Odprtje družinskega programa Slon (2021)

Začetek
skupina na delavnici pod mentorstvom Jelene Dragutinović in Janje Kosi / Collective work made in a workshop mentored by Jelena Dragutinović and Janja Kosi (Društvo Slon)
Slovenija, 2021, 1'16"

Film je nastal po izvirni otroški zgodbi, prispeli na natečaj Povej in posnemi zgodbo. Duhovita in kratka zgodba z domiselno besedno igro je prepričala tudi udeležence otroške delavnice animiranega filma, ki so po njej posneli animirani film.

Tako zraste … krt
Miha Kalan, Jernej Žmitek (INVIDA)
Slovenija, 2021, 5'

Sredi pomladne livade, spodaj v rovu se mali krtek rodi. Kmalu se nauči nabirati hrano in izogniti plenilcem, da lahko preživi. Odrasel pa najraje z lepo samičko čas preživi.

Povodni mož
Katarina Nikolov (Iridium film)
Slovenija, 2020, 14'10"

Ema in njen mlajši bratec Maks si dolgočasno nakupovanje v trgovskem centru popestrita z domišljijsko igro o Povodnem možu, v kateri spremenita svoj odnos do potrošništva, se tesneje povežeta in spoznata, da najvrednejših stvari v življenju ne moremo kupiti.

Spacapufi: Žiže
Jaka Ivanc (Strup produkcija/NuFrame/URGH!/RTV Slovenia/Sonolab)
Slovenija, 2021, 11'08"

V čarobno pisani goščavi se spacapufi nažirajo s slastnimi žižami. Nekega dne z grozo ugotovijo, da so vsa drevesa do konca obrali. Skozi temačni gozd se odpravijo do starega Pufa iskat nove sadeže. Na poti se spoprijateljijo s Pajkom, ta pa jih odpelje do bujnega žižjega vrta.

Vir: Kinodvor, Napovednik.com

Zemljevid