Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (13)
  • Prireditelji (51)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (6)
Muzej skozi zgodovino
Že poteka - do nedelja, 31.10.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, Z odprtjem prvega dela razstave MUZEJ SKOZI ZGODOVINO: Najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko slavnostno vstopamo v jubilejno leto 200-letnice praznovanja muzeja.  Na naši spletni strani si oglejte posnetek odprtja razstave in predstavitve najstarejših pridobitev Deželnega muzeja za Kranjsko. Razstava je brezplačno na ogled v avli Narodnega muzeja Slovenije.
Ko ste v dvomu, pojdite v muzej
Že poteka - do nedelja, 16.5.2021, Likovna razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Nekatere med njimi v Ljubljani vidimo prvič. Če je vaša afiniteta do umetnosti že prerasla v željo po zbirateljstvu, pa naj vam obisk muzeja služi kot vpogled v pet študij primerov zbirk in raznolikih zgodb zbirateljic in zbirateljev. Podrobno so prakse njihovega javna delovanja (podpiranje umetnikov, založništvo, javni programi, ...
Z vami že 70 let: Tehniški muzej Slovenije
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Tehniški muzej Slovenije letos praznuje 70-letnico ustanovitve, ki jo med drugim obeležujemo z razstavo fotografij. Tehniški muzej Slovenije je osrednji slovenski muzej, ki srbi za ohranjanje tehniške dediščine. Zbira, hrani, raziskuje ter predstavlja gradivo, ki je povezano z razvojem obrti in industrije na slovenskih tleh.
Raziskovalno delo v sodobnem muzeju
Že poteka - do sreda, 30.6.2021, Muzejska razstava
Na spletu, Ljubljana, Raziskovalno delo v sodobnem muzeju "Noč ima svojo moč" – Evropska noč raziskovalcev v Narodnem muzeju Slovenije Narodni muzej Slovenije se kot tretji partner pridružuje projektu Noč ima svojo moč, organiziranem ob evropski noči raziskovalcev 27. novembra 2020.
Mednarodni muzejski dan v NMS
torek, 18.5.2021 od 17.00 do 18.00, Kulturna prireditev
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, Dragi obiskovalci! Vabimo vas, da nas obiščete na naš praznik, mednarodni muzejski dan. Vstop v Narodni muzej Slovenije na Muzejski in Narodni muzej Slovenije – Metelkova je brezplačen. Muzejske publikacije, starejše od 6 mesecev, bo mogoče kupiti po znižani ceni. Ob 17. uri se nam pridružite na vodenem ogledu stalne arheološke razstave Zgodbe s stičišča svetov.
Mednarodni muzejski dan v NMS Metelkova
torek, 18.5.2021 od 17.00 do 18.00, Kulturna prireditev
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana, Dragi obiskovalci! Vabimo vas, da nas obiščete na naš praznik, mednarodni muzejski dan. Vstop v Narodni muzej Slovenije na Muzejski in Narodni muzej Slovenije – Metelkova je brezplačen. Muzejske publikacije, starejše od 6 mesecev, bo mogoče kupiti po znižani ceni. Ob 17. uri se nam pridružite na vodenem ogledu stalne razstave Zgodovinske in umetnostne zbirke .
Zgodovinske in umetnostne zbirke
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana, ... Na ogled je v stavbi Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova. V prvem nadstropju se obiskovalci lahko seznanijo z razvojem sedežnega in shrambnega pohištva ter ur in svetil v Sloveniji od 16.
Najstarejše zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do torek, 31.1.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Na ogled so najlepše in najdragocenejše najdbe iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, od vrhunskih kamnitih in lončarskih izdelkov s kolišč Ljubljanskega barja do blejskih našitkov, najstarejših zlatih predmetov s slovenskega ozemlja: vsi dokazujejo, ...
Železnodobne zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana
Rimske zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... .. Ta napisni kamen je delno ohranjen – hrani ga Narodni muzej Slovenije – in postal je povod za praznovanje Emone 2000. Približno pet stoletij je trajalo obdobje, ko je bilo ozemlje današnje Slovenije del velikega, ...
Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Razstavo oblikujejo trije temeljni sklopi, naslovljeni Rimski svet se podira , Nova domovina Slovanov in Svet srednjega veka . Arheologi in konservatorji so poskrbeli, da si bodo obiskovalci muzeja lahko ogledali dragoceno opremo in nakit tedanjih prebivalcev ter spoznali njihova bivališča in navade.
Dragocenosti Narodnega muzeja Slovenije
torek, 18.5.2021 od 17.00 do 18.00, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana, Na vodenem ogledu bomo spoznali najpomembnejše predmete na stalni razstavi Zgodovinske in umetnostne zbirke v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova. Vodstvo poteka v sklopu Mednarodnega muzejskega dne. Vstop je prost, udeležba je brezplačna. Obvezne so predhodne prijave na e-naslov arheozabava@nms.si ali po telefonu 051 384 888 . Število mest je omejeno.
30
četrtek, 27.5.2021 do nedelja, 13.2.2022, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana