Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (10)
  • Prireditelji (51)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (21)
Koronaprojekt. Čim prej korono v muzej!
Že poteka - do sreda, 31.3.2021, Tematska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana prosi za vtise, fotografije, posnetke in predmete iz vašega novega vsakdanjika v času korona pandemije in #ostanidoma evforije.
Muzej skozi zgodovino
Že poteka - do nedelja, 31.10.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, Z odprtjem prvega dela razstave MUZEJ SKOZI ZGODOVINO: Najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko slavnostno vstopamo v jubilejno leto 200-letnice praznovanja muzeja.  Na naši spletni strani si oglejte posnetek odprtja razstave in predstavitve najstarejših pridobitev Deželnega muzeja za Kranjsko. Razstava je brezplačno na ogled v avli Narodnega muzeja Slovenije.
Ko ste v dvomu, pojdite v muzej
Že poteka - do nedelja, 25.4.2021, Likovna razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Nekatere med njimi v Ljubljani vidimo prvič. Če je vaša afiniteta do umetnosti že prerasla v željo po zbirateljstvu, pa naj vam obisk muzeja služi kot vpogled v pet študij primerov zbirk in raznolikih zgodb zbirateljic in zbirateljev. Podrobno so prakse njihovega javna delovanja (podpiranje umetnikov, založništvo, javni programi, ...
Z vami že 70 let: Tehniški muzej Slovenije
ponedeljek, 1.3.2021 od 8.00 do 21.00, Fotografska razstava
Krakovski nasip, Ljubljana, V letu 2021 Tehniški muzej Slovenije praznuje 70-letnico ustanovitve, ki jo bomo med drugim obeležili z razstavo fotografij na Krakovskem nasipu v Ljubljani. Tehniški muzej Slovenije  je osrednji slovenski muzej, ki srbi za ohranjanje tehniške dediščine. Zbira, hrani, raziskuje ter predstavlja gradivo, ki je povezano z razvojem obrti in industrije na slovenskih tleh.
Raziskovalno delo v sodobnem muzeju
Že poteka - do nedelja, 28.2.2021, Muzejska razstava
Na spletu, Ljubljana, Raziskovalno delo v sodobnem muzeju "Noč ima svojo moč" – Evropska noč raziskovalcev v Narodnem muzeju Slovenije Narodni muzej Slovenije se kot tretji partner pridružuje projektu Noč ima svojo moč, organiziranem ob evropski noči raziskovalcev 27. novembra 2020.
Slovenci, za zmiraj gre!
Že poteka - do nedelja, 11.4.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Razstavo sta pripravila Arhiv Republike Slovenije in Pokrajinski arhiv Maribor v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in Narodnim muzejem Slovenije. Častni pokrovitelj razstave je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Medijski pokrovitelj razstave je RTV Slovenija.
Najstarejše zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do torek, 31.1.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Na ogled so najlepše in najdragocenejše najdbe iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, od vrhunskih kamnitih in lončarskih izdelkov s kolišč Ljubljanskega barja do blejskih našitkov, najstarejših zlatih predmetov s slovenskega ozemlja: vsi dokazujejo, ...
Železnodobne zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana
Rimske zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... .. Ta napisni kamen je delno ohranjen – hrani ga Narodni muzej Slovenije – in postal je povod za praznovanje Emone 2000. Približno pet stoletij je trajalo obdobje, ko je bilo ozemlje današnje Slovenije del velikega, ...
Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Razstavo oblikujejo trije temeljni sklopi, naslovljeni Rimski svet se podira , Nova domovina Slovanov in Svet srednjega veka . Arheologi in konservatorji so poskrbeli, da si bodo obiskovalci muzeja lahko ogledali dragoceno opremo in nakit tedanjih prebivalcev ter spoznali njihova bivališča in navade.