Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (122)
  • Prireditelji (43)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (6)
Sredi tedna v muzej: Odkrivanje muzejskih zbirk
sreda, 8.8.2018 od 10.00 do 11.30, Razstava za otroke
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, V času šolskih počitnic vabimo najmlajše obiskovalce v Tehniški muzej Slovenij v Bistro, da se skupaj z dedkom in babico ali drugim družinskim članom ter simpatičnim spremljevalcem, ki je nekoč prebival v muzejski zgradbi, podate na raziskovanje zanimivih zbirk.
Sredi tedna v muzej: Odkrivanje muzejskih zbirk
sreda, 22.8.2018 od 10.00 do 11.30, Razstava za otroke
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, V času šolskih počitnic vabimo najmlajše obiskovalce v Tehniški muzej Slovenij v Bistro, da se skupaj z dedkom in babico ali drugim družinskim članom ter simpatičnim spremljevalcem, ki je nekoč prebival v muzejski zgradbi, podate na raziskovanje zanimivih zbirk.
Ljubljanske ulice kot geološki muzej
četrtek, 15.11.2018 ob 18.00, Strokovno izobraževanje
Muzejska ulica 1, Ljubljana, Ljubljana, ... S pozornim opazovanjem lahko na sprehodu po ljubljanskih ulicah spoznavamo številne vrste kamnin in fosilov. Ljubljanske ulice so zato svojevrsten geološki muzej na prostem. Predava: dr. Matevž Novak, Geološki zavod Slovenije, Ljubljana     Več: http://www.pms-lj.
Kruha in iger - Bread and Circuses
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Muzejska razstava
Pokrajinski muzej Maribor, mariborski grad, Maribor, Gostujoča razstava o rimski kuhinji s katero se Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož pridružuje razstavi Debata o kuhinji - Kitchen debate 15.6.2017 - 31.12.2018 ​Rimska kuhinja  Rimska kulinarika je vplivala na vse kuhinje zahodnega sveta, tudi na našo. Ima bogato zgodovino, saj se je razvijala stoletja. Prevzela je marsikaj dobrega in značilnega iz kuhinj stare Grčije pa tudi iz Orienta.
Šolstvo na Slovenskem skozi stoletja
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Instalacija
Slovenski šolski muzej, Plečnikov trg 1, Ljubljana, Slovenski šolski muzej - Hranimo kulturne zaklade in oživljamo preteklost... Eden najstarejših muzejev na Slovenskem, je zakladnica dediščine šolstva in vzgoje - prikazuje jo z muzejskimi predmeti, učbeniki, dokumenti, fotografijami, pričevanji. Preteklost šolstva posebej zaživi v stari učilnici z uprizoritvijo šole nekoč, kar je nepozabna izkušnja za vsakega obiskovalca.  
Kranjcev prvi poet
Že poteka - do torek, 4.9.2018, Muzejska razstava
Mestna knjižnica Kranj, Gregorčičeva ulica 1, 4000 Kranj, Kranj, Razstava Kranjcev prvi poet je posvečena 260. obletnici rojstva Valentina Vodnika – pesnika, časnikarja, strokovnega pisca in jezikoslovca. Gorenjski muzej, Anja Poštrak, mag. Barbara Kalan
Poročno darilo. Pohištvo po načrtih Zorana Didka.
Že poteka - do sobota, 29.9.2018, Tematska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Sorodstvo ji je salon podarilo kot poročno darilo, Mestni muzej Ljubljana pa ga je preteklo leto pridobil v svojo zbirko. Zorana Didka poznamo ga kot slikarja, likovnega teoretika in pedagoga, pa tudi interierista in oblikovalca.
Živeti z vodo
Že poteka - do nedelja, 25.11.2018, Arhitekturna razstava
Arsenale, Benetke, Italija, Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) bo na 16. mednarodni razstavi arhitekture La Biennale di Venezia v Slovenskem paviljonu predstavil projekt Živeti z vodo.
P l a t e au r e s i d u e - Alma mater
Že poteka - do nedelja, 2.9.2018, Likovna razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, V jedru prostorske instalacije dvojca P L A T E AU R E S I D U E je kos ledu, natančneje stalaktit, ki ga umetnika iz ledene jame preneseta v muzej in ga tam ohranjata kot muzejski eksponat. Z njim opozarjata na razsežnosti izginjanja ledu zaradi segrevanja ozračja, ki je prizadelo tudi nahajališča ledu pri nas, obenem pa ju vodi fascinacija nad ledom in njegovimi optičnimi lastnostmi.
Vologda: ruska prestolnica čipk
Že poteka - do nedelja, 2.9.2018, Muzejska razstava
Mestni muzej Idrija, Prelovčeva 9, Idrija, Mestni muzej Idrija v sodelovanju z Ruskim centrom znanosti in kulture v Ljubljani v dneh 37. festivala idrijske čipke vabi na razstavo Vologda: ruska prestolnica čipk. Mesto na severu evropskega dela Rusije se ponaša z bogato kulturo in več kot 300-letno tradicijo klekljanja.
Nebeška bitja. Ne človek ne žival
Že poteka - do nedelja, 4.11.2018, Likovna razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) Odprtje razstave: 10. julij 2018 ob 20.00 Trajanje razstave: 10. 7. 2018 – 4. 11.
Lep pozdrav s Ptuja, muzejska delavnica za družine
sobota, 21.7.2018 od 10.00 do 16.00, Aktivnosti za otroke
Ptujski grad, Na gradu 1, Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož vabi družine na julijski Muzejski vikend "LEP POZDRAV S PTUJA", ki bo v soboto, 21. julija 2018, od 10. do 16. ure, na Ptujskem gradu. Na Muzejskem vikendu bomo v Ptujskem gradu poiskali slike, ki upodabljajo Ptuj, si ogledali nekaj razglednic Ptuja in drugih krajev, nato pa bomo narisali svojo razglednico in jo z lepimi pozdravi poslali domačim ali prijateljem.
Prikaz pletenja košar in izdelave zobotrebcev
nedelja, 22.7.2018 od 14.00 do 18.00, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Med 14.00 in 18.00 vas vabimo v Tehniški muzej Slovenije na ogled ročnega pletenja košar. Pletar vam bo poleg pletenja košar pokazal tudi postopek izdelave vitre iz leskove palice, kar boste obiskovalci lahko sami poskusili. Prav tako od 15.00 dalje bo potekal prikaz izdelave zobotrebcev. Nekoč so zobotrebce delali ročno iz leskovega, drenovega, česminovega in lesa črnega gabra.
K2 in stopinje nevidnega človeka
četrtek, 2.8.2018 ob 19.00, Kino
Slovenski planinski muzej, Triglavska cesta 49, Mojstrana, Končno je luč sveta ugledal naš predstavitveni film Slovenski planinski muzej. Premierno si ga boste lahko ogledali  v četrtek, 2. avgusta 2018, ob 19.
Otroška delavnica Pastirčkov dan
nedelja, 5.8.2018 od 10.00 do 13.00, Aktivnosti za otroke
Velika planina, Stahovica, OTROŠKA DELAVNICA: Pastir naj bo! Vabimo vas pred Preskarjev muzej, kjer bo od 10.00 - 13.00 potekala brezplačna otroška delavnica ''Pastirčkov dan''. Pastirica bo otroke popeljala skozi življenje pastirja. Ogledali si bomo muzej, igrali pastirske igre, obiskali pastirje, odkrili kako so nekoč živeli pastirji... Dan brez telefona in brez računalnika - S pastirsko palico v roki!
Umetnostnozgodovinsko vodstvo
nedelja, 5.8.2018 od 15.00 do 16.30, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem kartuzijanskem samostanu, katerega ostanki so še danes vidni. Obiskovalci bodo na umetnostno zgodovinskem vodstvu spoznali značilnosti kartuzijanskih samostanov s poudarkom na spoznavanju življenja kartuzijanov in vidnih ostalin. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.
Trara, trara, pošto pelja! v MPT
nedelja, 12.8.2018 od 15.00 do 16.00, Razstava za otroke
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec, Vsako drugo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled za družine. Otroci, starši, dedki in babice boste preko interaktivnih zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način.
Voden ogled MPT za seniorje
nedelja, 19.8.2018 od 15.00 do 16.00, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec, Vsako tretjo nedeljo v mesecu vabimo seniorje ob 15.00 v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled zbirk. Predstavili vam bomo zgodovino pošte in zgodovino telekomunikacij ter Polhograjsko graščino. Delili bomo zgodbe o času, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.
Otroška delavnica Pastirčkov dan
nedelja, 26.8.2018 od 10.00 do 13.00, Aktivnosti za otroke
Velika planina, Stahovica, OTROŠKA DELAVNICA: Pastir naj bo! Vabimo vas pred Preskarjev muzej, kjer bo od 10.00 - 13.00 potekala brezplačna otroška delavnica ''Pastirčkov dan''. Pastirica bo otroke popeljala skozi življenje pastirja. Ogledali si bomo muzej, igrali pastirske igre, obiskali pastirje, odkrili kako so nekoč živeli pastirji... Dan brez telefona in brez računalnika - S pastirsko palico v roki!
PovezujeM - Tivolski ustvarjalni krog
ponedeljek, 27.8.2018 od 8.00 do 16.00, Počitnice za otroke
Narodni muzej Slovenije, Ljubljana, V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Narodna galerija (NG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Moderna galerija (MG). Delavnice bodo potekale julija in avgusta, in sicer  od ponedeljka do petka, 9.–13. julija ter 27.–31. avgusta, od 8.
PovezujeM - Tivolski ustvarjalni krog
torek, 28.8.2018 od 8.00 do 16.00, Počitnice za otroke
Muzej novejše zgodovine Slovenije, Ljubljana, V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Narodna galerija (NG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Moderna galerija (MG). Delavnice bodo potekale julija in avgusta, in sicer  od ponedeljka do petka, 9.–13. julija ter 27.–31. avgusta, od 8.
PovezujeM - Tivolski ustvajalni krog
sreda, 29.8.2018 od 8.00 do 16.00, Počitnice za otroke
Narodna galerija, Prešernova 24, Ljubljana, V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Narodna galerija (NG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Moderna galerija (MG). Delavnice bodo potekale julija in avgusta, in sicer  od ponedeljka do petka, 9.–13. julija ter 27.–31. avgusta, od 8.
PovezujeM - Tivolski ustvarjalni krog
četrtek, 30.8.2018 od 8.00 do 16.00, Počitnice za otroke
Mednarodni grafični likovni center, Ljubljana, V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Narodna galerija (NG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Moderna galerija (MG). Delavnice bodo potekale julija in avgusta, in sicer  od ponedeljka do petka, 9.–13. julija ter 27.–31. avgusta, od 8.
PovezujeM - Tivolski ustvarjalni krog
petek, 31.8.2018 od 8.00 do 16.00, Počitnice za otroke
Moderna galerija, Ljubljana, V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Narodna galerija (NG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Moderna galerija (MG). Delavnice bodo potekale julija in avgusta, in sicer  od ponedeljka do petka, 9.–13. julija ter 27.–31. avgusta, od 8.
Trara, trara, pošto pelja! v MPT
nedelja, 9.9.2018 od 15.00 do 16.00, Razstava za otroke
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec, Vsako drugo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled za družine. Otroci, starši, dedki in babice boste preko interaktivnih zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način.
Voden ogled MPT za seniorje
nedelja, 16.9.2018 od 15.00 do 16.00, Kulturna prireditev
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec, Vsako tretjo nedeljo v mesecu vabimo seniorje ob 15.00 v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled zbirk. Predstavili vam bomo zgodovino pošte in zgodovino telekomunikacij ter Polhograjsko graščino. Delili bomo zgodbe o času, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.
Negative Chambers
ponedeljek, 24.9.2018 ob 20.00, Mešana glasba
Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, Ljubljana, Yair Elazar Glotman in Mats Erlandsson V sodelovanju z MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti Izvajalci: Žiga Murko , pozavna; Katarina Kozjek , violončelo; Anastazija Krenn , viola
Sote: Sacred Horror in Design
petek, 28.9.2018 ob 20.00, Mešana glasba
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana, Jason Sharp & Adam Basanta V sodelovanju z MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti Ata Ebtekar aka Sote ; Tarik Barri , video; Arash Bolouri , santur; Behrouz Pashaei , sitar
William Basinski
sobota, 29.9.2018 ob 20.00, Mešana glasba
Cankarjev dom, Klub CD, Ljubljana, V sodelovanju z MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti
Trara, trara, pošto pelja! v MPT
nedelja, 14.10.2018 od 15.00 do 16.00, Razstava za otroke
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec, Vsako drugo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled za družine. Otroci, starši, dedki in babice boste preko interaktivnih zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način.