Gostilna in prenočišča Stari tišler

  • Zvrst kuhinje: Razna hrana, Slovenska
Stara furmanska gostilna v strogem centru Ljubljane v neposredni bližini RTV in Kinodvora vas vabi na tradicionalno domačo slovensko hrano kot so jo kuhale naše babice. Puranji ali svinjski dunajski s pomfrijem je v posebni ponudbi že za 3 EUR. S svojo ponudbo ohranjajo tradicionalno slovensko izročilo, hkrati pa želijo navdušiti svoje goste. Nudijo prenočišča, sprejemajo pa tudi študentske bone.

Odprto:

od ponedeljka do petka od 9.00 do 19.00,
nedelja in prazniki od 11.00 do 17.00.

Gostilna STARI TIŠLER je stara furmanska gostilna v nekdanjem predmestju stare Ljubljane, v predelu imenovanem Blatna vas. Njene korenine segajo v davno leto 1905. Prvotno ime Stari Tišler se je ohranilo do danes. Posebnost je velb nad vhodom v gostilno, na furmanske čase pa spominjajo privezi za konje na pročelju hiše.Včasih so bile furmanske gostilne pomembne postojanke, kjer so se furmani (vozniki s konjsko vprego) odpočili in okrepčali s hrano in pijačo. Furmanske gostilne so bile tudi središče družabnega življenja, tu so se srečali ljudje iz različnih krajev in si izmenjevali novice.
Lokacija gostilne je ugodna, saj je s pojavom železnice furmanstvo ugasnilo, gostinska dejavnost pa se je obdržala vse do današnjih dni.
Gostilna je spomeniško zaščitena.


Gostilna Stari Tišler je znana po pristnih domačih jedeh.
V kulinarični ponudbi najdete hladne in tople predjedi, v dodatni ponudbi pa so gostom na voljo vse vrste zrezkov ter v zadnjem času vedno bolj priljubljene testenine, pizze in vegeterijanske jedi. Dobro založen solatni bar je sestavljen iz sezonskih solat, v ponudbi pa so tudi solate (z gamberi, s tuno, piščancem) kot samostojna jed.
Posebnost so jedi ''na žlico'', kot so telečja obara, golaž, bograč in vampi.
Pri dnevno pripravljenih sladicah gost lahko izbira med domačimi zavitki in pitami, pečenim ananasom ter palačinkami vseh vrst.
Vsak dan od ponedeljka do petka v dopoldanskem času je na izbiro pet vrst malic in dve vrsti kosil, v soboto, nedeljo in ob praznikih pa sta na voljo dve vrsti kosil (mesno, vegeterjansko).
Vinska ponudba je klasična. Gost pa bo postrežen z belim in rdečim odprtim vinom, ali z buteljko izbranega slovenskega vina.
V toplejših dneh ste lahko postreženi v prijetnem senčnem vrtu, ki se nahaja v atriju gostilne Stari Tišler.