Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (43)
  • Prireditelji (10)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (4)
Midnight Jazz Duo
ponedeljek, 27.11.2017 od 20.00 do 23.00, Jazz, blues
Galerija bar Trenutek, Ljubljana, Ponovno vam v okviru Free Pajzl Art eventov v Galeriji Bar Trenutek predstavljamo: Midnight jazz duo- Uroš Sever-flugelhorn, Marko Petrušič-klaviature- Duo je kot del Midnight jazz quarteta nastopal v devetdesetih na vrtu gostilne Figovec. Duo je predan svobodi v glasbi in življenju. V zadnjem času spet nastopa po klubih in otvoritvah razstav.
Jazz v Kavarni Union
sreda, 29.11.2017 ob 19.30, Jazz, blues
Kavarna Union, Ljubljana, Nastop vokalistov oddelka za jazz in zabavno glasbo Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Učitelja in mentorja: Ivo Špacapan in Aleksandra Krečič Vstopnine ni.
Klippa: Charity Jazz Project
petek, 8.12.2017 od 19.00 do 22.00, Jazz, blues
Ipavčev kulturni center Šentjur, Šentjur, V petek, 8. decembra 2017, ob 19.00, vljudno vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na koncert akustične jazz zasedbe Klippa, ki bo zbirala prispevke za pomoč pri študiju mlade violinistke Eve Vrečko. Gosta večera: Žan Cesar in Eva Vrečko   Zasedbo Klippa sestavljata mlada glasbenika Nina Grobelšek (vokal) in Rok Klančnik (kitara).
Lela Kaplowitz Jazz TAPestry Quartet
sobota, 9.12.2017 od 20.30 do 22.00, Jazz, blues
Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, Maribor, LELA KAPLOWITZ "Jazz TAPestry" Quartet (HRV, SLO) Karizmatična pevka Lela Kaplowitz nas je na pomladnem koncertu v SALON-u očarala z energično interpretacijo pesmi Elle Fitzgerald.
PRAZNIČNI KONCERT ODDELKA ZA JAZZ - Ritem, ki pospeši bioritem!
petek, 22.12.2017 ob 17.00, Jazz, blues
Vetrinjski dvor, Vilinski oder, Maribor, VILINSKI DVOR Sinkope, improvizacije, modre note, neperiodična gradnja, jazz. "Ritem, ki pospeši bioritem!" Na koncertu bodo nastopili instrumentalisti in pevci, ki se izobražujejo v oddelkih za jazz na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Predstavili se bodo z jazz standardi, originalnimi jazz kompozicijami velikih mojstrov ter praznično obarvanimi skladbami.
59. Jazz festival Ljubljana
sreda, 27.6.2018 do sobota, 30.6.2018, Mešana glasba
Cankarjev dom, Ljubljana, Program bosta pripravila Edin Zubčević, dolgoletni direktor Jazz Festa Sarajevo, in Bogdan Benigar, vodja programa jazza in glasb sveta v Cankarjevem domu. Temeljil bo na smernicah zadnjih let in predstavil večplastnost aktualnih jazzovskih vsebin. »58.
Toti big band Maribor - Ella in stari dobri jazz
nedelja, 26.11.2017 ob 19.30, Mešana glasba
SNG Maribor, Velika dvorana, Maribor
Cafe Mezclado
Danes od 20.00 do 0.30, Jazz, blues
Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana, Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina. Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki.
Nenad Vasilić Trio (AUT, SRB, UKR) / 22. Keltika
Danes od 21.00 do 23.00, Jazz, blues
Gabrijel, Trg prekomorskih brigad 1, Cerkno, balkanski jazz Andrej Prozorov (saksofon) Marko Živadinović (harmonika) Nenad Vasilić (kontrabas) V Srbiji rojeni kontrabasist Nenad Vasilić že vrsto let živi in deluje v Avstriji, sprva kot študent v Gradcu, nato pa se je preselil na Dunaj.
Marko Črnčec Ruthenia Trio (Can, Slo)
petek, 1.12.2017 od 20.00 do 0.30, Jazz, blues
Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana, Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina. Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Marko Črnčec je eden najprepoznavnejših slovenskih sodobnih glasbenikov in na tujem priznanih ustvarjalcev.
Miklavžev koncert v spomin Jožetu Privšku
sobota, 2.12.2017 od 19.00 do 21.00, Jazz, blues
Kinogledališče Tolmin, Mestni trg 5, Tolmin, Jazz Punt Big Band se bo letos s svojim Miklavževim koncertom ob 80-letnici njegovega rojstva poklonil legendi slovenske glasbe Jožetu Privšku! S Tanjo Srednik ter gostjo Ivo Stanič bomo peli o Ljubezni v f-molu, iskali Zlati prah v očeh ter se Vozili z vlakom v daljave dokler se Nad mestom ne zdani. Vabljeni na Mini maxi glasbeni večer! Rezervacije vstopnic na rezervacije@ksm.
MIA ŽNIDARIČ & STEVE KLINK - Prazničen nastop prve dame jazza
petek, 8.12.2017 ob 20.00, Jazz, blues
Vetrinjski dvor, Vilinski oder, Maribor, VILINSKI DVOR Povabljeni na prazničen nastop prve dame jazza Mie Žnidarič, ob spremljavi komponista in jazz pianista Steva Klinka. Mia Žnidarič je prvič opozorila nase s priredbo skladbe Is You Is or Is You Ain't My Baby , ki je zasedla vrh glasbenih lestvic bivše Jugoslavije in širšemu krogu poslušalcev prvič predstavila swing jazz.
Blaž Vrbič - Tribute to Sinatra & Bennett
sobota, 9.12.2017 od 20.00 do 0.30, Jazz, blues
Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana, Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina. Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Pevec Blaž Vrbič se je izobraževal na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet v razredu prof.
Fake Orchestra - Tribute to Billie Holiday
petek, 15.12.2017 od 20.00 do 0.30, Jazz, blues
Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana, Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina. Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki.
Bad Notion
petek, 22.12.2017 od 20.00 do 0.30, Jazz, blues
Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana, Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina. Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Bad Notion, "power" trio iz Ljubljane, je nastal proti koncu leta 2013.
MIRNA BOGDANOVIĆ & FRIENDS - Prazničen večer modernega jazza
ponedeljek, 25.12.2017 ob 20.00, Jazz, blues
Vetrinjski dvor, Vilinski oder, Maribor, VILINSKI DVOR Mirna Bogdanović je Mariborčanka, jazz pevka, ki deluje in živi v Berlinu. Za božič obišče družino in prijatelje in ob tej priložnosti smo jo letos povabili v Vilinski dvor. Ob spremljavi odličnih glasbenikov, Mathiasa Ruppniga, Mihe Korena in Milana Stanisavljevića bo Mirna odpela izbran repertoar modernega jazza. Božič malo drugače.
Full Moon Collective
petek, 29.12.2017 od 20.00 do 0.30, Jazz, blues
Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana, Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina. Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki.  Glasbena skupina Full Moon Colective je plod razcveta sodobne slovenske klubske scene.
Leteči potepuhi - blunout
Danes ob 21.00, Pop in rock
Klub Blunout, Domžale, Lepo vabljeni na koncert skupine Leteči potepuhi v edinstveni #goodvibes blues/jazz klub blunout Domžale, v petek, 24. novembra 2017. Vstopnice po 7€ bodo v prodaji v blunout-u. Info: blunoutclub@gmail.com FB/Blunout 041552840
Tulio Furlanič & Itacustica
sobota, 25.11.2017 od 21.00 do 0.00, Mešana glasba
Korona, Casino & Hotel, Vršiška 23, Kranjska Gora, Tulio Furlanič, član legendarnih Kameleonov in pevec mnogih uspešnic, se je povezal s tremi izkušenimi glasbeniki, ki so predani jazz tradiciji in tako je nastala slovensko-italijanska zasedba Itacustica. Njihov repertoar obsega pesmi, ki so jih v originalu prepevali Fred Buscaglione, Adriano Celentano, Domenico Modugno, Nicola Arigliano, Lucio Dalla in mnogi drugi.
VOX ARSANA: MY FAVORITE THINGS - Swing, filmske in božične klasike v Vox Arsana...
sobota, 9.12.2017 ob 20.00, Pop in rock
Vetrinjski dvor, Vilinski oder, Maribor, VILINSKI DVOR Vox Arsana veljajo za edinstven vokalni jazz kvartet v Sloveniji in na Balkanu. V njihovi eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami in virtuoznimi ritmi jazza. Skupina nastopa na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, na Hrvaškem, v Srbiji in ZDA.
Koncert Vokalne skupine BeJazzy
torek, 12.12.2017 od 20.00 do 21.00, Mešana glasba
Mestna knjižnica Ljubljana Bežigrad Einspielerjeva 1, Ljubljana, Vokalna skupina BeJazzy je mešana družba pevcev, mlajših in starejših glasov, ki jih ljubiteljsko, pod okriljem Kulturnega društva BeJazzy druži strast do a cappella jazz petja. Njihov repertoar bogati predvsem vokalni jazz in zabavna glasba v zborovski preobleki . Izvajajo svojevrsten, pester program skladb slovenskih in tujih skladateljev.
Milky Chance
sreda, 28.2.2018 ob 20.00, Pop in rock
Katedrala, Ljubljana, Glasbena kariera Milky Chance se bere kot novodobna pravljica. Clemens Rehbein in Phillipp Dausch sta se spoznala v šoli, skupaj igrala v jazz kvartetu, po njegovem razpadu pa nadaljevala s skupnim ustvarjanjem. Leta 2013 sta izdala prvi single kot Milky Chance, viralno uspešnico 'Stolen Dance', ki je do danes nabrala že več kot 330 milijonov ogledov samo na YouTubeu! https://www.youtube.
V ženskih rokah
sreda, 27.6.2018 do petek, 24.8.2018, Fotografska razstava
Cankarjev dom, Mala galerija, Ljubljana, Fotografska razstava Petre Cvelbar Jazz fotografija ob 59. Jazz festivalu Ljubljana Najnovejši projekt uspešne mlade fotografinje se neposredno ne ukvarja s položajem ženske v (glasbenem) svetu, ga ne želi poudarjati ali soditi, niti ne govori o spolno določenih vlogah v glasbi. Prikazuje le to, da ženska navzočnost (avtorstvo) predstavlja drugačen pristop h glasbeni interpretaciji.
Prismojeni profesorji bluesa
Danes ob 21.30, Jazz, blues
Užitkarnica Jama, Stična
The Necks
ponedeljek, 27.11.2017 ob 20.00, Jazz, blues
Katedrala, Ljubljana
Marko Črnčec Ruthenia Quartet (SLO, ZDA, VB)
sreda, 29.11.2017 od 20.00 do 22.00, Jazz, blues
Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, Ptuj, Marko Črnčec je eden najprepoznavnejših slovenskih sodobnih glasbenikov in na tujem priznanih ustvarjalcev. Trenutno živi v New Yorku. Sodeloval je z velikimi imeni svetovne jazzovske scene, kot so Bob Mintzer, Seamus Blake, Eric Alexander, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Marcus Gilmore in mnogi drugi. Izdal je že štiri avtorske plošče, ki so prejele odlične mednarodne kritike.
Koncert - Big Band KK - 1.obletnica SOHO!
sreda, 29.11.2017 od 20.00 do 23.59, Jazz, blues
SOHO Ljubljana, Vilharjeva cesta 43, Ljubljana
Letni koncert Vokalne skupine Bird-land
četrtek, 30.11.2017 od 19.30 do 21.00, Jazz, blues
Ljudski dom Šentvid, Ljubljana Šentvid
Marko Črnčec Ruthenia Quartet
četrtek, 30.11.2017 od 20.30 do 23.00, Jazz, blues
Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, Maribor, Marko Črnčec je eden najprepoznavnejših slovenskih sodobnih glasbenikov in na tujem priznanih ustvarjalcev. Trenutno živi v New Yorku. Sodeloval je z velikimi imeni svetovne jazzovske scene, kot so Bob Mintzer, Seamus Blake, Eric Alexander, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Marcus Gilmore in mnogi drugi. Izdal je že štiri avtorske plošče, ki so prejele odlične mednarodne kritike.
Letni koncert Vokalne skupine Bird-land
petek, 1.12.2017 od 18.00 do 19.30, Jazz, blues
Središče Rotunda, Koper