Društvo likovnih umetnikov Ljubljana

Društvo likovnih umetnikov Ljubljana

  Društvo likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL) je društvo v javnem interesu in združuje samozaposlene, zaposlene in upokojene likovne umetnike. Vpis v register Slovenije društva datira v leto 1982. S približno tristo člani je DLUL največja organizacija profesionalnih likovnih ustvarjalcev v Sloveniji. Članstvo pokriva celotno osrednjeslovensko in notranjsko regijo. Vključen je v nacionalno krovno organizacijo Zvezo društev likovnih umetnikov Slovenije (ZDSLU) in številčno predstavlja skoraj njeno polovico. S tem je tudi največji del nekdaj enovite slovenske organizacije.

  Društvo se že od nekdaj odmevno vključuje v sodobno likovno produkcijo Ljubljane z reprezentativnimi razstavami in kulturnimi projekti.

  Koproducirali in organizirali smo razstave na Ljubljanskem gradu, v Galeriji Kresija, Mestnem atriju, Galeriji Imago Sloveniae, Galeriji Institut Jožef Stefan, Galeriji Vžigalica, Galeriji ZDSLU, na Veselovem vrtu (ZDSLU) in v znanem italijanskem razstavišču Villa Manin. V zadnjih letih razstavni program DLUL obsega 12 do 14 razstav letno, kar nas uvršča v vrh organizatorjev kulturnega dogajanja v Sloveniji. Razstave in projekti so financirani s strani Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana.

  DLUL se uspešno vključuje v mednarodno sodelovanje, ki ga uresničujejo njegovi člani z udeležbo na različnih mednarodnih likovnih srečanjih.

  • 31 Danes
   Oktober, 2020
  Dogodki, ki trajajo več dni:
  Skulpture 2012-2020
  od 10.00 do 14.00
  Kiparska razstava
  Skulpture 2012-2020
  Galerija DLUL, Breg 22, Ljubljana