Indira & Alen

Zgodba Indire Radić je pravzaprav zgodba o sodobni glasbeni sceni na balkanskem polotoku.

INDIRA RADIČ, PRVA ZVEZDA BALKANA

Zgodba Indire Radić je pravzaprav zgodba o sodobni glasbeni sceni na balkanskem polotoku.
Vse se je pričelo v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je, do takrat še neznana pevka, snemala svoj prvi solo album. Kmalu zatem je bilo vsem jasno, da je zvezda rojena.

Na njenem drugem albumu Zmaj je bilo kar pet pesmi, ki so si izborile naziv mega uspešnice, Indiri pa so prinesle nekaj laskavih naslovov, kot je pevka leta, hit leta, album leta... Najpomembnejše pa je dejstvo, da je ta album podrl vse rekorde, saj je bil prodan v več kot sto tisoč izvodih. Velika turneja, ki je sledila izidu albuma, je potrdila Indirin uspeh, ne le v Srbiji pač pa po celem Balkanu. Njene nastope v Srbiji, Bosni, Makedoniji, Sloveniji, Hrvaški in Bolgariji je obiskalo več kot dvesto tisoč zvestih oboževalcev.

Poleg teh uspehov se Indirino ime povezuje še z drugimi zanimivostmi. Največja je zagotovo njej revolucionarni šov program in album z nazivom Indira unplugged, ki je temu sledil in je bil prvi tovrstni projekt na področju nekdanje Jugoslavije. Zanimiv je tudi podatek, da je bila Indira prva srbska pevka, ki je imela lasten koncert v zagrebškem Domu sportova.

Po napovedih vseh poznavalcev srbske estrade bo Indirin novi album Lepo se provedi podrl vse prodajne rekorde. Podobno se pričakuje tudi od promocijske solo turneje, ki jo napoveduje neposredno po objavi novih pesmi.

V Sloveniji jo bodo oboževalci lahko poslušali na koncertu, ki bo 17. novembra 2007 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, s pričetkom ob 21. uri.

Na odru bo nastopila skupaj z Alenom Islamovićem, nekdanjim članom legendarne zasedbe Bijelo Dugme, s katerim sta uspešno sodelovala že pri ustvarjanju mega uspešnice Lopov, sedaj pa sta posnela nov duet Imali smo, nismo znali. Poleg Alena ji bodo družbo na odru delali še drugi glasbeni gostje.


Cene vstopnic:
-stojišče: 17 EUR
-VIP vstopnica: 40 EUR (vključuje sedež v VIP loži in welcome drink)

Vir: Napovednik.com

Zemljevid