Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (16)
  • Prireditelji (0)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (33)
Prvi pogovor v ciklu Zbranost za znanost
ponedeljek, 26.3.2018 od 19.00 do 22.00, Kulturna prireditev
Klub Daktari, Krekov trg 7, Ljubljana, KAJ: Prvi pogovor v ciklu "Zbranost za znanost" KDAJ: Ponedeljek, 26. marec, ob 19. uri KJE: Klub Daktari, Krekov trg 7, Ljubljana Vabljeni na družabno srečanje s čajem, piškoti in knjigo v klub Daktari.
Pogovor: Evropska unija in izzivi za prihodnost
sreda, 28.3.2018 od 18.00 do 20.00, Kulturna prireditev
Cankarjevo nabrežje 11, Ljubljana, Vabljeni na pogovor ob knjigi dr. Mateja Avblja z naslovom The European Union under Transnational Law (Hart Publishing, 2018). V pogovoru na temo Evropska unija in izzivi za prihodnost bo avtor uvodoma predstavil svojo knjigo kot iztočnico za razpravo o aktualnih izzivih EU. V razpravi bodo sodelovali dr. Verica Trstenjak, dr. Peter Jambrek, dr. Zoran Stančič in dr. Igor Masten.
Poslednja prepreka
Danes ob 9.00, Kino
Križevniška 1, Ljubljana, Po filmu sledi pogovor z Jasminom Durakovićem. The Final Barrier - Jasmin Duraković, Avstrija, BiH, 2016, 84' Film sledi Michaelu, avstrijskem filmskem ustvarjalcu, ki se odpravi do srbske meje z namenom, da posname dokumentarni film o sirijskih beguncih. V taboru na srbsko-madžarski meji spozna Nuro in Zhoro, ženski iz Kobane v Siriji, ki sta bili talki organizacije ISIS.
Poslednja prepreka
Danes ob 11.30, Kino
Križevniška 1, Ljubljana, Po filmu sledi pogovor z Jasminom Durakovićem. The Final Barrier - Jasmin Duraković, Avstrija, BiH, 2016, 84' Film sledi Michaelu, avstrijskem filmskem ustvarjalcu, ki se odpravi do srbske meje z namenom, da posname dokumentarni film o sirijskih beguncih. V taboru na srbsko-madžarski meji spozna Nuro in Zhoro, ženski iz Kobane v Siriji, ki sta bili talki organizacije ISIS.
Najstništvo za najpogumnejše
Danes ob 13.00, Prireditev za otroke
JZ SOCIO - VEČGENERACIJSKI CENTER, Gosposka ulica 3, 3000 Celje, Celje, ... kjer bomo s skupnimi močmi pisali in risali ter tako oblikovali navodila za starše, kako vzpostaviti stik in pogovor s tabo? Starši se velikokrat spopadamo z vprašanjem, kako komunicirati ali se zbližati s tabo in vprašanjem, kaj delam narobe, da med nama ni več pravega stika.
Robert Pešut - Magnifico gost v skednju ŠD
Danes od 19.00 do 21.00, Kulturna prireditev
Skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača, Kitaro bo pustil doma, da ga ne zapelje v muziko: v Hrovačo pride na pogovor in povedati ima veliko. Vabimo vas, da se v četrtek, 22. marca 2018, ob 19. uri pridružite neumornemu Robertu Pešutu, ki bo na Škrabčevi domačiji Jožetu Robežniku odkrival skrivnosti fenomena Magnifico. Pred tridesetimi leti je z narodno-zabavnim bendom nažigal polke po Avstriji in Nemčiji.
Usoda - Maktub
Danes ob 20.00, Kino
Križevniška 1, Ljubljana, Po filmu sledi pogovor z Guyem Amirom and Hanan Savyon. Maktub - Fate - Oded Raz, Izrael, 2017, 100' Usoda je zgodba o Stevu in Chumi, dveh kriminalcih, ki sta edina preživela teroristični napad na restavracijo v Jeruzalemu. To razumeta kot znamenje, da morata spremeniti svoj kriminalni način življenja in se podati na bolj altruistično pot.
Realizem je rezerviran za klovne Tom Veber
Danes ob 20.00, Kulturna prireditev
Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7, Ljubljana, Vabljeni na pesniški performans, na katerem bo avtor predstavil osebno izpovedno in družbeno kritično poezijo. V recitalu se bo dotaknil gejevstva in problematike drugih marginalnih skupin. Pogovor bo vodil Rok Dežman.
Richard Strauss in Kurt Weill
petek, 23.3.2018 ob 18.00, Kino
Križevniška 1, Ljubljana, Po filmu sledi pogovor z Michaelom Pfeifenbergerjem. Different Spirits: Richard Strauss & Kurt Weill - Michael Pfeifenberger, Avstrija, 2013, 52' To je dokumentarni film, ki združuje življenji in delo dveh zelo različnih skladateljev, ki sta močno vplivala na kulturo in družbo. Čeprav ju združuje strast do glasbe, je bila njuna motivacija za delo zelo različna.
Neposlušno - predavanje
petek, 23.3.2018 od 18.00 do 19.00, Festival
Španski borci, Zaloška, Ljubljana, Kaja Draksler - predavanje / pogovor   Produkcija Zavod Sploh v sodelovanju s Španskimi borci.
Neposlušno - koncert
petek, 23.3.2018 od 22.00 do 23.00, Festival
Španski borci, Zaloška, Ljubljana, Neposlušno 2018 petek 23.3. ob 22h Kaja Draksler - klavir Wilbert de Joode - kontrabas Aleksandar Škorić - bobni Istega dne ob 18:00 bo imela Kaja predavanje/pogovor. Verjetno je na celem svetu zelo malo krajev, v katerih imajo mladi praktikanti robnih godb možnost tako intenzivnega zbiranja improvizatorske kilometrine, kot to omogoča mesto Amsterdam.
Demokracija in kultura vodenja: kaj se nam obeta?
ponedeljek, 26.3.2018 od 11.00 do 12.30, Kulturna prireditev
Prešernova dvorana SAZU, Novi trg 4, Ljubljana, Goethe-Institut Ljubljana in ZRC SAZU vas v ponedeljek, 26. 3. 2018, ob 11. uri vabita na pogovor o populizmu. V vaši družbi se bodo pogovarjali Danica Fink Hafner (Univerza v Ljubljani), Reinhard Heinisch (Univerza v Salzburgu), Martin Reichert (Tageszeitung Berlin) in Zoran Stančič , vodja predstavništva EU v Ljubljani.
Dvanajst krikov od doma: Minoli Salgado
ponedeljek, 26.3.2018 od 18.00 do 19.30, Kulturna prireditev
Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, Ljubljana, Pogovor z britansko pisateljico in znanstvenico Minoli Salgado o nagrajenem romanu Malo prahu na očeh . Z Minoli Salgado bomo ob prebiranju odlomkov iz nagrajenega romana Malo prahu na očeh  (prev.
Ustvarjalno pogovorne delavnice
torek, 27.3.2018 od 16.00 do 18.00, Umetnostna delavnica
Mladi zmaji bežigrad, Vojkova 73, Ljubljana, S pomočjo različnih ustvarjalnih metod in tehnik bomo odpirali prostor za pogovor o temah, ki nas zanimajo in so pomembne za nas in za svet. Pridi okrepit svojo ustvarjalno žilico in na klepet!
Od prve do zadnje strani
sreda, 28.3.2018 od 18.00 do 19.00, Kulturna prireditev
Knjigarna in papirnica Konzorcij, Ljubljana, Vljudno vas vabimo na literarni pogovor, ki bo posvečen prezgodaj umrlemu in prezrtemu pesniku Radu Krstiču. Gost bo Brane Senegačnik , profesor, pesnik, tokrat pa predvsem dober prijatelj pokojnega in podroben poznavalec Krstičeve poezije. Z njim se bo pogovarjal Jernej Terseglav . Oglasite se v Konzorciju, v spomin na dobrega človeka in čudovitega pesnika.
Osnove tujih jezikov za popotnike
torek, 17.4.2018 od 19.00 do 21.30, Jezikovni tečaj
Lingula, jezikovni center, d.o.o., BTC Ljubljana, Se odpravljate na pot, pa bi se radi naučili nekaj osnov jezika dežele, v katero potujete? Za "preživetje" in nestresen pogovor z domačini. Spoznavanje tuje dežele je mnogo lepše, če se znamo sporazumeti vsaj v osnovnih situacijah.