Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (56)
  • Prireditelji (45)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (23)
Muzej skozi zgodovino
Že poteka - do nedelja, 31.10.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, Z odprtjem prvega dela razstave MUZEJ SKOZI ZGODOVINO: Najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko slavnostno vstopamo v jubilejno leto 200-letnice praznovanja muzeja.  Na naši spletni strani si oglejte posnetek odprtja razstave in predstavitve najstarejših pridobitev Deželnega muzeja za Kranjsko. Razstava je brezplačno na ogled v avli Narodnega muzeja Slovenije.
Ko ste v dvomu, pojdite v muzej
Že poteka - do nedelja, 25.4.2021, Likovna razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Nekatere med njimi v Ljubljani vidimo prvič. Če je vaša afiniteta do umetnosti že prerasla v željo po zbirateljstvu, pa naj vam obisk muzeja služi kot vpogled v pet študij primerov zbirk in raznolikih zgodb zbirateljic in zbirateljev. Podrobno so prakse njihovega javna delovanja (podpiranje umetnikov, založništvo, javni programi, ...
Arh.edu Prakse arhitekturnega izobraževanja
Že poteka - do nedelja, 30.5.2021, Arhitekturna razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana, V skladu z vladnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe korona virusa je muzej do nadaljnjega zaprt. Do 6. novembra si lahko v parku pred MAO še vedno ogledate razstavo projektov Plečnikovih nagrajencev.
Raziskovalno delo v sodobnem muzeju
Že poteka - do sreda, 30.6.2021, Muzejska razstava
Na spletu, Ljubljana, Raziskovalno delo v sodobnem muzeju "Noč ima svojo moč" – Evropska noč raziskovalcev v Narodnem muzeju Slovenije Narodni muzej Slovenije se kot tretji partner pridružuje projektu Noč ima svojo moč, organiziranem ob evropski noči raziskovalcev 27. novembra 2020.
Medicinski instrumenti in pripomočki - zaprto do 12.4.
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Tehniški muzej Slovenije od samega začetka zbira in hrani predmete s področja medicine. Že leta 1955, dve leti po odprtju muzejskih zbirk za obiskovalce, je pridobil prvega – lesen rentgenski aparat, ki so ga uporabljali v prvi bolnišnici za duševne bolezni na Slovenskem.
Nataša Kos: Distance from your God
Že poteka - do sobota, 12.6.2021, Fotografska razstava
Likovni salon Kočevje, Trg zbora odposlancev 72, Kočevje, Nataša Kos: Distance from your God Gostujoča razstava Galerije Murska Sobota Kustos: Dr. Robert Inhof Likovni salon Kočevje 8. 4.–12. 6. 2021   V Likovnem salonu Kočevje enkrat letno gostimo muzej ali galerijo od drugod. Tokrat smo v Kočevje povabili Galerijo Murska Sobota, katere direktor in kustos dr. Robert Inhof, je izbral prekmursko fotografinjo Natašo Kos.
Partizanska bolnica Franja - skriti dragulj Evrope
Danes do nedelja, 9.5.2021, Muzejska razstava
Cerkljanski muzej, Bevkova 12, Cerkno, Mestni muzej Idrija je v letu 2020 sodeloval na razpisu Sveta Evrope in Evropske komisije z naslovom Zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine. Za zgodbo o Partizanski bolnici Franja in z njo povezan projekt smo bili nagrajeni z donacijo višini skoraj 10.000 €.
Ko ste v dvomu, pridite na javno vodstvo
sobota, 17.4.2021 od 16.30 do 17.30, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Ljubitelji sodobne umetnosti in njeni zbiratelji, vabljeni! Sobotno popoldne na vodenem ogledu razstave Ko ste v dvomu, pojdite v muzej z Luko Savićem. Constantin Brâncuși, Brassaï, Vasilij Kandinski, Maurizio Cattelan, Nan Goldin, Mona Hatoum, Barbara Kruger, Pierre Huyghe, Raymond Pettibon, Diane Arbus, Jean Cocteau, Richard Hamilton, Andy Warhol.
Ko ste v dvomu, pridite na javno vodstvo
sobota, 24.4.2021 od 16.30 do 17.30, Muzejska razstava
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, Ljubitelji sodobne umetnosti in njeni zbiratelji, vabljeni! Sobotno popoldne na vodenem ogledu razstave Ko ste v dvomu, pojdite v muzej z Luko Savićem. Constantin Brâncuși, Brassaï, Vasilij Kandinski, Maurizio Cattelan, Nan Goldin, Mona Hatoum, Barbara Kruger, Pierre Huyghe, Raymond Pettibon, Diane Arbus, Jean Cocteau, Richard Hamilton, Andy Warhol.
Med naravo in kulturo, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Stalna razstava Med naravo in kulturo je tezaver muzejskih zbirk, zakladnica slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti, ki označujejo človeka kot del narave in kot kulturno bitje.
Lectarstvo je krajcarkšeft, stalna razstava
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana, Lectarstvo je krajcarkšeft: Krbavčičeva svečarska in medičarska delavnica in trgovina iz Ljubljane je stalna postavitev SEM od decembra 2018. Iz muzejske zakladnice na novi stalni postavitvi SEM odkriva edinstveno zbirko, avtentično svečarsko – medičarsko delavnico in trgovino iz ljubljanske Trubarjeve ulice.
Jaz, mi in drugi : podobe mojega sveta
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana
Bosi. Obuti. Sezuti., razstava SEM
Že poteka - do nedelja, 1.8.2021, Muzejska razstava
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana
Spoznaj zgodovino Ljubljane na mobilni aplikaciji!
Že poteka - do sobota, 31.12.2022, Aktivnosti za otroke
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, ... Na vas čakajo štirje izzivi v vsaki od petih sob - prazgodovina, stari, srednji in novi vek, pa 20. stoletje na koncu. Pred ogledom razstave v drugem nadstropju si na blagajni muzeja brezplačno naložite aplikacijo za Android telefone. Lahko pa si pri nas izposodite tudi tablični računalnik.
Muzejska scena
Že poteka - do sreda, 30.6.2021, Izobraževanje za otroke
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, NOVO v sezoni 2020/2021 (teatralno, navdušujoče za otroke) Te privlači gledališče, rad nastopaš in si dober v igri? Uživaš na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te interese združil na muzejsko-gledališkem krožku?! Od oktobra do januarja bomo z igro vlog spoznavali koliščarje in podoživeli, kakšen je bil njihov družinski vsakdan ob jezerskem bregu.
Slovenci, za zmiraj gre!
Že poteka - do nedelja, 2.5.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Večina na razstavi prikazanega arhivskega gradiva, ki je izbrano iz fondov štirih arhivov iz Slovenije, Avstrije in Srbije, bo javnosti na ogled prvič. Razstava je obogatena s fotografijami in muzejskimi predmeti iz slovenskih in avstrijskih javnih muzejev ter zasebnih ustanov. Razstavo sta pripravila Arhiv Republike Slovenije in Pokrajinski arhiv Maribor v sodelovanju z Muzejem novejše ...
Zgodovinske in umetnostne zbirke
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana, ... Na ogled je v stavbi Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova. V prvem nadstropju se obiskovalci lahko seznanijo z razvojem sedežnega in shrambnega pohištva ter ur in svetil v Sloveniji od 16.
Najstarejše zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do torek, 31.1.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Na ogled so najlepše in najdragocenejše najdbe iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije, od vrhunskih kamnitih in lončarskih izdelkov s kolišč Ljubljanskega barja do blejskih našitkov, najstarejših zlatih predmetov s slovenskega ozemlja: vsi dokazujejo, ...
Železnodobne zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana
Rimske zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... .. Ta napisni kamen je delno ohranjen – hrani ga Narodni muzej Slovenije – in postal je povod za praznovanje Emone 2000. Približno pet stoletij je trajalo obdobje, ko je bilo ozemlje današnje Slovenije del velikega, ...
Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov
Že poteka - do nedelja, 31.12.2023, Muzejska razstava
Narodni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, Ljubljana, ... Razstavo oblikujejo trije temeljni sklopi, naslovljeni Rimski svet se podira , Nova domovina Slovanov in Svet srednjega veka . Arheologi in konservatorji so poskrbeli, da si bodo obiskovalci muzeja lahko ogledali dragoceno opremo in nakit tedanjih prebivalcev ter spoznali njihova bivališča in navade.
Arteast 2000+ in nacionalna zbirka
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Likovna razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana, ... Zbirka Arteast 2000+ je prva muzejska zbirka, ki se je oblikovala in nastajala s poudarkom na vzhodnoevropskih povojnih avantgardah v širšem mednarodnem kontekstu.
Stare fotografske tehnike: Primerki iz Oddelka za
Že poteka - do nedelja, 9.5.2021, Fotografska razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana
Fotografija Božidarja Dolenca
Že poteka - do nedelja, 6.6.2021, Fotografska razstava
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana
VOJTEH - Skupinski razstavni projekt
Že poteka - do nedelja, 16.5.2021, Arhitekturna razstava
MAO /Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana
M-oder
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Strokovno izobraževanje
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane odpiramo vrata predstavitvam odličnih seminarskih, diplomskih in magistrskih nalog. Naj vaše raziskovalno delo postane dobra zgodba! Če ste v svojo nalogo vložili veliko truda in prišli do zanimivih ugotovitev, bi bilo res škoda, da tega ne bi delili z vašimi prijatelji, družino in širšo zainteresirano javnostjo.
Občasna razstava Robot.si
Že poteka - do nedelja, 30.5.2021, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, ... Na ogled je  edinstvena zbirka s področja industrijske robotike, ki jo hranimo v Tehniškem muzeju Slovenije. Razstavo spremlja bogat program, ki smo ga pripravili ob pomoči sodelavcev Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.
Med fikcijo in stvarnostjo: Zmaji
Že poteka - do ponedeljek, 31.5.2021, Muzejska razstava
Prirodoslovni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1, ... Avtorica v likovnem izraznem jeziku zmaje oživlja in jih postavlja ob bok pravim, otipljivim živim bitjem. Razstava bo na ogled od 2. marca 2021 do predvidoma konca maja 2021 . Za varen obisk muzeja vas prosimo, da upoštevate naslednja pravila: Obvezna uporaba zaščitnih mask. Pred vstopom si razkužite roke.
Razstava: Odgovor je pogovor
Že poteka - do nedelja, 4.7.2021, Muzejska razstava
Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec, Polhov Gradec, Telefon za otroke in mladostnike, TOM telefon, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), je v letu 2020 praznoval 30 letnico obstoja. Ob tej obletnici smo v Muzeju pošte in telekomunikacij skupaj z ZPMS pripravili razstavo z naslovom  Odgovor je pogovor , s katero želimo poudariti pomen tovrstnih akcij.
Občasna razstava Tehnika za šport
Že poteka - do petek, 31.12.2021, Muzejska razstava
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Razstava Tehnika za šport, ki je na ogled v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri, predstavlja p resek slovenskih športnih proizvajalcev za aktivnosti na kopnem, v zraku in vodi.