Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (17)
  • Prireditelji (10)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (1)
Kino med bloki
Danes od 20.00 do 23.00, Kino
Bratovševa ploščad 21, Ljubljana, Za vesel zaključek šolskega leta in sproščen skok v poletje, pridite na zadnji šolski dan v KINO MED BLOKI. V poletnih večerih prostor med bloki na Bratovševi ploščadi občasno postane kino na prostem. To so posebni družabni večeri, ko si skupaj s sosedi ogledamo film pod zvezdami.
Dekliška noč - kino napovednik
četrtek, 29.6.2017 od 17.00 do 23.00, Kino
Kolosej, Cineplexx, Ljubljana, Celje, Maribor, Kranj, Koper, Murska Sobota, Novo Mesto, ... Nebrzdano žuranje se mračno prekine, ko po nesreči ubijejo striptizerja. Medtem ko panično tuhtajo, kako naj se izvlečejo iz godlje, njihovo noč popestrijo nepričakovani, a tudi komični zapleti, ki jih nazadnje zbližajo v najpomembnejšem trenutku. Vloge: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer, Zoë Kravitz, Paul W. Downs V kinu: junij 2017.
Kino Vrhnika: Churchill
četrtek, 29.6.2017 ob 20.00, Kino
Cankarjev dom Vrhnika, Tržaška cesta 25, Vrhnika, Napet zgodovinski vojni triler, ki spremlja Winstona Churchilla, svojeglavega predsednika vlade Združenega kraljestva, tik pred začetkom operacije Overload, s katero se je začelo zavezniško izkrcanje na Normandiji. Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.
Kino brez stropa 2017
petek, 30.6.2017 ob 21.30, Kino
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, Ptuj, Ptuj, od 30. junija do 6. julija 2017 Poletje je čas, da si na posebno lepem prizorišču na prostem – letos bo to ponovno dvorišče ptujskega gradu – ogledamo izbor filmov, ki so še posebej zaznamovali preteklo kinematografsko sezono. Filmi bodo, kot vsa leta doslej, raznoliki po svojem žanrskem ustroju, geografskem poreklu, slogu in avtorskem izrazu, projekcije pa bodo brez vstopnine.
Kino brez stropa: Služkinja
petek, 30.6.2017 ob 21.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, ... Ko k hiši pride nova služkinja, med ženskama preskoči iskrica, ki zgodbo zaplete v tesen vozel spletk, neslutenih prevar in osebnih izdaj. Čutna, vizualno razkošna ljubezenska zgodba in nepričakovanih obratov poln triler.
Kino brez stropa: Ježek in vran na sirovi dirki
sobota, 1.7.2017 ob 10.00, Kino
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, Ptuj, ... Ježek in vran na sirovi dirki Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa, Rasmus A. Sivertsen, Norveška, 2015, 78 min, sinhronizirano v slovenščino Ko vran Solan sliši za tradicionalno dirko s sirom med svojim domačim krajem in sosednjo vasjo, ne more več misliti na nič drugega.
Kino brez stropa: Rdeča želva
sobota, 1.7.2017 ob 21.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, ... Michael Dudok de Wit, Japonska / Francija / Belgija, 2016, 80 min Poetična animirana alegorija nas v jasnem, minimalističnem slogu popelje skozi zgodbo o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni. Film, ki nahrani dušo. Nominacija za oskarja za najboljši animirani film.   "Ljubezenska zgodba stoletja." – Marcel Štefančič, jr.
Kino brez stropa: Ona
sobota, 1.7.2017 ob 23.00, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, ... Ko jo v lastnem domu posili neznanec, se ujame v razburljivo igro mačke in miši, ki lahko vsak hip uide iz rok. Zlati globus in nominacija za oskarja za glavno žensko vlogo (Isabelle Huppert). Zlati globus za najboljši tujejezični film. Najbolj provokativen film lanskega Cannesa.
Kino brez stropa: Mesečina
nedelja, 2.7.2017 ob 21.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, Mesečina Moonlight, Barry Jenkins, ZDA, 2016, 111 min Brezčasna zgodba o človeških vezeh in identiteti je prejela oskarja in zlati globus za najboljši film in zdi se, da ji je usojeno postati filmska klasika. Skozi zgodbo treh obdobij v življenju mladega temnopoltega moškega z roba družbe odpira pot za razmislek o povsem univerzalnih eksistencialnih vprašanjih.
Kino brez stropa: Klub
nedelja, 2.7.2017 ob 23.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, Klub El Club, Pablo Larrain, Čile, 2015, 98 min Nekdanji duhovniki se v odročni hiši pod budnim očesom redovnice odkupujejo za grehe. Z veliko nagrado berlinske žirije ovenčani film čilskega režiserja Pabla Larraina je neusmiljena in provokativna obsodba zločinske dvoličnosti katoliške Cerkve s primesmi enigmatičnega psihološkega trilerja.
Kino brez stropa: Kinoskop: Bučko
ponedeljek, 3.7.2017 ob 10.00, Kino
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, Ptuj, ... V težkih okoliščinah se spletejo tesne vezi, iz brezupa zrastejo zaupanje, pripadnost in družina. Izjemna animacija z brezčasno, srčno zgodbo si je prislužila nominacijo za oskarja za najboljši animirani film.
Kino brez stropa: Toni Erdmann
ponedeljek, 3.7.2017 ob 21.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, Toni Erdmann Toni Erdmann, Maren Ade, Nemčija / Avstrija, 2016, 162 min Neutrudni šaljivec se odloči, da bo hčer odrešil suhoparnega vsakdana v korporativnem svetu. Senzacija lanskega festivala v Cannesu je neznansko smešna in ganljiva pripoved o družini, vlogah, ki jih v življenju igramo, ter o tem, da nikoli ne smemo izgubiti smisla za humor. Nominacija za oskarja in zlati globus.
Kino brez stropa: Z dojenčkom v kino: Rdeča želva
torek, 4.7.2017 ob 13.00, Kino
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, Ptuj, ... Michael Dudok de Wit, Japonska / Francija / Belgija, 2016, 80 min Poetična animirana alegorija nas v jasnem, minimalističnem slogu popelje skozi zgodbo o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni. Film, ki nahrani dušo. Nominacija za oskarja za najboljši animirani film.
Kino brez stropa: Manchester by the Sea
torek, 4.7.2017 ob 21.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, ... Tam ga čaka 16-letni nečak, ki je ostal brez očeta, skrbništvo težavnega najstnika pa dodelijo Leeju. Srce parajoča osebna in družinska drama, popoprana s subtilnim humorjem, je prejela oskarja za glavno moško vlogo in za izvirni scenarij.   "Nepopustljivost bolečine in upanje v odrešitev sta temi, tako brezčasni kot dramaturgija sama, ...
Kino brez stropa: Kino vrtiček: Povedka o jezeru
sreda, 5.7.2017 ob 10.00, Kino
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, Ptuj, ...   Projekciji bo sledila ustvarjalnica in igralnica za otroke.   "Povedka o jezeru je čustveno občudovanje lepot finske narave. Poudarja njene najlepše dele in vabi gledalca, naj jih obišče.
Kino brez stropa: Julieta
sreda, 5.7.2017 ob 21.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, Julieta Julieta, Pedro Almodóvar, Španija, 2016, 99 min Španski mojster se je s svojim 20. celovečercem po nekajletnem premoru vrnil k drami, katere gonilna sila so močni, nepozabni ženski liki – k formi, s katero je zaslovel. Julieta je zgodba o materi in njeni odtujeni hčeri, o žalovanju, zapuščanju in krivdi, spisana po kratkih zgodbah nobelovke Alice Munro.
Kino brez stropa: Dežela la la
četrtek, 6.7.2017 ob 21.30, Kino
Dvorišče ptujskega gradu, Ptuj, ... Otvoritveni film lanskega beneškega festivala, dobitnik rekordnih 7 zlatih globusov in nominiranec za rekordnih 14 oskarjev.   "Chazellov film pripoveduje o ljubezni, pa tudi o nečem manj romantičnem: o tem, kako se naučiti sklepati kompromise in odrasti, kako pogoltniti ponižanje, ...