Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (15)
  • Prireditelji (0)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (40)
Pogovor ob knjigi
ponedeljek, 8.4.2019 ob 17.30, Kulturna prireditev
Knjižnica Zalog, Agrokombinatska 2, Ljubljana, Roman Mihe Mazzinija Izbrisana je zgodba o samski mamici Zali, ki v porodnišnici ugotovi, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček. Je roman o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države… Pogovor bo vodila Jožica Božič.
Pogovor o knjigi Diši po ljubezni
sreda, 24.4.2019 ob 19.30, Kulturna prireditev
MKL, Knjižnica Škofljica, Škofljica, Pogovor o knjigi: Diši po ljubezni – Ana Hazler Roman Diši po ljubezni je zgodba o mladi ženski, ki se znajde sredi pomembnih življenjskih odločitev. V knjigi, ob branju katere potujemo po celotni Sloveniji, glavno junakinjo Mijo spremljamo pri iskanju njenega lastnega jaza, njene sreče in poslanstva, ki jo osrečuje in ki si ga je nevede izbrala že dolgo tega.
Pogovor s Simono Semenič - Brez dlake na jeziku.
Danes ob 19.30
Vetrinjski dvor, Večnamenska dvorana, Maribor, ...   Pogovor bo vodila Simona Kopinšek .  MKC Maribor
Pogovor z ustvarjalci uprizoritve Pljuča
ponedeljek, 15.4.2019 ob 21.30, Drama
Mala drama, Ljubljana
Soustvarjamo celovške dvore
četrtek, 28.3.2019 od 17.00 do 19.00, Športna prireditev
Celovški dvori športno igrišče,, ,   Si za igro Kocke? Košarko? Mogoče kakšno namizno igro? Ali samo za pogovor? V sklopu Partnerstva za Celovške dvore smo med drugimi organizacijami na igrišču vsak teden tudi Ulični zmaji. Pridi se družit z nami!
Peter Čeferin in Vasja Jager predstavljata roman Sodni dnevi
četrtek, 28.3.2019 od 19.00 do 20.00, Kulturna prireditev
Knjigarna in papirnica Konzorcij, Ljubljana, Spoštovani, vljudno vabljeni na pogovor ob izidu kriminalnega romana Sodni dnevi , ki sta ga napisala legendarni odvetnik Peter Čeferin in preiskovalni novinar Vasja Jager . Jedro zgodbe je sodna drama s političnim pridihom, ki ima korenine v mračni preteklosti umorjenega premožnega Slovenca in ki razburka mafijske naveze od Beograda do Münchna.
Poetičnost in nepoetičnost življenja
četrtek, 28.3.2019 od 19.30 do 20.30, Kulturna prireditev
Finžgarjeva galerija, Trnovo, Kolezijska 1, Ljubljana, Pogovor s predsednico Slovenskega centra PEN Ifigenijo Simonović in HORI TAKEAKI jem. Gospod HORI TAKEAKI je profesor, znanstvenik in pisatelj, ki se ukvarja tudi s haiku poezijo. Je častni podpredsednik Mednarodnega PEN in bivši predsednik Japonskega PEN centra. V Ljubljani je zaradi 51. Mednarodnega srečanja pisateljev na Bledu.
Vsak petek in soboto je v Via Boni živa glasba
petek, 29.3.2019 od 20.00 do 0.00, Plesna prireditev
Restavracija Via Bona, Tbilisijska 59, Ljubljana, Vsak petek in soboto se v Via Boni ne le dobro je, ampak tudi pleše. Živa glasba vas bo privabila na plesišče, še vedno pa ni tako glasna, da bi bila moteča za pogovor in druženje. Na delu restavracije z mizami in pogledom na glasbo je obvezno naročilo jedi. Rezervacije na 041 843 303
Vsak petek in soboto je v Via Boni živa glasba
sobota, 30.3.2019 od 20.00 do 0.00, Plesna prireditev
Restavracija Via Bona, Tbilisijska 59, Ljubljana, Vsak petek in soboto se v Via Boni ne le dobro je, ampak tudi pleše. Živa glasba vas bo privabila na plesišče, še vedno pa ni tako glasna, da bi bila moteča za pogovor in druženje. Na delu restavracije z mizami in pogledom na glasbo je obvezno naročilo jedi. Rezervacije na 041 843 303
Najlepše stvari so zastonj
torek, 2.4.2019 od 18.00 do 19.00, Kulturna prireditev
Knjigarna in papirnica Konzorcij, Ljubljana, Ob izidu knjige Najlepše stvari so zastonj vabimo na pogovor z avtorjem Igorjem Drnovškom , ki bo v torek, 2. 4. ob 18. uri v knjigarni Konzorcij. Uvodoma bo za glasbo poskrbel violinski duo TerraFolk. Pogovor bo povezoval Matej Luzar. Knjiga vsebuje 42 doživetij po Sloveniji za vse čute in letne čase.
Sočutno Partnerstvo - delavnica z DogodkiZaSamske
sreda, 3.4.2019 od 17.30 do 20.30, Osebnostna rast
Dogodki za Samske, Kristalna palača, Ljubljana, Sočutno partnerstvo  3-urna delavnica s coachinjo z 18-letno prakso + darilo (individualni pogovor) v vrednosti 50 € Kdo si ne bi želel odnosa, v katerem lahko brez zadržkov izraziš to, kar misliš, čutiš, in te druga oseba še vedno sprejema? Odnos, v katerem se ne rabiš pretvarjati, da bi bil všečen? In ni potrebno skrivati svojih skrbi, izzivov, ker se ni potrebno  bati, ...
PEN: Obrazi miru
četrtek, 4.4.2019 ob 18.00, Kulturna prireditev
Mestna knjižnica Kranj, Gregorčičeva ulica 1, 4000 Kranj, Kranj, Večer z gosti 51. Mednarodnega srečanja pisateljev na Bledu je del sklopa večerov festivala Obrazi miru. Pogovor s francosko govorečimi gosti bo vodil in prevajal dr. Edvard Kovač. Govorili bodo o delu in pomenu PEN-a, o literaturi in vlogi pisatelja v sodobni družbi. Organizator: Slovenski center PEN Izvajalci: Slovenski center PEN
49. TSD Rok Vilčnik rokgre: Drame
četrtek, 4.4.2019 od 20.00 do 21.00, Kulturna prireditev
Prešernovo gledališče Kranj, Kranj, Pogovor z avtorjem Rokom Vilčnikom o knjigi Drame. Tarzan , Ljudski demokratični cirkus Sakešvili , Naše gledališče , ki je izšla pri KUD Sodobnost International, bo vodil  Rok Andres . Pogovor bo neposredno pred predstavo  Tarzan  v izvedbi Theatre Gigante (ZDA). Rok Vilčnik rokgre je bil v zadnjih letih kar štirikrat zapored nominiran za Grumovo nagrado.
Nova frekvenca: Tadej Kampl
ponedeljek, 15.4.2019 ob 19.30, Kulturna prireditev
Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana, Nova frekvenca, glasbeni pogovor v živo: Tadej Kampl 15. april ob 19.30 Knjižnica Otona Župančiča, mediateka Basist Tadej Kampl pozornost vzbuja predvsem kot član številnih zasedb, med katerimi verjetno najbolj izstopa Patetico. Manj znano pa je, da gre tudi za izrednega avtorja, ki jazzovski izraz dopolnjuje s funkom, soulom in afrobeatom.
Kako Po Akademiji?
sreda, 24.4.2019 ob 18.00, Alternativa, urbana
DobraVaga, Ljubljana, Galerija Alkatraz se v okviru programskega sklopa opolnomočenja mladih v umetniškem poklicu povezuje z galerijo DobraVaga ter pripravlja pogovor na temo grajenja poklicne poti na umetniškem področju.