnih delavnic vitražne in mozaične umetnosti, ki je na prelomu 19. in 20. stoletja na Madžarskem doživela preporod. Proti koncu zadnjega desetletja 19. stoletja je bil Miksa Róth prvi umetnik na Avstro-Ogrskem, ki je vpeljal nov tip stekla, izum L.C.
Lectarstvo je krajcarkšeft, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, ... Iz muzejske zakladnice na novi stalni postavitvi SEM odkriva edinstveno zbirko, avtentično svečarsko – medičarsko delavnico in trgovino iz ljubljanske Trubarjeve ulice. Razstava  razkriva pred dvaindvajsetimi leti pridobljeno obrtno delavnico in trgovino svečarskega in medičarskega mojstra Jakoba Krbavčiča.
Razstava iz zbirk - Točke v času 1889 1991
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Likovna razstava
Moderna galerija, Cankarjeva 15, Ljubljana
Razstava plakatov ROPOT
Že poteka - do petek, 18.6.2021, Tematska razstava
Galerija 25 stopnic, levi trakt, Metelkova 6, Ljubljana
Občasna razstava Robot.si
Že poteka - do nedelja, 30.5.2021, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki
Razstava: Odgovor je pogovor
Že poteka - do nedelja, 4.7.2021, Muzejska razstava
Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec, Polhov Gradec, ... letih prejšnjega stoletja klicali iz marsikaterega doma in pisarne. Med njimi tudi priljubljeni "Fitipaldi" - Iskra ETA 80. Razstava pa je predvsem zahvala in poklon vsem prostovoljcem, ki nesebično pomagajo in omogočajo, da TOM telefon deluje že 30 let.
Aljaž Vidrajz: Moj jezik je jezik mozaika,razstava
Že poteka - do sreda, 30.6.2021, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, ... Mozaični koščki, tesere, so postale črke moje abecede, mozaične linije stavki, ki so se vili drug za drugim. Pričele so sestavljati prozo in poezijo - moja umetniška dela." (Aljaž Vidrajz) Osebna razstava je pogled v svet Aljaža Vidrajza in razkriva mozaik sestavljen iz najrazličnejših fragmentov.
Razstava ilustracij - Zemljevid hrepenenja
četrtek, 15.4.2021 ob 10.00, Likovna razstava
Krekov trg, Celje
Razstava ilustracij Veronike Vesel Potočnik
sobota, 17.4.2021 do sobota, 8.5.2021, Tematska razstava
Galerija Lična hiša, Prešernova 7a, Ajdovščina, Ajdovščina, ... Leta 2016 je na Ex-temporu Bled prejela nagrado za mladega ustvarjalca. Razstavljala je na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Predstavila se je na samostojnih razstavah v ZDSLU v Ljubljani leta 2017, v Layerjevi hiši (2016), v galeriji Bala (2018), v Mali galeriji (2019) v Kranju.
Sonce ali dež ter kava in razstava
Že poteka - do nedelja, 25.4.2021, Posebne ponudbe
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta je razstava o človeku in njegovem umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini − kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Iz družbene narave človeške vrste izhaja potreba po umeščanju – med ljudi, v prostor in v čas. Skozi razmerja med sabo in drugimi vsakdo išče odgovore na vprašanja in si oblikuje predstavo o svetu.
Henri Cartier-Bresson: Iz oči v oči (Tete a tete)
Že poteka - do nedelja, 9.5.2021, Fotografska razstava
Cankarjev dom, Galerija CD, Ljubljana, Razstava fotografskih portretov zaradi velikega zanimanja podaljšana do 9. maja   V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk razstav. Razstave so odprte vsak dan od 10.00 do 19.00. Vhod v Galerijo je s Prešernove ceste (iz Parka Sveta Evrope).
Slovenci, za zmiraj gre!
Že poteka - do nedelja, 2.5.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, Razstava je podaljšana do 2. maja 2021! "Slovenci, za zmiraj gre!" Razstava ob 100. obletnici koroškega plebiscita Koroški plebiscit je boleče zarezal v zgodovino Slovencev, saj je vsaj na prvi pogled pripeljal do paradoksalnega izida. Ozemlje glasovalne cone A, kjer je bilo 70 % prebivalcev Slovencev, je pripadlo Avstriji: zanjo je namreč glasovalo 59 % volivcev.
Ko ste v dvomu, pojdite v muzej
Že poteka - do nedelja, 25.4.2021, Likovna razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Obiščite razstavo sodobne umetnosti, ki širi obzorja, ruši tabuje, reflektira fenomene, gledalca izziva, mu postavlja vprašanja in ponuja svoj razmislek.
Fotografija Božidarja Dolenca
Že poteka - do nedelja, 6.6.2021, Fotografska razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, Avtografija, zagonetnost, uporništvo: fotografija Božidarja Dolenca Prva obsežnejša posthumna razstava Božidarja Dolenca (1950–2008), enega najvidnejših in najbolj priznanih ustvarjalcev na polju fotografije v drugi polovici dvajsetega stoletja pri nas, je nastala na osnovi njegove leta 2016 pridobljene fotografske zapuščine.
Med fikcijo in stvarnostjo: Zmaji
Že poteka - do ponedeljek, 31.5.2021, Muzejska razstava
Prirodoslovni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Avtorska razstava ilustratorke Nuše Jurjevič je rezultat raziskovanja zmajev, bitij med fikcijo in stvarnostjo. Vez med sodobno floro in favno ter bajeslovnimi zverinami predstavlja področje ilustracije, ki omogoča likovno materializacijo neobstoječega; kakor pri starodavnih mitih o stvarjenju iz kaosa ustvarja nove podobe – nov svet.
Rafael Podobnik: Rodnoverska snovna kultura
Že poteka - do nedelja, 25.4.2021, Fotografska razstava
Mestni muzej Idrija, Prelovčeva 9, Idrija, Pričujoča razstava zajema barvne fotografije večjega formata 50 x 50 cm, ki jih je avtor ustvaril v različnih časovnih obdobjih. Skupno je na ogled 60 fotografij iz cikla Rodnoverska snovna kultura, ki so lično urejene, uokvirjene in opremljene s podatki: datum, kraj nastanka in naslov fotografije v slovenskem in angleškem jeziku.
Živko Kladnik: Sredi življenja
Že poteka - do sobota, 17.4.2021, Likovna razstava
Bežigrajska galerija 1, Dunajska 31, Ljubljana, 28. razstava iz serije razstav vizualne poezije v Bežigrajskih galerijah v Ljubljani je posvečena spominu na Živka Kladnika (1948–2017), enega izmed najpomembnejših ustvarjalcev vizualne poezije. Na razstavi bodo razstavljene lepljenke, ki jih je avtor ustvaril v začetku 21.stoletja.
Franci Virant: Počitnice v Rimu
Že poteka - do nedelja, 16.5.2021, Likovna razstava
Cankarjev dom, Mala galerija, Ljubljana, Fotografska razstava Izbor izjemnih, spontanih, a hkrati premišljenih fotografij odseva en teden bivanja v italijanski metropoli. Dogaja se oktobra 2008. Na fotografijah se avtor poigrava z zgodbo o ljudeh, arhitekturi, umetnosti, zgoščeno v prepoznaven genius loci starodavnega, mogočnega  mesta-spomenika.
Ljubljana v času vojne za Slovenijo leta 1991
Že poteka - do nedelja, 27.6.2021, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Razstava, pripravljena ob praznovanju tridesetletnice Republike Slovenije, spominja na tedanje dogodke v slovenskem glavnem mestu. Poletje leta 1991 je bilo drugačno. Zaznamovala ga je vojna za Slovenijo z vsemi elementi porajajočega se spopada, ki se je nato v Sloveniji končal po desetih dneh.
ALKIMISTI
Že poteka - do sobota, 15.5.2021, Fotografska razstava
FOTOGALERIJA STOLP, židovska ulica 6, Maribor, Skupinska razstava Alkimisti je poklon koreninam fotografije. Osredotoča se na analogno fotografijo in obsega cianotipije, stereograme, fotografije s camero obscuro, polaroide, tehniko mokre kolodijske plošče in še številne druge načine analognega fotografiranja, obdelave in tiska.
Nataša Kos: Distance from your God
Že poteka - do sobota, 12.6.2021, Fotografska razstava
Likovni salon Kočevje, Trg zbora odposlancev 72, Kočevje, Nataša Kos: Distance from your God Gostujoča razstava Galerije Murska Sobota Kustos: Dr. Robert Inhof Likovni salon Kočevje 8. 4.–12. 6. 2021   V Likovnem salonu Kočevje enkrat letno gostimo muzej ali galerijo od drugod. Tokrat smo v Kočevje povabili Galerijo Murska Sobota, katere direktor in kustos dr. Robert Inhof, je izbral prekmursko fotografinjo Natašo Kos.
Mladen Stilinović Rdeče/roza, Razmišljanje o barvi
Že poteka - do petek, 7.5.2021, Likovna razstava
Center in Galerija P74, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana, Mladen Stilinović Rdeče/roza – Razmišljanje o barvi V Galeriji P74 pripravljamo samostojno razstavo Mladena Stilinovića z naslovom Rdeče/roza – Razmišljanje o barvi. Razstava poteka brez uradnega odprtja, na ogled bo od 12. aprila do 7. maja 2021 po običajnem odpiralnem času galerije (ponedeljek – petek, 12h- 18h, izven uradnih ur po dogovoru).
In vendar se vrti
Danes do torek, 4.5.2021, Likovna razstava
Zgodovinski atrij, Mestna hiša, Mestni trg 1, Ljubljana, IN VENDAR SE VRTI Razstava likovnih del in dosežkov na področju oblikovanja štipendistov MOL 14. 4.–4. 5.
Netrdne infrastrukture in zajčje luknje
četrtek, 15.4.2021 do petek, 7.5.2021, Instalacija
Aksioma - Projektni prostor, Komenskega 18, Ljubljana, Mario Santamaria Netrdne infrastrukture in zajčje luknje Razstava 15. 4.–7. 5. 2021 Vse bolj se zavedamo, da je internet fizična infrastruktura, ki jo sestavljajo ogromni podatkovni centri, podmorski optični kabli, usmerjevalniki, naprave za dostop, kot so telefoni in računalniki, omrežni objekti.
Za devetimi gorami
Že poteka - do nedelja, 23.5.2021, Tematska razstava
Kazemate, Ljubljanski grad, Ljubljana, ... Slovenci imamo bogato pripovedno izročilo, med našimi predniki je krožilo nešteto 6pravljic in povedk. Poglejmo, kako so živele in kako živijo danes. Osrednja tematska razstava na Ljubljanskem gradu je v letu 2020 posvečena slovenskemu pripovednemu izročilu . Osvetljuje ga korak za korakom: s pomočjo odlomkov iz pravljic, ilustracij, fotografij, razlag, ...
100+ Vrhunci iz Zbirke UGM / otvoritveno vodstvo
Že poteka - do nedelja, 12.9.2021, Muzejska razstava
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6, Maribor