Gledališče IGLU

  IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana so Peter Frankl, Vid Sodnik in Juš Milčinski, ki so združili moči v raznoliko performersko zasedbo z željo po profesionalnem delu na področju gledališke improvizacije. Kljub mladosti gre za izkušene igralce, ki redno nastopajo po celi Sloveniji, aktivni pa so tudi v tujini. Za svoje ustvarjanje so prejeli več nagrad - med drugim so v različnih zasedbah osvojili štiri naslove državnih prvakov v gledališki improvizaciji ter priznanja za najboljšega improvizatorja in novinca Impro lige.

  Gre za zasedbo raznolikih talentov, ki jih pridno izkoriščajo v svojih improviziranih predstavah. Trenutno jih lahko redno gledate v Menzi pri koritu na Metelkovi, kjer nastopajo sami in s posebnimi gosti iz tujine. Njihova raznolikost vam zagotavlja humorno-umetniški performans, kot ga še niste videli!

  Gledališče IGLU je eno redkih profesionalnih slovenskih gledališč s poudarkom na improvizaciji. Zasedba je aktivna tudi v mednarodnem združenju mladih improvizatorjev – Ohana, poleg tega, pa redno obiskujejo velike mednarodne festivale, kjer se udeležujejo delavnic, poučujejo in nastopajo. IGLU je v tesnem sodelovanju z gledališči iz Nemčije, Švice in Kanade, posamezni člani zasedbe pa so se predstavili tudi na Nizozemskem, Hrvaškem, v Franciji, Avstriji ter po več mestih v Kanadi in ZDA.
  • 04 Ponedeljek
   November, 2019