Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (152)
  • Prireditelji (1)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (0)
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Virtualna razstava, 150 let Dramatičnega društva
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Muzejska razstava
Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana, VIRTUALNA RAZSTAVA Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja ob 150. obletnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani O POTEH K "NAJLEPŠI IZNAJDBI ČLOVEŠKEGA DUHA"* NA SLOVENSKEM   Po razstavi, ki je bila ob 150-letnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani od 23. marca 2017 do 10.
Virtualna razstava, 150 let Dramatičnega društva
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Tematska razstava
Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana, VIRTUALNA RAZSTAVA Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja ob 150. obletnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani O POTEH K "NAJLEPŠI IZNAJDBI ČLOVEŠKEGA DUHA"* NA SLOVENSKEM   Po razstavi, ki je bila ob 150-letnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani od 23. marca 2017 do 10.
Razstava kaktusov
Že poteka - do nedelja, 4.11.2018, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, ... Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Najstarejši primerek v rastlinjaku ima že petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, ...
Razstava UP PEF 15 + 44
Že poteka - do ponedeljek, 1.10.2018, Tematska razstava
Pedagoška fakulteta Koper - UP PEF, Koper, Letošnji Teden UP PEF je 15. po vrsti in se bo 14. aprila 2018 pričel z odprtjem razstave UP PEF 15 + 44. Razstava bo prikazovala ključne prelomnice razvoja in dosežke v 44. letih obstoja pedagoške v Kopru, ki so jih zbrali strokovni delavci fakultete. Teden se bo zaključil 25.
Razstava Vivarij Bioexo
Že poteka - do sreda, 17.10.2018, Razstava za otroke
Vivarij Bioexo, Čevljarska 8, Koper, V Vivariju Bioexo, ki bo čez poletje kot razstava potekala v Kopru na Čevljarski 8, želimo predstaviti čimveč eksotičnih živali, med katerimi bo pa največ tropskih žab. Na ogled bodo poleg žab še kače, kuščarji, ptičji pajki, žuželke in druge zanimive eksotične živali. V okviru razstave bodo potekale tudi različne otroške delavnice, poučna predavanja in delavnice odpravljanja predsodkov.
Fotografska razstava Staneta Grandljiča
ponedeljek, 20.8.2018 ob 14.00, Fotografska razstava
Knjižnica Medvode, Medvode, Fotografska razstava Staneta Grandljiča (iz Društva Barka) Kozolci Gospod Stane ima veliko hobijev. Rad tudi fotografira. Že tretje leto, in sicer vedno z drugačno temo, vabi na ogled svojih del. Tokrat nam bo predstavil fotografije kozolcev. Razstava bo na ogled do 7. 9. 2018.
Jože Babič - gledališki človek, virtualna razstava
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Tematska razstava
Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana, ... Virtualna razstava Jože Babič - gledališki človek je na ogled na portalu slovenskega gledališča Sigledal (med digitalnimi razstavami).
Razstava orhidej
Že poteka - do nedelja, 4.11.2018, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje
Razstava tropskih metuljev
Že poteka - do nedelja, 23.9.2018, Tematska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje
Fotografska razstava Ore Hasenfratz
Že poteka - do petek, 7.9.2018, Fotografska razstava
Balassijev Inštitut, Barvarska steza 8., Ljubljana
PRRRRRRR, skupinska razstava
Že poteka - do nedelja, 9.9.2018, Tematska razstava
Mestna galerija Ljubljana, Ljubljana
Alenka Ana Stante - razstava
Že poteka - do sreda, 5.9.2018, Likovna razstava
Galerija Instituta Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana
Riko Debenjak, retrospektivna razstava
Že poteka - do nedelja, 11.11.2018, Likovna razstava
Mednarodni grafični likovni center, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana, ... Riko Debenjak je bil tudi pomemben akter v organizaciji prvih mednarodnih grafičnih razstav (Bienala) in dvakratni prejemnik velike častne nagrade grafičnega bienala. Razstava je posvečena 110. obletnici umetnikovega rojstva. Ob grafikah so predstavljena tudi druga umetnikova dela: risbe, slike, ilustracije in grafične plošče.
AAMI razstava/ Umetniška razstava na temo Intuici
ponedeljek, 27.8.2018 od 18.00 do 20.00, Likovna razstava
BTC dvorana A, Ljubljana
Nejc Smodiš - Kill your Expectations razstava
ponedeljek, 27.8.2018 ob 19.00, Likovna razstava
Galerija kluba eMCe plac, Velenje
Razstava kuharske knjige REPeat: Sold out
ponedeljek, 27.8.2018 ob 19.30, Likovna razstava
Mladinski center Postojna, Postojna, ... avgustom in 2. septembrom 2018 na centralnih prizoriščih v Postojni . Vstop na vse dogodke festivala je brezplačen . Vabljeni! RAZSTAVA KUHARSKE KNJIGE REPEAT: SOLD OUT Hrana je preprosta. Kuhinje se razvijajo in napredujejo glede na surovine, ki so na voljo.
Razstava Čar lesa
sobota, 14.3.2020 ob 8.00, Tematska razstava
Cankarjev dom, Ljubljana, ... Razstavni eksponati so rezultat visokega oblikovalskega pristopa v lesu realiziranih sodobnih form in posamezne rešitve idej so zelo različne.  Razstava 'Čar lesa  zato obiskovalcu predstavlja vse prednosti rabe lesa v našem vsakdanjiku. Poleg njegove raznolike uporabe spodbuja zanimanje in cenjenje dobrine, ...
Razstava Mateje Premrl: Ostanki / Igra oblik
četrtek, 23.8.2018 ob 19.00, Instalacija
Avla SAZU, Postojna
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta je razstava o človeku in njegovem umeščanju v svet; o osebni, skupni in univerzalni dediščini − kaj je, kako nastaja in kakšen pomen ima. Iz družbene narave človeške vrste izhaja potreba po umeščanju – med ljudi, v prostor in v čas. Skozi razmerja med sabo in drugimi vsakdo išče odgovore na vprašanja in si oblikuje predstavo o svetu.
Slast - Erogeno telo med estetiko in manifestacijo
Že poteka - do torek, 31.7.2204, Likovna razstava
Galerija Loža, Koper, Razstava risb je vpogled v ustvarjanje erotičnih upodobitev človeškega telesa na Slovenskem v zadnjih treh desetletjih. Razen nekaterih ikoničnih del, kakršni sta My boy has red socks Metke Krašovec in Meje kontrole št. 4 Dušana Mandića, je večina gradiva tokrat prvič javno predstavljena.
Franz Liszt, mala evropska turneja
Že poteka - do sobota, 29.12.2018, Muzejska razstava
Pokrajinski muzej Maribor, mariborski grad, Maribor,   Vstopite v svet glasbe, enega največjih pianistov vseh časov, ki je na višku svoje ustvarjalne kariere izvedel koncert v mariborskem gradu. Razstava bo na ogled med junijem 2016 in decembrom 2018 Vljudno vabljeni.  
Kruha in iger - Bread and Circuses
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Muzejska razstava
Pokrajinski muzej Maribor, mariborski grad, Maribor, Gostujoča razstava o rimski kuhinji s katero se Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož pridružuje razstavi Debata o kuhinji - Kitchen debate 15.6.2017 - 31.12.2018 ​Rimska kuhinja  Rimska kulinarika je vplivala na vse kuhinje zahodnega sveta, tudi na našo. Ima bogato zgodovino, saj se je razvijala stoletja. Prevzela je marsikaj dobrega in značilnega iz kuhinj stare Grčije pa tudi iz Orienta.
Zmaj vseh zmajev
Že poteka - do nedelja, 18.11.2018, Muzejska razstava
Kazemate, Ljubljanski grad, Ljubljana, RAZSTAVA O LJUBLJANSKEM ZMAJU, ZMAJIH NA SLOVENSKEM IN ZMAJIH SVETA Zmaji so zvesti spremljevalci človeške civilizacije. Nobeno zgodovinsko obdobje ni minilo brez njih. Tudi zdaj so med nami in sledili nam bodo vse do zadnjega diha človeštva.
Kostarika, vroča točka biodiverzitete
Že poteka - do ponedeljek, 15.10.2018, Fotografska razstava
Arboretum Volčji Potok, Radomlje, V Galeriji Janeza Boljke bo od 8. maja do konca avgusta na ogled razstava "Kostarika, vroča točka biodiverzitete". Njen avtor je dr. Tom Turk, redni profesor na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot raziskovalec in naravoslovni fotograf je večkrat obiskal Kostariko. Za razstavo je dr. Tom Turk izbral trideset fotografij.
Kranjcev prvi poet
Že poteka - do torek, 4.9.2018, Muzejska razstava
Mestna knjižnica Kranj, Gregorčičeva ulica 1, 4000 Kranj, Kranj, Razstava Kranjcev prvi poet je posvečena 260. obletnici rojstva Valentina Vodnika – pesnika, časnikarja, strokovnega pisca in jezikoslovca. Gorenjski muzej, Anja Poštrak, mag. Barbara Kalan
IV. mednarodni trienale keramike UNICUM 2018
Že poteka - do nedelja, 30.9.2018, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana, Prestižna tekmovalna razstava, ki prikazuje najnovejše trende sodobne umetniške keramike v svetovnem merilu, je osrednji dogodek IV. mednarodnega trienala UNICUM 2018. Za razstavo je prispelo skoraj 300 prijav z vsega sveta . Nanjo se je uvrstilo 78 avtorjev in njihovih del iz 25 držav, med katerimi je mednarodna strokovna žirija izbrala 8 nagrajencev UNICUM 2018 .
Poročno darilo. Pohištvo po načrtih Zorana Didka.
Že poteka - do sobota, 29.9.2018, Tematska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Razstava ponuja na ogled zgodnje oblikovalsko snovanje Zorana Didka – pohištveno opremo dnevne sobe, ki jo je Didek zasnoval za svojo sestrično An(ic)o Jančigaj. Sorodstvo ji je salon podarilo kot poročno darilo, Mestni muzej Ljubljana pa ga je preteklo leto pridobil v svojo zbirko. Zorana Didka poznamo ga kot slikarja, likovnega teoretika in pedagoga, pa tudi interierista in oblikovalca.
Velike stvaritve malih mojstrov - Tatu
Že poteka - do nedelja, 30.9.2018, Likovna razstava
Pokrajinski muzej Maribor, mariborski grad, Maribor, Razstava likovnih del osnovnošolcev je na ogled v grajski bastiji do konca septembra 2018. Z muzejskim pedagoškim projektom Tatu se pridružujemo  razstavi Uniforme, ki smo jo v Pokrajinskem muzeju Maribor odprli 18. maja 2018. Že od prazgodovine dalje so ljudje svoja telesa krasili s poslikavanjem, tetoviranjem in z drugimi tehnikami.
Obrazi ekspresionizma / Odtisi duha
Že poteka - do četrtek, 20.9.2018, Muzejska razstava
Galerija Božidar Jakac, Grajska cesta 45, Kostanjevica na Krki, Vljudno vabljeni na odprtje razstave OBRAZI EKSPRESIONIZMA / ODTISI DUHA v petek, 25. maja 2018, ob 19. uri. Mednarodna razstava del nemških, čeških in slovenskih ekspresionistov je prvi poskus umeščanja slovenskega ekspresionizma v srednjeevropski milje.