Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (27)
  • Prireditelji (45)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (22)
Koronaprojekt. Čim prej korono v muzej!
Že poteka - do sreda, 31.3.2021, Tematska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana prosi za vtise, fotografije, posnetke in predmete iz vašega novega vsakdanjika v času korona pandemije in #ostanidoma evforije.
Muzej skozi zgodovino
Že poteka - do nedelja, 31.10.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, Z odprtjem prvega dela razstave MUZEJ SKOZI ZGODOVINO: Najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko slavnostno vstopamo v jubilejno leto 200-letnice praznovanja muzeja.  Na naši spletni strani si oglejte posnetek odprtja razstave in predstavitve najstarejših pridobitev Deželnega muzeja za Kranjsko. Razstava je brezplačno na ogled v avli Narodnega muzeja Slovenije.
Ko ste v dvomu, pojdite v muzej
Že poteka - do nedelja, 25.4.2021, Likovna razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Ko ste v dvomu, pojdite v muzej je razstavni projekt o pomenu zbirateljstva, ki ga skupaj s Tevžem Logarjem, glavnim kuratorjem projekta, pripravlja ekipa ljubljanskega Mestnega muzeja. Z umetniškimi deli petih priznanih evropskih zbirk sodobne umetnosti bo razstava skušala pokazati, kakšna je vloga zbirateljev ter zakaj so pomembni za delo umetnikov in razvoj celotnega umetnostnega sistema.
Jasmina Cibic: Fundus prizadevanja
Že poteka - do ponedeljek, 8.2.2021, Likovna razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, Muzej sodobne umetnosti Metelkova predstavlja Fundus prizadevanja, samostojno predstavitev novega projekta Jasmine Cibic. Razstava izhaja iz umetničinega že dlje časa trajajočega raziskovanja ideje političnega obdarovanja s kulturo ter vloge tovrstnih darov v nacionalnih in političnih strukturah v trenutkih evropske krize v dvajsetem stoletju.
Arh.edu Prakse arhitekturnega izobraževanja
Že poteka - do nedelja, 30.5.2021, Arhitekturna razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana, V skladu z vladnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe korona virusa je muzej do nadaljnjega zaprt. Do 6. novembra si lahko v parku pred MAO še vedno ogledate razstavo projektov Plečnikovih nagrajencev.
Predmet in zbirka
Že poteka - do nedelja, 31.1.2021, Tematska razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, Ljubljana, Muzej za arhitekturo in oblikovanje hrani obsežne in dragocene zbirke s področij arhitekture, oblikovanja in fotografije 20. in 21. stoletja. Zbirke pomenijo relevanten nabor predmetov, projektov in dokumentov, ki so oblikovali in tudi danes ustvarjajo naš vsakdan. So vir navdiha, idej, konceptov in provokacij za mnoge raziskovalce, skozi razstavo pa nagovarjajo tudi širši krog občinstva.
Raziskovalno delo v sodobnem muzeju
Že poteka - do nedelja, 28.2.2021, Muzejska razstava
Na spletu, Ljubljana, Raziskovalno delo v sodobnem muzeju "Noč ima svojo moč" – Evropska noč raziskovalcev v Narodnem muzeju Slovenije Narodni muzej Slovenije se kot tretji partner pridružuje projektu Noč ima svojo moč, organiziranem ob evropski noči raziskovalcev 27. novembra 2020.
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Lectarstvo je krajcarkšeft, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Lectarstvo je krajcarkšeft: Krbavčičeva svečarska in medičarska delavnica in trgovina iz Ljubljane je stalna postavitev SEM od decembra 2018. Iz muzejske zakladnice na novi stalni postavitvi SEM odkriva edinstveno zbirko, avtentično svečarsko – medičarsko delavnico in trgovino iz ljubljanske Trubarjeve ulice.
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana
Spoznaj zgodovino Ljubljane na mobilni aplikaciji!
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Aktivnosti za otroke
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Na vas čakajo štirje izzivi v vsaki od petih sob - prazgodovina, stari, srednji in novi vek, pa 20. stoletje na koncu. Pred ogledom razstave v drugem nadstropju si na blagajni muzeja brezplačno naložite aplikacijo za Android telefone. Lahko pa si pri nas izposodite tudi tablični računalnik.
Muzejska scena
Že poteka - do sreda, 30.6.2021, Izobraževanje za otroke
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, NOVO v sezoni 2020/2021 (teatralno, navdušujoče za otroke) Te privlači gledališče, rad nastopaš in si dober v igri? Uživaš na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te interese združil na muzejsko-gledališkem krožku?! Od oktobra do januarja bomo z igro vlog spoznavali koliščarje in podoživeli, kakšen je bil njihov družinski vsakdan ob jezerskem bregu.
Razstava: Odgovor je pogovor
Že poteka - do nedelja, 4.7.2021, Muzejska razstava
Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec, Polhov Gradec, Telefon za otroke in mladostnike, TOM telefon, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), v letu 2020 praznuje 30 letnico. Ob tej obletnici v Muzeju pošte in telekomunikacij skupaj z ZPMS pripravljamo razstavo z naslovom Odgovor je pogovor , s katero želimo poudariti pomen tovrstnih akcij.
Slovenci, za zmiraj gre!
Že poteka - do nedelja, 11.4.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Večina na razstavi prikazanega arhivskega gradiva, ki je izbrano iz fondov štirih arhivov iz Slovenije, Avstrije in Srbije, bo javnosti na ogled prvič. Razstava je obogatena s fotografijami in muzejskimi predmeti iz slovenskih in avstrijskih javnih muzejev ter zasebnih ustanov. Razstavo sta pripravila Arhiv Republike Slovenije in Pokrajinski arhiv Maribor v sodelovanju z Muzejem novejše ...
Nika Zupanc: Stoli
Že poteka - do nedelja, 14.2.2021, Muzejska razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana
Baročni slikar Andrej Herrlein (1738-1817)
Že poteka - do nedelja, 28.2.2021, Likovna razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana
Poznoantična nagrobna plošča z Gosposvetske ceste
Že poteka - do nedelja, 28.3.2021, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana
Virtualna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Že poteka - do sreda, 31.3.2021, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana
Najstarejše zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do torek, 31.1.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Na ogled so najlepše in najdragocenejše najdbe iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, od vrhunskih kamnitih in lončarskih izdelkov s kolišč Ljubljanskega barja do blejskih našitkov, najstarejših zlatih predmetov s slovenskega ozemlja: vsi dokazujejo, ...
Železnodobne zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana
Rimske zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... .. Ta napisni kamen je delno ohranjen – hrani ga Narodni muzej Slovenije – in postal je povod za praznovanje Emone 2000. Približno pet stoletij je trajalo obdobje, ko je bilo ozemlje današnje Slovenije del velikega, ...
Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Razstavo oblikujejo trije temeljni sklopi, naslovljeni Rimski svet se podira , Nova domovina Slovanov in Svet srednjega veka . Arheologi in konservatorji so poskrbeli, da si bodo obiskovalci muzeja lahko ogledali dragoceno opremo in nakit tedanjih prebivalcev ter spoznali njihova bivališča in navade.
Arteast 2000+ in nacionalna zbirka
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Likovna razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, ... Zbirka Arteast 2000+ je prva muzejska zbirka, ki se je oblikovala in nastajala s poudarkom na vzhodnoevropskih povojnih avantgardah v širšem mednarodnem kontekstu.
PREPIH - Jaka Babnik: Časovna izravnava
Že poteka - do sreda, 31.3.2021, Fotografska razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, Projekt Časovna izravnava, nastal v sodelovanju z Muzejem Jugoslavije v Beogradu, je zasnovan kot študija historičnega spomina - ta se vzpostavlja kot prizadevanje po puščanju sledi v času in prostoru oziroma "vpisovanju v zgodovino".
Stare fotografske tehnike: Primerki iz Oddelka za
četrtek, 18.2.2021 do nedelja, 9.5.2021, Fotografska razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana
Fotografija Božidarja Dolenca
torek, 23.2.2021 do nedelja, 6.6.2021, Fotografska razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana
Triglav Trail Race
sobota, 21.8.2021 od 5.00 do 0.00, Športna prireditev
Slovenski planinski muzej Triglavska cesta 49, Mojstrana