Društvo Vrtnica

  Društvo združuje polnoletne osebe z namenom uresničevanja osebnih ciljev, reševanja življenjskih težav posameznika, preseganja občutka osamljenosti in posledic, ki jih le-to prinaša.

  Svoje cilje uresničujemo z druženjem pogovori in posvetovanji, organiziranjem pohodov, izletov, obiskov kulturnih prireditev, s prirejanjem plesnih tečajev in družabnih srečanj s plesom.

  Smo člani Plesne zveze Slovenije in si prizadevamo negovati družabni ples na kakovostni in kulturni ravni po zgledu mojstra plesa Adolfa Jenka. Vrata društva so odprta tako samskim kot parom, mlajšim kot starejšim ljubiteljem plesa in vsem, željnim druženja, tako tistim, ki že obvladajo plesne korake, kot tistim, ki se jih šele učijo.

  Plesna dejavnost je osrednja dejavnost društva. Na plesnih večerih udeleženci upoštevajo pravila plesnega bontona. Društvo poudarja pomen plesa, saj ta spada med dejavnost, ki ki zadostuje vsem trem sestavinam zdravja: biološkim, psihološki in socialnim. Za ples ni nikoli prepozno.
  Ples je visoka oblika čustvenega in telesnega načina komuniciranja, izraža posebno lepoto in prinaša zadovoljstvo, če temelji na sodelovanju in zaupanju. Tisti, ki se ukvarjajo s plesom, postajajo vedno bolj družabni in samozavestni. Sklepajo nova prijateljstva in tudi ljubezni. Vse pa druži skupna stvar – uživanje v glasbi in plesu.

  Člani društva se srečujemo

  • ob sredah (od 20. 15 do 22. ure), na Bratovševi ploščadi 30, v prostorih Četrtne skupnosti Posavje
  • ob petkih (od 19. do 22. ure) na Bratovševi ploščadi 30, v prostorih Četrtne skupnosti Posavje
  • ob sobotah (od 20. do 24. ure) na Zadobrovški ulici 88 v Ljubljani.

  Natančno napoved naših dogodkov spremljajte na naši uradni spletni strani.

  Naših srečanj se udeležujejo ljudje iz vseh predelov Slovenije. Pridite in se družite z nami!

  • 11 Sobota
   December, 2021
  Društvo Vrtnica s PK FREDI
  ob 20.00
  Plesna prireditev
  Društvo Vrtnica s PK FREDI
  Zadobrovška 88, Ljubljana