Dramska šola Satirikon

Dramska šola Satirikon

  Dramska šola Satirikon je šola z osemnajstletno tradicijo. Program šole omogoča učencem, tako začetnikom kot izkušenim igralcem, da v sproščenem in vzpodbudnem okolju razvijejo svoje igralske sposobnosti, se naučijo tehnike gledališke in filmske igre, hkrati pa razvijajo domišljijo, samozavest, zaupanje v lastne ustvarjalne sposobnosti in se urijo v veščinah javnega nastopanja. Pouk poteka po načelih sistema Stanislavskega.

  Dramsko šolo že od samega začetka vodita akad. igralka Vanja Slapar in akad. igralec in režiser Viktor Ljubutin. Poleg poučevanja igre sta ves čas tudi aktivno vključena v aktualno gledališko in filmsko dogajanje. Slovenskemu občinstvu sta se predstavila z režijo v profesionalnih gledališčih, z vlogami v gledališču, filmu in na televiziji. Sta tudi ustanovitelja in vodja Gledališča Satirikon, v katerem so zaigrali znani slovenski igralci.  Kot pedagoga sta se izkazala tudi v Avstraliji, kjer sta pripravljala igralce na filmske vloge na South Australian Casting Agency in Actors Ink Casting Agency ter predavala igro na Adelaide College of the Arts.

  Dramska šola Satirikon stavi na visok profesionalni nivo poučevanja v kar se da vzpodbudni in prijetni ustvarjalni atmosferi, z osebnim pristopom in posluhom za vsakega učenca.

  Naši učenci so v zadnjih letih opravili sprejemne izpite na:

  -  New York Film Academy  v Los Angelesu

  -  Ruski akademiji za dramsko umetnost (GITIS - RATI) 

  -   Gledališkem institutu Borisa Ščukina ( Boris Schukin Theatre Institute). v Moskvi 

  - na Akademiji AADA  v Los Angelesu (American Academy of Dramatic Arts   -  (štirje učenci)

  -  na Ruski akademiji za dramsko umetnost (GITIS -RATI) v Moskvi   - (vpis na magistrski študij),  

  -   na Akademiji DAMU v Pragi  -

   - na  Akademiji scenskih umjetnosti v Sarajevu -  (2 učenca)

  V zadnjem času intenzivneje sodelujemo tudi s slovenskimi agencijami za casting in s filmskimi ustvarjalci. Naši slušatelji (tako odrasli kot otroci) so zelo uspešni na filmskih in gledaliških avdicijah.

  Pouk poteka v centru Ljubljane (Stara Ljubljana), maldinska skupina pa deluje tudi v Kranju. Trenutno vpisujemo v celoletno gledališko šolo. Osnovnošolci začnejo s poukom v sredini septembra, srednješolci in odrasli pa v začetku oktobra 2016.

  Organizirmo tudi tečaje in delavnice v drugih krajih po Sloveniji (največkrat na povabilo kulturnih društev in gledališč) ter vsakoletne poletne delavnice - v začetku julija. 

  Zagotavljamo zelo ugodne cene in možnost mesečnega plačila.

  Več informacij ( o skupinah, urniku, cenah) lahko dobite, če nam pišete na studio.satirikon@gmail.com. 

  Spletna stran.

  • 05 Ponedeljek
   Julij, 2021