Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (93)
  • Prireditelji (44)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (24)
Ko zapoje kovina
Že poteka - do nedelja, 30.8.2020, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, Dragi obiskovalci, z namenom preprečevanja širjenja okužb in skladno s priporočili pristojnih služb je Narodni muzej Slovenije do preklica zaprt. Razstavo Ko zapoje kovina si boste lahko, ko bo muzej ponovno odprt, ogledali do 30. avgusta 2020. V vmesnem času pa vas vabimo k ogledu virtualnih razstav in naših lokacij.
Silva Karim: Sobivanja
Že poteka - do nedelja, 26.4.2020, Likovna razstava
Mestni muzej Idrija, Prelovčeva 9, Idrija, Mestni muzej Idrija in s tem tudi razstava sta od 13. 3. do preklica zaprta. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Pričujoča razstava zajema slike v akrilu na platnu, ki jih je avtorica razstave Silva Karim ustvarila v različnih življenjskih obdobjih. Celoto razstave bodo dopolnjevale avtoričine izvirne keramične skulpture, katere še zlasti intenzivno ustvarja v zadnjem času.
MADE IN: pripovedi obrti in oblikovanja
Že poteka - do nedelja, 10.5.2020, Tematska razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, Ljubljana, Potujoča razstava MADE IN: pripovedi obrti in oblikovanja je rezultat dvoletnih aktivnosti, v katerih je šest partnerskih organizacij: Muzej za umetnost in obrt, OAZA (Hrvaška); Muzej za arhitekturo in oblikovanje (Slovenija); Werkraum Bregenzerwald (Avstrija); Nova Iskra, Mikser (Srbija), sodelovalo v okviru širše iniciative MADE IN platforma (www.madein-platform.com).
Virtualni ogled Rimskega lapidarija NMS
Že poteka - do četrtek, 30.4.2020, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, V času, ko je muzej zaradi preprečevanja širjenja okužb zaprt, vas vabimo k obisku naše spletne strani in sprehodu po virtualnih razstavah, ki si jih lahko ogledate na povezavah pod opisom. Rimski lapidarij Narodnega muzeja Slovenije Na ogled je zbirka več kot 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, polna informacij o spomenikih in rimskem obdobju na slovenskem ozemlju.
Virtualni ogled razstave Prazgodovinski zakladi
Že poteka - do četrtek, 30.4.2020, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, V času, ko je muzej zaradi preprečevanja širjenja okužb zaprt, vas vabimo k obisku naše spletne strani in sprehodu po virtualnih razstavah, ki si jih lahko ogledate na povezavah pod opisom.
Odprtje razstave Teden slovenske drame - 50 let
Že poteka - do nedelja, 20.9.2020, Muzejska razstava
Grad Khislstein, Tomšičeva 44, 4000, DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU! TEDEN SLOVENSKE DRAME - 50 LET Gorenjski muzej Vas skupaj z Slovenskim gledališkim inštitutom in Prešernovim gledališčem Kranj vljudno vabi na odprtje razstave v petek, 27. marca 2020, ob 17. uri v grad Khislstein, Tomšičeva 44, Kranj.
Virtualni ogled razstave Skrivnost lože
Že poteka - do četrtek, 30.4.2020, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, V času, ko je muzej zaradi preprečevanja širjenja okužb zaprt, vas vabimo k obisku naše spletne strani in sprehodu po virtualnih razstavah, ki si jih lahko ogledate na povezavah pod opisom.
Virtualna razstava Železnodobne zgodbe
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, V času, ko je muzej zaradi preprečevanja širjenja okužb zaprt, vas vabimo k obisku naše spletne strani in sprehodu po virtualnih razstavah, ki si jih lahko ogledate na povezavah pod opisom. Železnodobne zgodbe s stičišča svetov V prvem tisočletju pr. Kr. so velike spremembe korenito zaznamovale tako ozemlje Slovenije kot širši evropski prostor.
PREDVIDOMA PRESTAVLJENO na 2. 7. 2020: Kulturni bazar
četrtek, 9.4.2020 ob 9.00, Strokovno izobraževanje
Cankarjev dom, Ljubljana, Na Kulturnem bazarju, na katerem sodeluje tudi Prirodoslovni muzej Slovenije, združijo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ...
Spoznajmo kaligrafijo
sobota, 18.4.2020 od 10.00 do 16.00, Umetnostna delavnica
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, V soboto, 18. 4. 2020,  vas ob 10:00 vabimo v Tehniški muzej Slovenije na delavnico kaligrafije. V krajšem uvodnem predavanju bo mentorica udeležencem predstavila kaligrafijo in osnovne značilnosti gotice. Sledi praktični del v katerem se boste učili pisati posamezne črke in na koncu izpisali še praktični kaligrafski izdelek. Delavnica poteka 6 ur in ima 2 uri odmora.
Voden ogled MPT za seniorje
nedelja, 19.4.2020 od 15.00 do 16.00, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec, Vsako tretjo nedeljo v mesecu vabimo seniorje ob 15.00 v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled zbirk. Predstavili vam bomo zgodovino pošte in zgodovino telekomunikacij ter Polhograjsko graščino. Delili bomo zgodbe o času, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.
Delavnica peke kruha z drožmi
sobota, 25.4.2020 od 10.00 do 14.00, Kuharski tečaj/delavnica
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Vabimo vas v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na delavnico peke kruha z naravnim kvasom (drožmi) , ki jo bo vodil Jože Senegačnik, večkratni državni prvak v peki kruha iz krušne peči in zmagovalec državnih ocenjevanj pletenic, šunke v testu in poprtnikov.
Voden ogled stalne razstave Mašine za kovine
nedelja, 26.4.2020 od 10.00 do 11.00, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, V nedeljo, 26. 4., vas ob 10. uri vabimo v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na voden ogled stalne razstave "Mašine za kovine". Na razstavi je s stroji delavnice Kunaver iz Rožne doline v Ljubljani predstavljena tehnologija obdelave kovin z odrezovanjem.
Prikaz izdelave zobotrebcev
nedelja, 17.5.2020 od 14.00 do 18.00, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Med 14.00 in 18.00 vas vabimo v Tehniški muzej Slovenije na prikaz izdelave zobotrebcev. Nekoč so zobotrebce delali ročno iz leskovega, drenovega, česminovega in lesa črnega gabra. Izdelovanje je bilo razdeljeno na več opravil: nekateri so rezali palice na količke, drugi so iz njih cepili tanjše letvice, tretji so jih na obeh straneh ostrili z nožem in nato povezovali v butarice.
Umetnostnozgodovinsko vodstvo
nedelja, 14.6.2020 od 16.00 do 17.30, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem kartuzijanskem samostanu, katerega ostanki so še danes vidni. Obiskovalci bodo na umetnostno zgodovinskem vodstvu spoznali značilnosti kartuzijanskih samostanov s poudarkom na spoznavanju življenja kartuzijanov in vidnih ostalin. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.
Prikaz pletenja košar
nedelja, 19.7.2020 od 14.00 do 18.00, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Med 14.00 in 18.00 vas vabimo v Tehniški muzej Slovenije na ogled ročnega pletenja košar. Pletar vam bo poleg pletenja košar pokazal tudi postopek izdelave vitre iz leskove palice, kar boste lahko obiskovalci poskusili tudi sami.  Nedeljske prireditve si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.
Umetnostnozgodovinsko vodstvo
nedelja, 30.8.2020 od 16.00 do 17.30, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem kartuzijanskem samostanu, katerega ostanki so še danes vidni. Obiskovalci bodo na umetnostno zgodovinskem vodstvu spoznali značilnosti kartuzijanskih samostanov s poudarkom na spoznavanju življenja kartuzijanov in vidnih ostalin. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.
Predmet in zbirka
sobota, 14.11.2020 do nedelja, 31.1.2021, Tematska razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, Ljubljana, Muzej za arhitekturo in oblikovanje hrani obsežne in dragocene zbirke s področij arhitekture, oblikovanja in fotografije 20. in 21. stoletja. Zbirke pomenijo relevanten nabor predmetov, projektov in dokumentov, ki so oblikovali in tudi danes ustvarjajo naš vsakdan. So vir navdiha, idej, konceptov in provokacij za mnoge raziskovalce, skozi razstavo pa nagovarjajo tudi širši krog občinstva.
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Razstavo, ki vas bo popeljala v pestro zgodovino Ljubljane, lahko v Mestnem muzeju Ljubljana obiščete od torka do nedelje, od 10.00 do 18.00, odločite pa se lahko tudi za zanimiva vodstva po razstavi, ki so na sporedu vsako soboto ob 16.30. Obiščite razstavo Ljubljana.
Lectarstvo je krajcarkšeft, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Lectarstvo je krajcarkšeft: Krbavčičeva svečarska in medičarska delavnica in trgovina iz Ljubljane je stalna postavitev SEM od decembra 2018. Iz muzejske zakladnice na novi stalni postavitvi SEM odkriva edinstveno zbirko, avtentično svečarsko – medičarsko delavnico in trgovino iz ljubljanske Trubarjeve ulice.
Muzejsko razigran rojstni dan
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Razstava za otroke
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Otrok na svojo rojstnodnevno zabavo povabi sošolce in prijatelje s posebnim vabilom, ki vam ga pošljemo preko elektronske pošte. Slavljenec dobi tudi muzejsko darilo. Cena tematskega praznovanja je odvisna od starosti in števila otrok: 140 € (4–6 let) za skupino do 15 otrok, prisotni so trije animatorji.
Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Razstava za otroke
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... prvo mesto Emono, nastanek naše Ljubljane in še mnogo več! Brezplačen družinski vodnik Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano družine prejmete ob nakupu družinske vstopnice v Mestnem muzeju Ljubljana. Priporočena starost: 4–8 let. © Jaka Vukotič/MGML
Kako je nastajalo najlepše mesto na svetu
Že poteka - do četrtek, 31.12.2020, Razstava za otroke
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Drage družine, postanite časovni popotniki! Naj raziskovanje razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto. v Mestnem muzeju Ljubljana postane prava pustolovščina! Vkrcajte se v časovni stroj in odkrijte, kako je skozi tisoče let nastajalo najlepše mesto na svetu. V muzejski trgovini vam bomo izdelali potni list in vas opremili s kovčkom – ne skrbite, prtljaga je že pripravljena.
Študijska skupina: Raziskujmo preteklost Ljubljane
Že poteka - do četrtek, 28.5.2020, Strokovno izobraževanje
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Od oktobra do konca maja se bomo ob četrtkih od 10. do 11. ure družili v Mestnem muzeju Ljubljana, organizirali vodstva po muzejskih zbirkah, ekskurzije in izlete. Vsi, ki se boste odločili za tedenska srečevanja skupine, boste ob pomoči mentorja pripovedovali, zbirali in zapisali svoje osebne spomine. Zbrane spomine boste pripravili v obliki referatov in jih predstavili v skupini.
Koptske tkanine
Že poteka - do nedelja, 24.5.2020, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana, Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije Med najstarejši tekstil v zbirkah Narodnega muzeja Slovenije sodijo slikovite tkanine, ki so jih med 3. in 10. stoletjem našega štetja stkali Kopti, krščansko prebivalstvo Egipta. Izdelane so iz lanu in volne, zanje pa so značilne žive barve. So eden najizrazitejših segmentov koptske umetnosti.
Razstava Knjiga. Znanje. Razum.
Že poteka - do nedelja, 30.8.2020, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana
V tem domu luč prosvete sije!
Že poteka - do torek, 30.6.2020, Muzejska razstava
Slovenski šolski muzej, Plečnikov trg 1, Ljubljana, ... Vabljeni na odprtje v četrtek, 21.11.2019 ob 18. uri v prostorih muzeja.   Foto: arhiv Pokrajinski muzej Kočevje in Arhiv Republike Slovenije.  
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana
Bosi. Obuti. Sezuti., nova osrednja razstava SEM
Že poteka - do sobota, 5.12.2020, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana