Društvo Tolmun

Društvo Tolmun

  ŠOLA QIGONG, TAI CHI in OSEBNOSTNA RAST - društvo TOLMUN - Belokranjska 6 - Ljubljana informacije in prijave: taichi-sola.si/ ali na tel: 041 430 650 ali na e-mail: solanotranjemoci@gmail.com

  Šola deluje v okviru društva Tolmun. Aktivno posreduje starodavna znanja gibalno sprostilnih veščin Orienta kot sta Qigong in Taijiquan.

  Taijiquan je starodavna kitajska borilna veščina, ki se v novejšem času uveljavlja predvsem kot sprostilno-meditativna veščina, ki krepi vitalne življenske energije. Je izjemno učinkovita veščina doseganja notranjega ravnotežja in s tem sposobnosti obvladovanja stresa in dviga celostne vitalnosti.

  Qigong strodavne kitajske vaje za zdravje in vitalnost so v tesni navezi s Taijiquanom, saj so veščine, ki nas naučijo delati, kultivirati, negovati notranjo moč in klenost. Qigong vaje spadajo v zvrst samozdravilnih vaj, ki so na Kitajskem v uporabi že vsaj 1500let. Vadbe so primerne za vse starosti kot preventiva za ohranjanje zdravja in tudi za blaženje bolezenskih težav.

  Vadbe so nadvse primerne za vse, ki se ukvarjate še z drugimi športi, saj qigong ne obremeni fizičnega tonusa, nasprotno - qigong sprošča, dovaja skrite notranje moči, dviguje odpornost in varuje zdravje. Večina vrhunskih športnikov za svoje zdravje ob rednih treningih vadi tudi qigong; kot "preventivna zaščita pred poškodbami, za dvig praga notranjih moči in za hitrejše okrevanje po poškodbah." Vaje so na videz enostavne, a obenem kompleksne. Večinoma se izvajajo stoje.

  Ne potrebujete nobenih posebnih oblačil ali dodatkov. Udobno oblačilo in copati primerni za telovadnico so dovolj. Predvsem pa je pomembna dobra volja in pripravljenost: vztrajati.