Število zadetkov iskanja:
  • Dogodki (3)
  • Prireditelji (1)
  • Kino spored (0)
  • TV spored (0)
Šolstvo na Slovenskem skozi stoletja
Že poteka - do ponedeljek, 31.12.2018, Instalacija
Slovenski šolski muzej, Plečnikov trg 1, Ljubljana, Slovenski šolski muzej - Hranimo kulturne zaklade in oživljamo preteklost... Eden najstarejših muzejev na Slovenskem, je zakladnica dediščine šolstva in vzgoje - prikazuje jo z muzejskimi predmeti, učbeniki, dokumenti, fotografijami, pričevanji. Preteklost šolstva posebej zaživi v stari učilnici z uprizoritvijo šole nekoč, kar je nepozabna izkušnja za vsakega obiskovalca.  
Zmaji na Slovenskem
četrtek, 1.3.2018 ob 18.00, Strokovno izobraževanje
Grajsko gledališče, Ljubljanski grad, Grajska planota 1, Ljubljana, Izročilo o zmajih na Slovenskem kaže svojevrstno prepletenost s starodavnimi miti, ki so jih poznale azijske, sredozemske in evropske kulture. Legende o zmajih so še danes zanimiv dokaz o nekdanjih medkulturnih povezavah in izražajo izjemen pomen, ki so ga nekoč imeli zmaji v ljudski domišljiji.
Ledenodobna favna na Slovenskem
četrtek, 17.5.2018 ob 18.00, Strokovno izobraževanje
Muzejska ulica 1, Ljubljana, Ljubljana, Raziskovanje ledenodobne favne na Slovenskem ima razmeroma dolgo brado, saj prva poročila segajo v sredino 19. stoletja. Doslej so bili odkriti ostanki več kot sedemdeset različnih vrst, večinoma iz časa zadnjih sto tisoč let.